lauantai 31. joulukuuta 2011

Ihonhoitoon iHerbistä

Olen aina luottanut suosituksissa Olliin ja Sailaan, enkä joutunut tälläkään kertaa pettymään kun tilasin nämä kaksi tuotetta, Ollin kommentit varastettu suoraan alle:

Dr. Ohhira’s Kampuku Beauty Bar

Sisältää 4% Probiootti-extractia, joka on fermentoitu villiyrttien ja merilevien muodostamassa ravinneliemessä. Hyvät bakteerikannat on hyvän ihon ehkä jopa olennaisin salaisuus, ja Dr. Ohhira on erikoistunut juurikin tähän.



Vieläkin vahvmpi suositus:

Shea Butter with Coconut & Papaya

Kuten Ohhira, tämäkään tuote ei sisällä mitään synteettistä, vaan ihan pelkkää luksusta eikä mitään muuta – ei edes, yhtä ainutta turhaa täyteainesosaa. Haluan suositella tätä extra vahvasti ennen kaikkea suorastaan huumaavan tuoksun johdosta, joka tulee tietenkin aitojen eteeristen öljyjen seoksesta, eikä edes mistään “luontaisista hajuaineista” tai muista erikoiskemistien oivalluksista.



E-pillerien lopetuksen jälkeen tuntuu, että entinen persikkainen hipiäni on vanhentunut 10 vuotta. Nepalissa ollessa ainakin kasvojen ihon kunto tuntui lähtevän ihan käsistä. Kaikki ihohuokoset ihan täynnä, ihosta tuli tosi epätasaisen tuntuinen, siis sormilla hivellessä ei tunnu sileältä, vaan näppyläiseltä, vaikkei mitään näy! Ihohuokoset on vaan niin kohollaan. Tuntui siltä, että ne täyttyvät siitä kaikesta pölystä ja saasteesta mikä Kathmandulla kaduilla leijailee. Ihosta tuli myös syksyn aikana tosi karhea, ihan kuin santapaperia sivelisi! En siis kärsi isoista finneistä (enää! niitäkin oli silloin ekat 6 kk pillerien lopetuksesta) mutta iho tuntuu ihan eri ihmisen iholta nyt.

Mutta! Sittenpä tilasin nämä kaksi tuotetta, ja alle viikossa(!) ihoni on sileä! Mitään epätasaisuutta ei enää tunne. Erilainen ihoni on vieläkin; ennen se oli sileä niinkuin vauvan iho, ja nyt se on sileä, mutta paperin tuntuinen, jos voit kuvitella siveleväsi siis jotakin sileää, mutta samalla kuivaa... En osaa kuvata paremmin. Ei siis täydellistä, mutta silti mahtavaa! Jotain muutosta sentään :)

Tuntuu oudolta pestä palasaippualla kasvoja, mutta tuo ei tunnu kuivattavan. Ainakaan kun käytän näitä kahta aina yhdessä, sillä tämä rasva on todella rasvainen. Oon aina käyttänyt kasvoilla mahdollisimman kosteuttavia ja rasvaisia tuotteita, joten ehkä jollekin toiselle, jonka iho on rasvaisempi, tuo voide saattaisi olla hiukan liikaa. Minulle toimii täydellisesti :) Olen käyttänyt sitä myös jalkoihin suihkun jälkeen mutta koko iholle käytettäväksi se on vähän liian jähmeää ja siksi hankala levittää. Saippua taas toimii myös suihkussa koko iholla oikein mainiosti. LOve it !

sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Pulahda magnesiumkylpyyn.

Tosi moni ihminen on kysellyt viime aikoina magnesiumista, lähinnä suosituksia parhaasta valmisteesta. Tuli sitten selvitettyä asiaa hiukan, lueskeltua tiede.fi keskustelupalstan ketju aiheesta ja kysyin Olliltakin mielipidettä tähän.

Laitan nyt tähän hiukan mitä asiasta juteltiin. Itse käytän Poliquinin Topical Mag:ia, joka on rasva ja imeytyy siis iholta. Sitä polvitaipeisiin illalla ennen nukkumaanmenoa, koska magnesiumin rauhoittaa uneen.

Miksi käyttää magnesiumia?

