tiistai 28. helmikuuta 2012

Aloita meditaatio nyt !

Vaikka meditaation ehkä alkuperäisenä, perimmäisenä tarkoituksena voi olla niin sanottu valaistuminen, tietoisuus, niin kaikki ovat varmaan lukeneet jo jostain naistenlehdestä tai vastaavasta, että meditaatiota voi harjoittaa ihan kuka tahansa peruspentti rentoutusharjoituksen tapaan ja sillä on lukuisia ihan tieteellisestä todettuja vaikutuksia fyysiseen terveyteen :) Eikä sen mainekaan ole nykypäivänä edes meillä lännessä niin kyseenalainen enää.

Ei tekisi siis kenellekään huonoa sijoittaa 20 minuuttia päivästään omaan hyvinvointiinsa pienen meditaation merkeissä. Halusin nyt vinkkinä postata tässä yhden mahdollisuuden lähteä mukaan Deepak Chopran 21-päivän meditaatio haasteeseen, joka on kyllä jo alkanut, mutta kaikki meditaatiot on haettavissa sivulta joten voit helposti aloittaa 1.päivästä, kuten itse juuri eilen tein :) Tämä meditaatio on ILMAINEN, eikä vaadi kuin kirjautumisen facebook-tunnuksilla, tai rekisteröitymisen.


Jos haluat lukea lisää meditaatiosta, niin googlella löytyy paaaljon asiaa :) Ensimmäisinä löydöksinä esimerkiksi tämä meditaatio-opas.

Meditaatiolla voidaan tarkoittaa monia asioita. Toisille se voi olla keino löytää sisäinen rauha ja hiljaisuus. Toisille taas se voi olla tapa kokea olemisen ja rakastamisen hurmio. Joillekin toisille se voi olla henkinen tie valaistumiseen ja totuuden oivaltamiseen.

Tai tämä huuhaavapaa (! :D) meditaatio-opas

Meditaatio ehkäisee masennusta ja vähentää pelokkaita ja kielteisiä ajatuksia. Meditaation lisähyötyihin kuuluu ahdistuksen väheneminen, rentoutuminen ja tyytyväisyyden lisääntyminen. Meditaation on todettu parantavan myös itsetuntoa, myötätuntoa, nykyhetken havainnointia ja luottamusta sekä parantavan muistia. Meditaatio on ilmaista, vie vähän aikaa ja sitä on helppo harrastaa.

lauantai 25. helmikuuta 2012

Tilaan universumilta - unelmakartta

Haluaisin tehdä unelmakartan Reunasen Emman tapaan. En osaa kuitenkaan käyttää koneeni kuvanmuokkausohjelmaa, joten olen tyytynyt kokoamaan ihania kuvia kansioon nimeltä Muutos2012. Kansion nimi tulee siitä, että ensimmäiset kuvat, jotka sinne laitoin tammikuun alussa olivat "Ennen" kuvat kropastani, joka tulee muuttumaan huomattavasti tämän vuoden aikana :) Saattaapi olla, että jossain vaiheessa kehtaan nuo kuvat jopa julkaista. (Vinkki: Lue Annen juttu muutoskuvien tärkeydestä!)

Luin tammikuun aikana Rhonda Byrnen kirjat The Secret (perustuu täysin leffaan) ja The Power, joka on jatkoa edelliselle. Suosittelen ehdottomasti näiden lukemista, sekä leffan katsomista. Leffasta ensimmäiset 20 min. löytyy YouTubesta. Tutustu! Näiden innostamana olen kirjoitellut lukemattomat määrät affirmaatioita, ja tallennellut + katsellut päivittäin inspiraatiokuvia. Pidän koko ajan tietokoneen taustakuvana yhtä unelmakuvaa.

Jos et ole katsonut The Secret elokuvaa, tai lukenut vetovoiman laista muualta, niin jutun ideanahan on siis se, että jokainen meistä, omilla ajatuksillaan, vetää puoleensa tietynlaisia asioita ja tapahtumia hyvinkin konkreettisesti. Lyhyesti: Vetovoiman laki toimittaa meille sen mitä haluamme, ja minkä uskomme saavamme. Tärkeää on se, että todella uskoo siihen mitä haluaa saada. Elämä on sellaista, millaisen siitä itse luo.

Askel 1. Pyydä. Tiedä mitä haluat ja pyydä sitä tosissasi, ajattelemalla sitä rakkaudella ja positiivisuudella.

