maanantai 8. elokuuta 2011

Suositus: Dr'Ohhiras probiootit

Kirjoitin jo vuosi sitten postauksen DrOhhiras probiooteista, ja nyt kun olen muutaman päivän sisään jutellut niistä useamman eri ihmisen kanssa, rupesin etsimään tuota postausta. Ja huomasin, että tämä on jäänyt julkaisematta, no, tässä se tulee...

Kerroin keväällä siskoni luona asuessa, kuinka yritimme saada hänen vatsavaivojaan kuntoon. Mitään tulosta ei kuitenkaan saatu, ehkä johtuen siitä, ettei siskolla riitä kärsivällisyys toteuttaa mitään ruokavaliomuutosta niin pitkään, että mahdolliset hyödyt tulisi esiin. Samat ongelmat ovat siis jatkuneet tähän kesään asti, vuorotellen ripulia ja ummetusta, ja ilmavaivoja tietysti.

Kesällä kun sisko taas kyseli neuvoja noihin vaivoihin, niin käskin häntä tilaamaan Dr'Ohhira's probiootteja iHerbistä. Siskolla oli jo talvella käytössä jotain apteekista saatavia maitohappobakteereita, muistaakseni LaktoSeven. Niistä ei ollut mitään näkyvää hyötyä kuitenkaan. No, nyt Ohhiran probioottejen saavuttua tulokset on aika vakuuttavia, mitään ongelmia ei enää ole! Viikko tuon kuurin aloittamisesta vatsaongelmat katosivat.

Maitohappobakteerit vaikuttavat suoliston kuntoon, ja sitä kautta yleiseen vastustuskykyyn. Yksi tuttu kertoi mielenkiintoisen jutun. Hän oli pitkän sairaalajakson jälkeen syönyt probiootteja vuoden verran, ja huomannut seuraavana keväänä, että jokavuotinen vaiva, siitepölyallergiat, olivat kadonneet! Mielenkiintoista. Ja tässä tapauksessa oli käytössä ihan perusapteekkitavara.

Nykyään jo melko monissa laitoksissa ja hoitokodeissa ymmärretään määrätä antibioottikuurin ajaksi myös maitohappobakteerit. Harmillista on kuitenkin se, että koska lääkkeet annetaan aina tiettyihin aikoihin, niin useissa paikoissa myös probiootit on annettava siinä samassa. Probiootithan tulisi ottaa tyhjään mahaan, eli n. tunti ennen syömistä tai 2 tuntia syömisen jälkeen, mutta resurssien puutteen vuoksi ne usein annetaan ruoka-aikaan ja vielä samaan aikaan antibiootin kanssa. Tällöin antibiootti pääsee tekemään tyhjäksi probioottien hyvän vaikutuksen saman tien. Hyvä tarkoitus siis, mutta yhtä tyhjän kanssa. Tyypillistä tietysti Suomessa, "säästämällä" tehdään uusia kuluja; maksetaan turhaan probiooteista, joiden vaikutus tehdään tyhjäksi käyttämällä niitä "väärin".

Itse uskon, että Dr'Ohhiraseilla on suuri osansa siinä, etten 4 kk:n aikana Nepalissa sairastanut kuin yhden ruokamyrkytyksen. Koko aikana ongelmana oli ennemminkin ummetus liiallisten hiilareiden vuoksi, kuin ripuli, josta kaikki muut 12 hengen porukassamme kärsivät jatkuvasti.

Tässä siis omia ja tuttujen kokemuksia probioottien tehosta. Virallista tietoa niiden vaikutuksesta löytyy netistä. Nykyään suosittelenkin ihmisille melkein mihin tahansa vaivaan ensimmäisenä DrOhhirasin probiootteja :)

2 kommenttia:

Linda kirjoitti...

En nyt ihan noin kovasti lähtisi kritisoimaan hoitohenkilökuntaa, oman kokemuksen perusteella osastoilla (tai ei ainakaan yhdelläkään omista työpaikoistani!) ei todellakaan anneta probiootteja ja antibiootteja samalla lääkkeenantokerralla. Sairaanhoitajillakin taitaa olla aivot, kuitenkin, vaikka tyhmiä ollaankin? :D

Pelkkien maitohappobakteerien lisäksi olen syöttänyt omalle lapselleni korvakierteen hoitoon muitakin probiootteja, kuten oluthiivaa ja hyviä kolibakteereja sisältävää Symbiofloria. Symbioflorista olen saanut apua myös omaan suolistosairauteeni, loistovaa tavaraa! :)

Karoliina kirjoitti...

No se ettei tiedä jotain ei kai tarkoita, että olisi tyhmä ;) Vaan sitä, ettei asiasta ole informoitu tai annettu koulutusta :) Sun työpaikalla ilmeisesti on, mikä on hienoa! Itse tietysti yleistin vähän liikaa niiden työpaikkojen perusteella, joissa itse olen ollut. Jostain syystä niissä probiootteja ei jaeta ollenkaan, tai sitten samoihin aikoihin. Lukuunottamatta sitä yhtä kertaa kun lääkäri erikseen määräsi probiootin otettavaksi 2 h ennen antibioottia. Silloin oli tarkkaa ;)

Ja kyllä, kaikki muutkin tuollaiset jutut ovat ihan mahtavia. Itse tykkään vedellä hapatettuja tuotteita reippaasti ! Tosin jostain syystä aina kun suosittelen niitä muille, niin ihmiset ei oikein innostu... :P Vaikka hapankaalihan on ihan parasta !