Tässä lainauksia suoraan Kaisa Jaakkolan Hormonidieetti -kirjasta:

"Magnesiumin puute on yleinen syy uniongelmiin"
"Magnesium osallistuu yli 300:aan elimistössä tapahtuvaan kemialliseen reaktioon ja se on yksi kehon tärkeimmistä mineraaleista"
"Länsimaissa asuvat ihmiset saavat ravinnosta magnesiumia vain noin 70% päivittäisestä minimitarpeesta. Minimitarpeeksi on kaiken lisäksi määritelty hirvittävän pieni määrä - sellainen, joka pitää mahdolliset puutosoireet poissa"

Tohtori Tolosen artikkelista poimittuna magnesium

"...lisää yleistä vastustuskykyä ja suojaa ihmistä monilta aineenvaihdunnan häiriöiltä, sairauksilta, rappeutumiselta ja vanhenemiseen liittyviltä muutoksilta. Erityisesti magnesium rauhoittaa hermoja, ehkäisee ja hoitaa stressiä, suojaa sydäntä rytmihäiriöiltä, sepelvaltimotaudilta ja infarktilta. Magnesium ehkäisee myös syöpää, erityisesti rintasyöpää. Magnesium parantaa urheilijoiden ja kuntoilijoiden suorituskykyä ja kestävyyttä. Magnesiumin imeytyminen vaatii B- ja D-vitamiineja, magnesiumin ja B-vitamiinien yhdistelmä on ollut avuksi myös autismin hoidossa.

Mikä valmiste valita?


Kaisa Jaakkolan mukaan magnesiumhydroksidi tai -oksidi ei imeydy, magnesiumin olisi parempi olla jossain magnesiumin kelaattimuodoista, joista kannattaa valita esim. -aspartaatti, -malaatti, -fumaraatti, -glysinaatti, -sitraatti tai -glyserofosfaatti.

Nämä muodot vaikuttavat eri kudoksissa, joten magnesiumia on hyvä käyttää eri muotoja samaan aikaan.

Suoraan suolavedestä tehdyistä (haihdutetuista?) magnesiumvalmisteista nimitys tuoteselosteessa on magnesium chloride, eli magnesiumkloridi. Nämä ovat varmasti laadukkaimpia magnesiumvalmisteita, sillä ne eivät sisällä mitään ylimääräistä.

Magnesium imeytyy tehokkaimmin kylpyvedestä tai jalkakylvystä. Seuraavaksi parhaiten imeytyvät öljyt iholta. Sen jälkeen varmaankin kapseleissa olevat ja viimeisenä vasta yleisimmin käytetyt jauhopillerit, joiden imeytyvyys taitaa olla aika minimaalista. Suun kautta imeytyvistä tehokkain tiede.fi-palstan pohdintojen mukaan pitäisi olla sitraatti muotoinen.


Suosituksia

Iherbistä

Health and Wisdom, Magnesium Oil. Öljymuotoinen, merivedestä konsentroitua. Voi käyttää sekä iholle, että kylpyihin.

Health and Wisdom, Magnesium Bath Crystals. Näistä magnesiumkylpy!

Suomesta (ainakin Ruohonjuuresta)

Better You - merkin Magnesium öljysuihke, Magnesiumöljy unisuihke, Magnesiumöljy nivelsuihke ja Magnesium tehokylpy. Näissä ei verkkokaupan sivuilla lue kuin "luonnon magnesium" mutta kyse on myös samalla tavalla merivedestä valmistetusta magnesiumista.

Poliquinin magnesiumvalmisteita saa Optimal Performancelta.

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Suolahuuhtelu (Salt Water Flush)

Tein tänään aamulla suolahuuhtelun, ja ajattelin nyt ruveta kirjoittelemaan taas enemmän tänne blogiin tällaisista mielenkiintoisista tai hyvistä jutuista mitä itse harrastan tai kohtaan.

Suolahuuhtelu, Salt Water Flush, on puhdistus suolistolle. Suolaveden juominen tyhjentää suolen, jolloin kaikki siellä oleva kuona, vanha ruoka ja myrkyt ulostautuvat veden mukana. Tämä voi olla monilla paastoajille tuttu paaston aloitustyhjennyksenä, mutta sitä voi käyttää muutenkin, koska tahansa, kun tuntuu, että haluaa puhdistaa elimistöään ja keventää oloaan. Itse teen tätä välillä aamuisin, ja pidän sen jälkeen loppupäivän mehupaastoa. Tällainen yhden päivän paastokin keventää oloa ja mieltä mukavasti.