Askel 2. Usko. Ajattele, toimi ja puhu niinkuin sinulla olisi jo haluamasi asia.

Askel 3. Vastaanota.

Tärkeää on rehellisesti ja aidosti uskoa siihen, mitä haluaa ja tuntea niinkuin olisi jo saavuttanut sen. Vaikka toivoisit saavasi hyvän työpaikan, mutta pohjimmiltasi et usko sen kuitenkaan olevan mahdollista, et luultavasti tule sitä saamaan. Toisaalta mitä ikinä tosissasi uskot saavasi, sen tulet saamaan. Ihminen helposti kuvittelee olevansa positiviinen ja uskovansa hyviin juttuihin, eikä edes huomaa kuinka oikeasti mielessään helposti odottaa koko ajan pahinta: odottaa postissa tulevan vain laskuja, laskee rahoja milloin ne tulevat loppumaan, miettii, että "mitä jos en saakaan tätä työtä" tai "laihduttaminen on niin vaikeaa". Jos mietit, että laihduttaminen on vaikeaa, niin vetovoiman lain mukaisesti: sitä se tulee sinulle olemaan. Vetovoiman laki ei tunne negatiivisia käskyjä. Jos ajattelet, "en halua enää lisää laskuja", laki kuulee vain "lisää laskuja!", ja niitä tulet saamaan :) Muuta ajatuksesi, muuta maailmasi!


Omalta kannaltani aika hieno asia on se, että vanhempani, ehkä edes itse tajuamatta kuinka suuren palveluksen ovat meille tehneet, ovat lapsesta asti opettaneet meille aina, että tulemme saamaan mitä tahansa haluamme, eikä mitään esteitä ole. Kaikki on mahdollista. Luottamus elämään ja asioiden toteutumiseen on siis aina ollut aika kohdillaan, ja ehkä tästä syystä olen onnistunut käyttämään vetovoiman lakia hyväkseni jo kauan ennen kuin kuulin edes siitä. Varsinkin sen jälkeen kun vielä rupesin tiedostamaan paremmin omia ajatuksiani ja tunteitani, ja tietoisesti muuttamaan niitä positiivisempaan suuntaan, olen joutunut monesti oikein hämmästelemään miten asiat loksahtelevat ihan täydellisesti paikoilleen ja mitä siistimpiä juttuja tulee koko ajan eteen, ja kaikki onnistuu mitä haluan.

Muutamia esimerkkejä tekemistäni tilauksista universumille, pieniä ja suuria. Kun halusimme muuttaa poikaystävän + kavereiden kanssa 8 hengen kommuuniin Helsingissä, ei tarvinnut kauaa etsiä kun löytyi täydellinen iso (190m2) ja halpa (1600 e/kk) asunto:

Muutamia hehkutuksia tästä ihanasta paikasta löytyy blogistakin.

Jo tätä asuntoa aiemmin olin kuitenkin monesti ilmoittanut ääneenkin, että tulevaisuudessa tulen asumaan Kalliossa, 1900-luvun alun korkeassa asunnossa, jossa on leveät ikkunalaudat. Ja kah, kummaa, kun erosin poikaystävästä, niin minulle tarjottiin suoraan ja samantien täydellistä 1928 rakennettua yksiötä Franzeninkadulla. Ilman mitään asunnonetsintää, halvalla vuokralla, eikä edes takuuvuokraa. Parhaat vuokranantajat ikinä.

Tämä kuva on otettu istuen siinä leveällä ikkunalaudalla :)

Hauska keissi vetovoiman laista oli taas sellainen kun satuin näkemään jossain naistenlehdessä ihanat kengät, leikkasin kuvan irti ja liimasin sen kalenterini kanteen. Olen kalenterifriikki, joten sitä kuvaa tuli sitten tuijoteltua joka päivä. Jännä "sattuma", että joku aika tämän jälkeen kuljin liukuportaita ylös Forumissa, ja yhtäkkiä nenäni edessä, lasi-ikkunan takana, nuo samaiset kengät, -70% tarjouksessa. Yksi pari jäljellä, kokoa 37. Maksoin niistä muistaakseni n. 15 euroa.

Muutamia kuvia tämän hetkiseltä unelmalistaltani, eli Muutos2012-kansiosta:


Suomi. Saimaa. Mökkiranta. Sinne tänä kesänä.