Ohje on yksinkertainen:

1. Juo suht reippaalla tahdilla litra haalea vettä johon on liotettu 1 rkl aitoa suolaa. (Meri- tai vuorisuolaa, ei mitään teollisesti muunneltua myrkkysuolaa.) Vinkki: Vältä suolan maku pitämällä nenästä kiinni.

2. Odota, että vesi tulee ulos peräpäästäsi ja tuo mukanaan kaiken kuonan. Tähän kannattaa varata aikaa :)



Suolahuuhtelun suorittaminen kestää oman kokemukseni mukaan tunnista kahteen ja puoleen. Tätä ei siis kannata lähteä kiireessä koettamaan :)

Suolahuuhtelun voi myös tehdä väärin, ja olen varmaan onnistunut tekemään sen niin väärin kuin voi. Minulla meni itseasiassa yllättävän kauan ennen kuin sain sen toimimaan kunnolla. Selityksenä huuhtelun toimimattomuudelle on ehdotettu esimerkiksi sitä, että elimistöllä on puutos oikeista suoloista, ja siksi ne imeytyvät, eivätkä aiheuta flush-ilmiötä. Olen kuullut, että monilla ihmisillä kuten itsellänikin kesti useita kokeilukertoja ennen kuin tämä lähti toimimaan.

Jos toivottua vaikutusta ei tunnu tulevan (itselläni lähtee yleensä (nykyään!) toimimaan vatsa jo ennen kuin olen ehtinyt juoda litraa loppuun) niin voit kokeilla juoda toisen litran (tai mahd. paljon) vettä ja tämä saattaa laittaa toimituksen käyntiin.

Joskus aiemmin koin suolaveden juomisen todella inhottavaksi, ja vaikeaksi. Silloin yritin helpottaa hommaa juomalla tosi tiukkaa suolavettä (eli siis paljon suolaa, vähän vettä) ja sen jälkeen loput litrasta pelkkää vettä. Tämä ei tuottanut toivottuja tuloksia, ja kuulin jostain, että tällainen voisi olla liian rankkaa munuaisille, eikä siis kovin fiksu veto. Nykyään olen ilmeisesti tottunut tuohon suolaveden makuun, sillä se menee alas huomattavasti helpommin kuin aiemmin.

En välttämättä myöskään suosittele kokeilemaan tätä illalla, vaikka sekin kuulemma joillekin toimii. Itse kokeilin kerran (ajattelin, että onhan tosta viime ateriasta jo aikaa...) ja tuloksena oli järjettömäksi palloksi turvonnut, pinkeän kiristävä maha, josta kuului lorinaa koko yön, muttei tullut mitään ulos :D

Omien kokemusteni perusteella teen siis suolahuuhtelun nykyään aina aamulla (mielellään niin etten edellisiltana ole syönyt raskaasti), juomalla nenästä kiinni pitäen suolavettä niin pitkään kuin pystyn, jonka jälkeen huuhdon maun pois huikalla Yogiteetä ennen kuin päästän nenästä :) Yritän saada koko litran menemään mahdollisimman nopeasti, jotta efekti olisi tehokas. Tämän jälkeen hieron vatsaa jonkun verran, aina paksusuolen suuntaisesti, eli oikealta alhaalta alkaen ylös ympyrän muotoisesti ja painaen loppuympyrästä enemmän peräsuolen kohtaa. Joskus suolahuuhtelu aiheuttaa itselläni vatsanväänteitä, mutta esimerkiksi tänään ei tuntunut mitään.

Lisää suolahuuhtelusta voit lukea Halon blogista, foodit.fi-keskustelusta tai englanniksi täältä.

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Ruokapäiväkirjaa

Ajattelin taas kirjoitella vähän syömisiäni ylös. Näiden kolmen päivän aikana, jotka nyt olen ollut Suomessa, nämä on koostuneet asioista, joita äidin jääkaapissa on ollut valmiina. En ole vielä päässyt kauppaan, enkä käyttämään kuivuriani... :)



Carley's Organic raakapähkinä-/siemenvoit



Yleensä ostan lähes kaiken muiden ihmisten suositusten perusteella (varmistan ettei mene rahat hukkaan kun joku toinen testannut ensin ;), mutta välillä satun löytämään hyviä juttuja itsekin :D


Yksi sellainen on FitnessFirstillä myytävät Carley's Organic raa'at voit pähkinöistä ja siemenistä. En ole koskaan tykännyt maapähkinävoista, siis siitä mitä tavallisissa kaupoissa myydään. Jostain syystä kuitenkin kesällä tilatessani muita juttuja FitnessFirstiltä osui silmään nämä raakavoit ja tilasin purkin.


Ihastuin samantien ja oli pakko saada lisää. Nyt pistin tilauksen tulemaan jo viime viikolla, jotta sain hakea nämä postista heti Suomeen saavuttuani :) FitnessFirstiltä tilaukset tulevat onneksi todella nopeasti, jopa päivässä tai kahdessa!


Suosittelen kokeilemaan!

Käpyrauhanen toimimaan




Saatan ehkä olla juuri se kuuluisa mainoksen uhri, mutta kun luen jostain superhyvästä jutusta, minun on pakko tilata se. Tällä kertaa kyseessä oli blogaus käpyrauhasen toiminnasta ja sitä superisti avittava Skate Liver Oil.

Luin tämän Cut The Crap and Start Wrapping -blogin tekstin Pineal Gland and everything in between, ja Skate Liver Oil meni samantien tilaukseen. Paketti saapui briteistä viikossa tai alle, koska saapumisilmoitus odotti minua jo saapuessani Suomeen. Muutamia otteita tuosta blogauksesta:

"isoin terveysteko mitä kukaan ikinä voi tehdä itselleen, on HOITAA
KÄPYRAUHASENSA KUNTOON."

"Käpyrauhanen vastaa kaikesta 'yliluonnollisesta', kaikesta henkisestä,
kaikesta ei-maallisesta. telepatiasta, manifestoinnista.. Käpyrauhanen on PORTTI
sun sielulle, minkä takia se muuten ois niin helvetin hyvin suojattu ?"

"Käpyrauhanen.. jos se on kunnossa, sä pystyt aistimaan energioita, oot
entistä paremmassa yhteydessä YKSEYDEN ja JUMALAN (korkeimman itsesi,
tietoisuus) kanssa. "

"Teollisuusjäte fluoria laitetaan juomaveteen ja hammastahnoihin yhtenä
syynä nimenomaan käpyrauhasen kalkitseminen. Vähentää älykkyysosamäärää mikä tekee ihmisistä helposti hallittavia tyhmiä lampaita."

"Tärkein kontrolloinnin väline eliitille on tietty media; telkkari, lehdet..
kaikki se tuuba mitä media ulos syöksee. Onneks nyt eletään informaation
aikakautta (<3), ja kuka tahansa saa päättää, millä sanoilla aivojaan
ruokkii. Telkkari, leffat, viihde on väline kontrolloida sun mieltä ja
käyttäytymistä, samalla pitäen sut erossa siitä, mikä oikeesti on kehittävää ja
tärkeetä.. "

"Ruokavalion vaikutus tietenkin suurin. Sitä pienempi käpyrauhanen, mitä
skeidampaa ruokaa imee."

"Paras tapa aktivoida käpyrauhasta ja herätä korkeenpaan tietosuuden tilaan
on MEDITAATIO. "

"Yks todella tärkeä, on rasvat. Aivothan koostuu pääosin rasvasta..
Ratfish/Skate liver oil (Helmisillikuningas, Rausku) Huuhtoo kalkkeutumat
valtimoista, sekä - most importantly - käpyrauhasesta.Sisältää huikeen paljon A,
D, E, K -vitamiineja, täyden sarjan omegoita, ja haikalojen maksaöljyissä
tyypillisesti esiintyviä ainutlaatusia ravinteita, kuten kondroitiinisulfaattia,
skvaleenia, AKG:ta (alkoxyglycerol, esiintyy luontaisesti VAIN hainmaksaöljyssä
sekä äidinmaidossa.)"