Motivaatiota treeniin.

Berliini ja Barcelona + omat paksut hiukseni takaisin! (en koe näitä ohuita enää omikseni... kuten en tätä kroppaakaan.)

Täydellisyyttä= Ranska + rakas perhe (osa siitä) (+8kg hoikempi minä keskellä)

Siskot ja yhteinen aika.

Iloisia ystäviä. Jotta muistaisin mikä on oikeasti tärkeää.

Löytyy sieltä kansiosta muutama materialistisempikin toive: Hopeiset Finskit = kenkärakkautta :)

perjantai 24. helmikuuta 2012

Paleoplätyt - päivän kevennys

Noissa keittiöhommissa on kyllä jotain mitä en vaan hallitse. Yleensä kun sanon kavereille, että olen huono kokki, niin vastauksena on joko "Ei se niin vaativaa ole, heität vaan jotain tollaista ja tollaista sekaisin, se on ihan helppoa" tai sitten "Joo niin mäkin! En yhtään osaa kokata!" - ihmiseltä, joka vääntää perusruokia keittiössään jatkuvasti.

Entisen poikaystävän kanssa tämä keskustelu oli jatkuvaa. "Kyllä sä osaat oikeasti tehdä, teet vaan, kyllä mä syön sitä" ja sitten kun aloitin niin hänen piti kuitenkin joka kerta tulla viimeistelemään/pelastamaan tilanne ennen katastrofia. Tai "Tää resepti on niin helppo ettet voi epäonnistua", ja sama juttu.

Täällä Nepalissa kulttuuriin kuuluu, että nainen tekee kaikki kotityöt ja tietysti ruoan. Täällä "hellan ja nyrkin välissä" ei ole vitsi, vaan todellisuus. Onnekseni oman poikaystäväni perhe on ihan toista maata, eikä minun oleteta tekevän ruokaa täällä. Yhden kerran tein lettuja synttärikakun sijasta ja "appiukko" on jaksanut hehkuttaa sitä kyllä aika pitkään :D

Tämä kirjoitus meinaa nyt vähän venähtää, pointtina oli oikeasti se, että yritin taas eilen. En oikeasti ymmärrä mikä meni vikaan, mutta melkein meinasi nousta pieni suuttumus päälle..

Olen nimittäin nähnyt viime aikoina tosi monessa eri blogissa reseptin "paleoletuista" eli siis letun tapaisista, joiden raaka-aineina on pääasiassa kananmunan valkuaiset, kookosjauho + mausteet. Kuulostaa helpolta, ei kai tällainen voi mennä pieleen?

Ilmeisesti voi. Ainut mitä sovelsin tässä oli, että heitin sekaan lusikallisen nokkosta. Sekä sen junan sitten heitti raiteiltaan?? En ymmärrä. Tässä kuitenkin nolohko lopputulos:


Se on ihan höttöä eikä mitenkään pysynyt kasassa pannulla. Eikä lusikassakaan.


Lisäsin sitten sekaan maitoa + tavallisia jauhoja ja tein normilettuja. Niistäkin eka versio vähän... hajonnut. Oikealla tuo alkuperäinen "paleolettu".


Ja lopulta siis pieniä lettuja, jotta ne pysyi kasassa... Ja joita en sitten itse edes pystynyt syömään kun jouduin lisäämään noita jauhoja ja maitoa sinne... Lisäilin muuten aineita sen verran paljon, että meni sit lopulta joku tunti noita paistellessa, 6 kananmunaakin sinne lipsahti.. :D

Lisäys: Laitoin tuon ekan kuvan Facebookkiin, ja ilmeisesti mun kaveritkin arvostaa mun kokkauksia, pakko pasteta kommentit tähän:

torstai 23. helmikuuta 2012

Muscle Madness

Nyt kun tämä kehonmuokkaus on aloitettu ensin Bodyrock.tv:n ja Helsinki Paleon haasteiden avulla ja BioSignaturen ohjein, ja salillakin olen ehtinyt jo muutaman viikon käydä aktiivisesti, niin seuraava askel olisi sitten haastaa itseäni vielä vähän lisää!

Ilmoittauduin nimittäin juuri mukaan Optimal Performancen Muscle Madness - 16 viikon valmennukseen! Kuulostaa ihan mahtavalta, this is gonna be fun... or not :D
Odotan innolla valmennuksen alkua...