P.S. Jälleen mainoksen uhrina eilen lähti tilaus iHerbiin. Siskon omegojen lisäksi sieltä pitäisi saapua Sailan suosittelemat luonnonmukaiset saippua ja kosteusvoide. Niistä varmaan myöhemmin käyttökokemuksia :)

tiistai 6. joulukuuta 2011

Raakasuklaata

Aijai, taas yksi juttu, jota niin kaipailin Nepalissa: raakasuklaa.

Monet pitävät raakakaakaota superfoodien kuninkaana, ja sitä hypettävätkin esimerkiksi David Wolfe ja Suomen "suklaakeisari" Jaakko Halmetoja. Raakakaakao.com sivusto kertoo raakakaakaon sisältävän yli 1200 aktiivista ainesosaa ja 10% sen painosta olevan antioksidantteja. Tämän lisäksi sen kerrotaan sisältävän kaikista maailman raaka-aineista suurimpia pitoisia useita tärkeitä hivenaineita, kuten magnesiumia ja kromia. Raakakaakaon kerrotaan sisältävän runsaasti mielialaa kohottavia välittäjä-aineita, ja joillekin sen nauttiminen aiheuttaa ns. kaakaoflown tai "kaakaokännin", joka tietysti koetaan positiviisena :)

Toisaalta netissä liikkuu myös hyvin vastakkaisia mielipiteitä, joiden mukaan kaakaon nauttiminen voi olla jopa terveydelle haitallista. Esimerkiksi Ilon Pisaran blogauksessa väitetään, ettei kaakaolla ole ravitsemuksellisesti merkittävää arvoa ja että se on elimistöä happamoittava, liiallinen stimulantti munuaisille ja lisämunuaisille ja suorastaan myrkyllinen aiheuttaen lukuisia määriä haittavaikutuksia kehossa. Blogauksen kommentointiosiossa pitkä keskustelu aiheesta.



Itse olen tehnyt jo pitkään raakakaakaoni ilman kaakaota, sillä pidän carobin mausta kaakaojauhetta enemmän. Tänään kuitenkin käytin kaakaojauhetta, sillä huomasin, että minulla oli edelleen kaksi avaamatonta pussia sitä jäljellä, enkä edes muista milloin olen ne ostanut.

Hain varastossa olleen säkillisen superfoodeja, ja tein suklaan tällä kertaa vähän eri tavalla kuin normaalisti. Sekoittelin ensin jauheet keskenään ja sitten kaadoin sulan kookosöljyn siihen päälle. Tuli muuten tällä tavalla tasaisempi koostumus kuin aiemmin.





Sisko kävi vieressä haistelemassa ja valittamassa, että maca haisee pahalle, mesquite haisee oudolle, purple corn haisee oudolle... "miten sä voit syödä tollaista seosta?". Sitten vasta kun kaadoin kookosöljyn sekaan niin hän tajusi, että teen suklaata :)


Valitettavasti siskoni taisi vaan olla oikeassa niistä jauheista, avattuihin paketteihin oli ehkä päässyt hiukan kosteutta tai jotain, koska suklaa tosiaan maistuu lievästi oudolle.

Silti ihan syömiskelpoisia ja ihan toimiva yhdistelmä, vaikka teen nämä suklaat aina heittelemällä aineksia randomilla :) Tällä kertaa meni suunnilleen :

n. 3-4 dl kookosöljyä

3 rkl mesquitea


1 rkl macaa

2 rkl purple corn


2 rkl lesitiiniä

1 rkl guaranaa

1 rkl vaniljaa

1 rkl kanelia


3 rkl kaakaojauhetta

1 rkl camu camua

2 rkl carobia

3 rkl kuorittuja hampunsiemeniä


Laitoin vielä muottien pohjalle pakkasesta jäässä olevia luomumansikanpalasia ja cacao nibsejä.


Hauskaa treeniä - Bodyrock.tv



Nepalissa kaipasin kovasti liikuntamahdollisuuksia. Siellä oli vaikeaa lähteä juoksemaan kun kadut on täynnä ihmisiä ja isommalla tiellä taas kauhea pakokaasun käry. Salilla tykkäisin käydä, mutta ei kauheasti huvita mennä sinne ehkä ainoana naisena nepalimiesten katseiden alle... kulttuuriongelma.