Optimal Performancen Jonin blogista:

Tavoite on yksinkertainen: Rakentaa 16 viikossa enemmän lihasmassaa, enemmän voimaa ja vähemmän rasvaa kuin tähän mennessä olemme koskaan saaneet valmennettavillemme.

Näin kävi 12 viikossa. Tällä kertaa tämä tulee olemaan ns. "happy medium"

Joku voisi jopa sanoa, että elämäsi kesäkunto. Jos tämä kiinnostaa, kannattaa jatkaa lukemista.

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Kalaöljyt - The Shocking Truth !

Kalaöljy(kapselit) on varmaan eniten keskustelua herättävä lisäravinne, niiden nykyravinnon omega-6 pitoisuuden vuoksi kasvaneen tarpeen ja niiden annostuksen (kuinka paljon uskaltaa ottaa) ja vaikutusten (ei kai veren hyytyminen vaan esty liikaa..) vuoksi, mutta erityisesti niiden laadun ja säilyvyyden vuoksi!

Jossain vaiheessa eri puolilla nettiä oli paljon keskustelua ihmisten tekemistä testeistä, joiden mukaan kalaöljy sulattaa muovimukin, ja tätä pidettiin merkkinä kalaöljyn huonosta laadusta. Jotkut fiksummat kuitenkin tiesivät tämän johtuvan vain kemiallisesta reaktiosta öljyn ja muovin välillä, mistä ei voi päätellä mitään siitä miten kalaöljy suolistossamme (joka ei ole muovia ;) käyttäytyy.

Kimberly Snyder kirjoitti juuri blogissaan kalaöljyn laadusta, raflaavasti otsikolla "The Shocking Truth About Fish Oil Supplements". Hänen mukaansa jotain laadusta voi päätellä sen perusteella, tuottaako kalaöljysuplementti pahan makuisia röyhtäyksiä vai ei!

If you’ve ever taken fish oil capsules, then you’re probably aware of the #1 complaint people have about them: they repeat on you. That’s right, fish oil capsules nearly always cause fish oil burps. If you don’t like fish (or maybe even if you do), that’s not a pleasant side effect. It’s um, horribly unattractive to put it politely. One of the reasons this happens is this: fish oil capsules are frequently rancid.

Tällaiseen johtopäätökseen olin itseasiassa itsekin tullut, lopetin nimittäin Tri Tolosen E-EPA-kapseleiden syömisen nimenomaan tämän ongelman vuoksi. Ne aiheuttivat ällöttävän makuisia röyhtäyksiä, joista tuli tietysti se fiilis, etteivät ne ole ihan syöntikunnossa. Siskoni oli huomannut saman asian, ja tällä hetkellä syömme molemmat (ja myös koko muu perheeni !) monien suosittelemaa New Chapterin Wholemegaa. Tämä valmiste ei tunnu aiheuttavan minkäänlaisia röyhtäyksiä, eikä ällötystä.

New Chapterin paketissa on kerrottu, että myös kapseleiden väristä voi päätellä laadun. New Chapterin kerrotaan olevan väriltään tummempi, koska sitä ei ole "puhdistettu" tislaamalla, kuten useimpia muita kalaöljyjä. Koska en ilmeisesti osaa heittää mitään pois, niin hyllystä löytyy edelleen iso kasa tuota E-EPAA. Huomatkaa, että olen säästänyt myös New Chapterin pahvin, kun sen päällä on hyvä kuivata purkkeja auringossa :D Tässä siis vertailun vuoksi kuvassa vasemmalla Wholemega ja oikealla E-EPA.



New Chapterin paketista:
"This heavy distillation... can fractionate, isolate, and destroy beneficial compounds that give fish oil its naturally vibrant color and clarity. .. Wholemega is different. The Extra-Virgin process used to extract Wholemega, similar to that used in fine olive oil, delivers an oil that is striking in color and transparency. This gentle, food-grade process preserves numerous beneficial compounds - including Vitamin D3 and Astaxanthin. This brilliant hue in Wholemega comes from Astaxanthin - an antioxidant that is naturally found in Wild Salmon and abundant in this Extra-Virgin fish oil."
Muitakin laadukkaita valmisteita varmasti löytyy, mutta tässä siis yksi, jonka olen itse kokenut niin hyväksi, etten ole nähnyt tarvetta vielä vaihtaa :)


LISÄYS:
Pistänpä tähän vielä Viidakkomiehen suositukset perään, kun Olli ehtikin jo heti bongata tämän kirjoituksen. Näistä tulikin mieleeni, että käytänhän itsekin tuon New Chapterin Wholemegan lisäksi myös Green Pasturesin Skate Liver Oilia, sekä OmegaAstin astaksantiinia samalla.


P.S. Karolla hyvää juttua kalaöljyistä ja niiden laatu-tekijöistä: http://pieniajuttujaelamasta.blogspot.com/2012/02/kalaoljyt-shocking-truth.html

meikän suositukset:

– kaikki missä lukee Green Pasture / Blue Ice
– New Chapter Whole Omega
– nämä lienee myös hyviä: http://www.longevitywarehouse.com/Pharmaceutical-Grade-Fish-Oil-120-softgels-p/pharmgradefishoil.htm & http://www.longevitywarehouse.com/David-Wolfe-Foods-Raw-Omega-3-p/rawomega3plus.htm
– Udo’s DHA <3
- markkinoiden paras Chia-öljy, http://www.longevitywarehouse.com/Andreas-Seed-Chia-Seed-Oil-p/andreaschiaoil.htm blendattuna kookosöljyyn tai muuten käytettynä yhdessä laadukkaan kookosöljyn kanssa


Viidakkomies says:

astaxantiinia aina hyvä ottaa kalaöljyn kanssa, vaikkapa Healthy Originsin mega-edullinen jättipakkaus, joka meikälläkin jatkuvassa käytössä (aina kun vedän naamaan jotain tosi pehmeää rasvaa, kuten kalaöljyä)


tiistai 21. helmikuuta 2012

I'm in Book Heaven!!

Jos on kirjafriikki ja kiinnostuksen kohteina sattuu olemaan jooga, meditaatio ja muu spiritual kirjallisuus, niin Kathmandu on kirjataivas. Voisin kierrellä täällä kirjakaupoissa ikuisesti. Miksi näitä kirjoja ei voi lainata?? Ja miksi lentokoneessa saa viedä vain 20 kiloa, nyyh :,(
Muutama kuva paratiisista, eli lempparikirjakaupastani, joka on suuren suuri:


Osho. Olen tykästynyt Oshon tyyliin kirjoittaa (tai siis puhua, kaikki hänen kirjansa taitaa olla ylöskirjoitettuja puheita), hänen kaikki kirjansa ja lehdet ovat täällä tosi halpoja, ja niitä on paljon.


Krisnamurtia.


Eri osastot ainakin kaikille eri tämän maailmankolkan uskonnoille, sekä myös kristinuskolle. Tosin kristinusko sektorilta löytyy paljon kirjoja teemoilla "Jesus was a Buddha", "Jesus lived in India" yms. :)

Fiction-osastolta löytyy mm. kaikki Deepak Choprat, Paolo Coelhot ja paaaljon muuta :)


Health osasto on myös tosi jees, sieltä löytyy omien lappujensa alta mm. ayurveda, acupuncture, magnetic therapy, general healing, homeopathy, reiki yms.

perjantai 17. helmikuuta 2012

Embrace your fears

What holds us back in life is the invisible architecture of fear. It keeps us in our comfort zones, which are, in truth, the least safe places in which to live. Indeed, the greatest risk in life is taking no risks. But every time we do that which we fear, we take back the power fear has stolen from us - for on the other side of our fears lives our strength. Every time we step into the discomfort of growth and progress, we become more free. The more fears we walk through, the more power we reclaim. In this way, we grow both fearless and powerful, and thus are able to live the lives of our dreams. - Robin Sharma: The Secret Letters of The Monk who sold His Ferrari.