Kotona tein jonkun verran joogaa ja Jukka Harjun ohjeiden mukaan Bootcamp-treeniä, mikä olikin aika jees.

Yksi mitä kaipasin siellä, oli Bodyrock.tv ! Olen sellainen liikkuja, etten vaan saa itsestäni mitään irti, ellei minulle ole selkeitä ohjeita ja tavoitteita. Ainoat tilanteet, missä viitsin yhtään mennä mukavuusalueen ulkopuolelle liikunnassa on silloin kun minulla on esimerkiksi tietty aika, joka liikettä on tehtävä, tai joku ohjaaja painostamassa jumppatunnilla. Tai tietysti saliohjelma painoineen ja toistomäärineen.

Siksi Jukan Bootcamp toimii minulle hyvin kotona, 1 minuutin jaksaa aina tiettyä liikettä kerrallaan :)
Ja samasta syystä Bodyrockin treenit, vaikkakin ne ovat suurimmaksi osaksi vielä ylivoimaisen rankkoja tehdä täydellisesti, mutta parhaani mukaan!

Paremmaksi treenin tekee vielä se, että joku on kilpailemassa kanssani :) Tänä aamuna vedettiin siskon kanssa On the floor Abs Challenge ja Fit Ass Exercise Challenge :)

torstai 1. joulukuuta 2011

Takaisin "oman" ruoan pariin! Yes, please, thank you, vihdoinkin!

Ensin selittelya pitkalle blogaustauolle: minulla on taalla Nepalissa mukana vain iPhone, ei omaa konetta, ja iPhonella on mahdoton kayttaa bloggeria (tai olen liian tyhma tai laiska tajutakseni sen jujut).

Anyways, 48 tuntia aikaa siihen, etta kone lahtee Suomeen, ja siita 26 tunnin paasta, eli sunnuntai-iltapaivalla olen Suomessa! Jonka jalkeen todennakoisesti jatkan tata kirjoittamista hieman aktiivisemmin. Olisi taman syksynkin aikana ollut vaikka mita blogailtavaa, mutta teknisista syista siis ei ole onnistunut.

Vaikka tuntuu tietysti ikavalta jattaa taas poikaystava tanne (ja auringonpaiste!) niin odotan innolla Suomeen palaamista lahinna ruoan vuoksi! Tassa viimeisten viikkojen sisalla olen kypsynyt aika totaalisesti ruokaan taalla. Tuntuu, ettei taalla ole "mitaan" syotavaa... Nepalilaisten paivittainen ruoka on dahlbhat, eli riisia erilaisilla kasvislisukkeilla ja muutama pala lihaa. En syo riisia, enka edelleenkaan voi sietaa intialaisia mausteita, joten dahlbhat lahinna allottaa. Muita heidan suosimiaan ruokia ovat momot ja nuudelit erilaisissa muodoissa + mausteiset lihat paloina, joissa saattaa olla kaikki sen elaimen osat. Ja 14 kasvisruokavuoden jalkeen, 4 kk:n lihansyonnin jalkeen en edelleenkaan pysty syomaan sellaista lihaa.

DahlBhat. Nam Nam.

Kirjoitin alkusyksysta, etta Biosignaturen suosittelema lihan lisaaminen tuntui hyvalta ja toimi, mutta enpa tieda... En tosiaan edelleenkaan pysty syomaan kuin ihan tasaista lihaa kuten kanankoipea tai jonkun pihvin ja olen melkoisen kyllastynyt niihin muutamiin vaihtoehtoihin, joita tuollaista lihaa on taalla tarjolla. Myos kananmunat lahes oksettaa talla hetkella, ja juustoja taalta ei saa kuin yhta laatua, joka maistuu puoliharskiintyneelle. Paitsi ravintoloissa tarjoiltavat Paneerjuustot! Olenkin syonyt talla viikolla jo 7 tai 8 annosta Paneer Chillia eli paistettua Paneerjuustoa ja kasviksia chilikastikkeessa... Melko yksipuolista.

Kotona taalla olen syonyt lahinna "salaattia": kukka-, parsa- ja lehtikaalia, kurkkua, paprikaa, ituja ja herneita. En ole loytanyt taalta "salaattia" niin kuin ymmarran sen Suomessa (esim. tammenlehtisalaatti), enka esim. avocadoja tai mitaan yrtteja kuten basilikaa, persiljaa, tillia yms. mita Suomessa on kaupat taysi. Sen sijaan omenoita ja appelsiineja on tullut nyt syotya paljon kun niita saa nyt oikein hyvan makuisina, ja papaijaa jonkun verran.

Perusateria himassa.

Kasvisten ostopaikka.


Ai niin, turistiravintolat, niista saa kylla "lansimaalaista ruokaa", eli lahinna pitsaa, pastaa, hampurilaista, sandwitchia yms. joita en tosiaan halua. Ja kalliimmista sitten jotain mita voisin syodakin, esim. pihvia tai kalaa, tai jopa jotain salaattia, mutta niihin ei sitten taas ole varaa.

Tuntuu, etta syominen taalla on kaynyt ihan jarjettoman yksipuoleiseksi, ja kaipaan ihan kamalasti raakaruokia! Olen viimeiset viikot oikeasti paivittain miettinyt raakasuklaata, itse tekemiani siemenleipia avocadolla ja suolalla, tai raakajuustoilla ja pahkinavoilevitteilla, tai ihania taatelisuklaasmoothieita, vehnanorasmehuja, kookosvetta, Chi-juomaa, hapankaalia, viherpirteloja, pahkinoita (!!!), mehevia tuoreita luomutaateleita, vuohenmaitoa, Silvopleen omenasipulimossoa jne. jne.

En kesta!! En ole elaissani ollut huonolla tuulella ruoan vuoksi, esim. nalan takia kuten monet, mutta nyt olen oikeasti kiukutellut ja ollut tosi pahalla tuulella, ihan vaan siksi, etten saa sellaista ruokaa mita haluan! Kauheaa :D Ja kauhean itsekasta miettien tamankin maan koyhyytta.

Viimeisimmat postaukseni alkusyksylta koskivat minulle Biosignaturessa annettuja suosituksia syomisesta. Olen syonyt paljon enemman lihaa (=proteiinia) koko syksyn, mutta valitettavasti nyt se ei enaa maistu, varsinkaan kana tai kananmunat, hyh.
Olen kayttanyt suolahappovalmistetta, ja sita olenkin saanut jo vahennettya 2 pillerista yhteen, jotain edistysta siis. Yritin aluksi syoda aina aamupalan mahdollisimman pian, mutta kaytannossa se aina silti venyi (vaikea hypata sangysta suoraan ravintolaan!) ja lopulta luovuin siita. Oma tuntemus on, ettei aamupala ole koskaan sopinut minulle, mita aiemmin syon, sita enemman syon koko paivan ajan ja sita hallitsemattomammin!

Arvatkaapa olenko laihtunut yhtaan? No en kiloakaan! Ja onko hormoniongelmat tasaantuneet? Juu ei, kuukautiset tulee milloin sattuu, koko taman vuoden on niiden vali ollut vahintaan 60 paivaa ja hiukset ja ihokin edelleen huonossa kunnossa. Talla hetkella muistelen kaiholla kolmen vuoden takaista syksya kun olin juuri sopivan kokoinen, energinen, pirtea, migreeni havisi ja hiuksetkin olivat viela tuuheat. Myos mielihalut on jotenkin kovasti sita ruokavaliota kohtaan, jota silloin harjoitin, eli n. 80-90% raakaruoalla, silloin talloin lisaksi luomuruisleipaa luomuvoilla. Nyt tuntuu, etta tahan on palattava, heti kun paasen taalta kotiin ja OIKEAN RUOAN PARIIN!!

Voi olla, etta suuntaan lentokentalta suoraan Ruohonjuureen ja ahmin raakaruokahyllyt tyhjaksi. On vahan sellainen fiilis nyt... :)

Regan valmistaa meille kotona sokeritonta Lassia. Maidot ja jogurtit taalla sentaan on yllattavan hyvanmakuisia, homogenoimattomia ja ihanan mohkylaisia ja maidossa ihana rasvakuori. Pusseissa lukee, etta pitaisi kuumentaa ennen kayttoa, minkahan vuoksi? Ei olla kuumennettu ja hyvalta maistuu.