Tämä aihe on jostain syystä tullut eteen monessa eri muodossa viime aikoina. Luin joku aika sitten Johanna Korhosen blogauksen Ei me uhrit jakseta, jossa hän pohti tyypillistä suomalaista uutista, jossa mies tappoi perheensä. Tällaiset uutiset pistää aina miettimään, miten ihmisten kuva omista mahdollisuuksista elämässä on niin kapea ja suoraan sanoen väärä. Surullista on, että koko elämää ja ihmisen onnellisuutta koskevissa asioissa, moni ihminen lukitsee itsensä hyvin pieneen laatikkoon, ja pahinta on, ettei hän usein edes huomaa olevansa sen sisällä. Ihmiset saattavat elää koko elämänsä pienellä paikkakunnalla, valittaa vuodesta toiseen samoja asioita; ei ole töitä, ei ole kavereita, sossu ei anna tarpeeksi rahaa, vuokrakin nousi... Mutta mielessä ei koskaan käy, että mitäpä jos muuttaisin omia olosuhteitani? Nähdään, ettei esimerkiksi työttömyyteen voi itse vaikuttaa, mutta mielessä ei käy, että mitäpä jos muuttaisin vaikka sellaiseen paikkaan missä on töitä. Tai tämä vaihtoehto koetaan liian suurena muutoksena, joka herättää pelkoa siinä minässä, joka on tottunut pysyvyyteen. Mutta töitähän on, jos niitä haluaa tehdä. Yleensä töitä myös löytyy paikasta riippumatta, jos uskaltaa lähteä seuraamaan omaa "liekkiään", sitä mitä oikeasti elämässä haluaisi tehdä.

Ihmisellä on rajaton määrä mahdollisuuksia elämässä, jos vain uskaltaa katsoa sen oman laatikon reunan yli. Jokaisella suomalaisella on mahdollisuus tienata rahaa, muuttaa toiselle paikkakunnalle tai vaikka ulkomaille jos Suomi ahdistaa ja pistää vaikka koko elämänsä ylösalaisin. Valitettavan usein tuntuu kuitenkin, ettei ihminen edes tiedosta hänellä olevan tätä mahdollisuutta. Pelko siitä, että "jotain kamalaa tapahtuu", jos hyppää omasta laatikosta ulos tuntuu olevan todella yleinen, vaikkakin usein turha tai vähintäänkin täysin liioiteltu. Usein miettiminen: "Mikä on pahin asia mitä voi tapahtua jos teen näin?" paljastaa, ettei se pahinkaan asia ole oikeasti maailmaa kaatava!


Pienessäkin mittakaavassa omalta mukavuusalueelta poikkeaminen tuo elämään yleensä aina pelkästään lisää onnea ja menestystä, mutta isommassa mittakaavassa se olisi mielestäni vielä tärkeämpää. Valitettavasti tämä jostain lukemani sananlasku tuntuu olevan liiankin totta, ja eteen tuntuu tulevan koko ajan juttuja, joissa muistan tämän yhä uudestaan, alkuperän olen vain unohtanut:

Parempi tuttu helvetti kuin vieras taivas.


Tähän hiukan liittyen, poistuin hiukan omalta mukavuusalueeltani, ja kävin ystävänpäivänä hyvän ystäväni kanssa kutittelemassa korkeanpaikankammoani Pelkokerroin tyylisellä temppuiluradalla 10-metrin korkeudessa. Oli aika mahtavaa!

Heiluvia kapuloita ylös, ja ylempänä niiden välit vielä kasvoi! Hyvä käsitreeni :)

Tasapainoilua köysien varassa...

torstai 16. helmikuuta 2012

Hairahdus

Juuri kun pääsin kehumaan kuinka olen niin hyvin saanut pidettyä kiinni sokerittomasta ja vähähiilihydraattisesta ruokavaliostani, niin tottakai sitten hairahduin :D

Siskoni oli täällä vierailemassa kaksi viikkoa, joten ruokapäiväkirjan pitokin on nyt siltä välin ollut tauolla. En nyt onneksi sentään koko täksi ajaksi livennyt ruokavaliostani, mutta joitain ongelmia on ollut. Viime viikolla minulla taisi olla kolme peräkkäistä päivää kun oli jotenkin heikko olo ja kaikki ruoka lähinnä ällötti. Viimeisenä näistä päivistä otin vielä isoa tatuointia selkään, en saanut mitään syötyä ja tatuointi nostatti kuumeen illaksi. Ehkä se kuume oli hyvä juttu ja ajoi pois, jos minulla nyt joku bakteeri yritti päästä valloille, koska seuraavana aamuna olo oli tosi mainio! Mitään lihaa tai kasviksia ei kuitenkaan tehnyt mieli, joten vedin sitten ihan plörinäksi ja söin koko päivänä pelkkää juustokakkua. Tämän jälkeen jäin ihan koukkuun tuohon yhteen ehkä maailman parhaista kakuista, ja söin sitä vissiin ainakin kolmena päivänä siskoni kanssa puoliksi. Muutenkaan liha ei oikein enää maistu, joten olen nyt vähän löysännyt ja syönyt muutakin kuin liha/kasvis-annoksia. Esimerkiksi sienikeittoa tai kasvisannoksia. Hiilareita on tullut varmasti vähän enemmän kuin olisi tarkoitus, mutta toivotaan, että lihanhimoni palaisi. Tosin näyttää vähän siltä, että ainakin kana ja kananmunat on poissa kuvioista, sen verran niiden ajatteleminen inhottaa tällä hetkellä.

Probably the best cake in the world.

Liikunta sen sijaan maistuu edelleen, ja salitreenit tuntuu hyvältä. Mieli tekisi käydä joka päivä mutta hillitsen itseni :D Sali, jolla täällä käyn on ihan Suomen salien tasoinen, ainoastaan vapaita painoja on vähän niukasti mikä on pieni miinus kun nyt yritän nimenomaan treenata Optimal Performancen eli Poliquinin oppien mukaisesti, eli vapailla painoilla, ei laitteissa istumalla :)

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Saasteita hengitellen

Ajattelin, että täällä olisi varmaan hyvä saada vähän enemmän hyötyliikuntaa ja päätin ruveta kävelemään joka paikkaan. Asumme täällä ihan laakson keskustassa sen pohjalla, ja etäisyydet joka paikkaan on kohtuullisen lyhyet, kauimpiin kauppoihin ja muihin missä tulee käytyä menee kävellen reilu tunti. Salille menee 45 minuuttia, ja eihän mulla täällä muuta olekaan kuin aikaa :) Valitettavasti tuo kävelypäätös ei välttämättä ollutkaan terveyden kannalta paras mahdollinen, sillä se aiheutti yskän, josta olen nyt kärsinyt jo yli viikon. Ja muutama päivä sitten lehdessä taisi olla syy siihen miksi:


Tuntuu, että nyt talvella tuo katupöly ja saaste tuntuu keuhkoissa enemmän kuin mitä kesäaikaan täällä. Hankin tuollaisen naamamaskin, vaikka tuntuukin ahdistavalta hengitellä omaa lämmintä hengitysilmaansa.

... The residents of Kathmandu are worried about the deteriorating air quality and are trying to protect themselves with masks and other protective measures.

...the concentration of PM10 in dry seasons was more than 120 micron gram per cubic meter which is six times higher than the guidelines set by World Health Organisation (WHO).

...average amount of Total Suspended Particulate (TSP) matter in the air of main commercial areas of Kathmandu is greater than 1,000 ppm. The WHO standard for total suspended particulate is 150 to 230 ppm.

Kuulostaa aika pahalta ja tämän voi kyllä todeta ihan paljaalla silmällä ja nenällä. Katupöly on välillä niin konkreettista, että tuntuu kuin olisi hiekkamyrskyn keskellä. Puhumattakaan kaikista näkymättömistä pienhiukkasista. Ei huvita kauheasti kävellä tuossa ilmassa, mutta toisaalta tuntuu vielä tyhmemmältä maksaa taksista, joka saastuttaa lisää ja jota en oikeasti tarvitsisi sillä aikaa minulla tosiaan on kävelläkin. Miten sitä siis parhaiten suojelisi omia keuhkojaan? Myrkkyjen poistamiseksi vedän päivittäin zeoliittia, ja pyrin syömään täälläkin mahdollisimman puhtaasti ja muitakin superfoodeja on käytössä. Onneksi meidän koti on sentään asuinalueen keskellä eikä tässä ainakaan katolta katsottuna näköetäisyydellä kulje heti autotietä :)

Loppuun hiukan positiivisuutta: meidän katolta. Asutaan Stupa-temppelin pihassa.

Nepalilaisia terveystuotteita 2

Kävin iPhonen kanssa tänään kaupassa.


Glukoosi on hyvää ja terveellistä koko perheelle. 99,4% glukoosia, 0,6 % lisättyä kalsiumia + D-vitamiinia.


"Haluat juoda sitä aina uudelleen". No puhdasta sokeria, onhan se aika koukuttavaa...

Varmaan tutkitusti...?


Baby cereal? Tästä tulee mieleen kadulla kerjäävät naiset, jotka yrittävät saada ostamaan heidän 3-kuisille vauvoilleen Horlicksia...

Synteettinen viinietikka... Prepared from acetic acid. Maistuu ihan kamalalle.