perjantai 2. huhtikuuta 2010

Pimag - vedensuodatin

Sain Pimag vedensuodattimen joululahjaksi vanhemmiltani ja kirjoitan nyt hiukan omia kokemuksiani tuosta laitteesta, sen pahemmin sen toimintaan pureutumatta. Jos haluaa lukea siitä tarkemmin niin infoa löytyy esimerkiksi Magneettiterapia blogista, tai Nikken nettisivuilta. Sanotaan nyt lyhyesti, että se suodattaa epäpuhtauksia ja mineralisoi vettä.
Äitini oli tilannut suodattimen minulle netistä, ja hintaa sillä näyttäisi olevan 164 euroa. Tämän kertaostoksen lisäksi tuohon pitäisi ostaa tietysti suodattimia ja vaihtaa niitä säännöllisin väliajoin, suositus on kuukauden välein. Itse en ajatellut vaihtaa niitä kuukauden välein, vaan fiiliksen mukaan, ja tähän mennessä en ole vielä saanut aikaiseksi edes hankkia lisää suodattimia :) Olen hiukan saamaton joskus, tiedän.

Noiden suodattimien suhteen olen miettinyt sitä kun Energiaa Elämään -luennolla Nikkenin esittelijä näytti siellä olleen puhdistimen suodatinta, ja muistikuvani on, että se olisi ollut ihan selkeästi eri värinen, oranssihtava tai rusehtava. Tämä esittelijä sanoi sen olleen laitteessa muutaman kuukauden(?). Korjatkaa jos muistan väärin... Tästä jotenkin päättelin, että tulen näkemään kyllä suodattimen väristä, että milloin se pitää vaihtaa. No, tähän mennessä minulla on siis ollut sama suodatin jo 3 kuukautta, eikä mitään kertymistä siihen ole havaittavissa! Mistähän johtuu?

Eron kraanaveteen huomaa selvästi makutestillä, vaikka sitä en mene sanomaan, että tuo Pimag olisi erityisen paljon paremman makuista. Johtuen ehkä siitä, etten ole koskaan pitänyt kraanavettä pahan makuisena. Molemmat ovat hyviä, Pimag-vesi selvästi pehmeämmän makuista. Sen sijaan jotkut lähdevedet, varsinkin Evian on mielestäni ihan järkyttävän vastenmielisen makuista. Niissä on joku sellainen tunkkaisen maan maku. Niinkuin joisi lämmintä, vähän likaista kaivovettä. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että jotkut pitävät Eviania parhaana lähdevetenä, joten tämä huomio nyt ihan vaan sen vuoksi, etten tiedä voiko minun makuuni luottaa, jos kerran se eroaa näin suuresti suuren yleisön mausta ;)

Ja sitten se miksi juon Pimag-vettä kraanaveden sijaan.. Ensinnäkin halusin tuon puhdistimen vaikka kraanavettä pidetään yleisesti puhtaana, koska ajattelen niin, että ikäänkuin varmistan veden puhtauden käyttämällä Pimagia. Parempi katsoa kuin katua ;) Ja vaikutus, jonka olen huomannut tuolla vedellä olevan, saa minut jatkamaan sen käyttöä. Joka päiväisessä elämässä en olisi välttämättä huomannut niin helposti mitään erityistä, mutta akrobatiassa ja joogassa sen vaikutus on tosi selkeä. Koko viime vuoden halusin oppia esimerkiksi kaatumaan taaksepäin siltaan, eikä siitä meinannut tulla mitään, sillä tasapainoni meinasi pettää jo siinä vaiheessa kun nostin katseen ja kädet ylös ja vähän nojasin taakse. Kuvittelin tämän johtuvan siitä, että olen vain kasvanut isoksi ja menettänyt notkeuteni ja taitoni (olen lapsena harrastanut myös hiukan akrobatiaa). Mutta voi vitsi sitä ilon tunnetta kun ensimmäisen kerran Pimagin käytön jälkeen kokeilin samaa. Yllättäen jalat eivät tärisseet yhtään, ja tein liikkeen tosta noin vain! Kaikki muukin tasapainoa vaativa on yhtäkkiä huomattavasti helpompaa. Ja käänteisvaikutuksen huomasin myös kun olin Porissa kuukauden ilman tuota Pimagia. Tosin jo päivän ilman olemisen vaikutukset huomaa selkeästi; esimerkiksi Viittä Riittiä tehdessä on vaikeampi hallita kehoaan.

Kaiken kaikkiaan pidän kyllä tuota hyvänä laitteena ja olen tyytyväinen. Lähteille en ole edes yrittänyt päästä, ilman autoa olisi aika mahdotonta mitään vettä kantaa kotiin. Ja toisaalta koen, että autolla jonnekin kaukana sijaitsevalle lähteelle ajaminenkin ei tuntuisi ihan oikealta. Tuollainen kotisuodatin on siis tosi kätevä kapistus :)

8 kommenttia:

~heidi kirjoitti...

Tosi kiva kuulla kokemuksia! PItänee linkata tähän juttuun. Itse olen myös tehnyt tasapainotestiä monelle ja kaikki ovat sitä ihmetelleet. Kertoo jotain maadoittumistasosta (ja ehkä jopa juurichakrasta...) Sama testi toimii, kun pidän magneettikorua kädessäni. Nyt ajattelin viedä korun mummulleni jos auttaisi kipuihin.

S kirjoitti...

Itse törmäsin aikoinaan tutkimukseen (googlaamalla) missä tutkittiin eri suodattimien (mm.Brita)tehoa ja tulos ei ollut mitenkään mairitteleva. Ei kyllä sen jälkeen tehnyt mieli edes harkita mitään puhdistinta.

Karoliina kirjoitti...

Tulos? Siis tarkoitatko, että minkään tutkittujen suodattimien tulokset eivät olleet mairittelevia?
Selventäisitkö hiukan, että mitä tarkoitat tällä?

Karoliina kirjoitti...

Löysin tällaisen tutkimuksen, tarkoititko tätä:
http://www.palvelu.fi/evi/files/55_519_117.pdf

S kirjoitti...

Jeps, tuo se oli. Tokikaan tuossa ei ole tutkittu jokaista markkinoilla olevaa suodatinta ja kyseessä on vain yksi tutkimus, mutta pistää kuitenkin miettimään onko noi puhdistimet oikeasti niin tehokkaita/tarpeellisia kuin väitetään. Vähän sama juttu kun missä tahansa muussakin asiassa ;)

Unknown kirjoitti...

Moi!
Paljon on mennyt aikaa julkaisusta mutta yrittänyttä ei laiteta:
Sattuisiko sinulla olemaan niitä esisuodattimia joutilaana?
Tai tiedätkö mistä niitä saisi?

Vappu kirjoitti...

Mukava lukea tällaisistakin! Naapuri kertoi, että heidän vedessä oli tapahtunut muutoksia, ja laatu ei enää ollut kovin hyvä. He myös käyttivät tällaisia suodattimia juomaveden puhdistamiseksi. Lopulta he kuitenkin päätyvät hommaamaan vedensuodattimen koko rakennukesn käyttöveteen. Oli ilmeisesti oikea ratkaisu heille.

Sanna kirjoitti...

Kiva lukea kokemuksia! Meillä on vedenlaatu melko kohtalaista ja sen huomaa juurikin juomavedestä, mutta myös hiusten kunnosta. Suunnitelmissa olisikin vedensuodattimen hommaaminen. Tällainenkin voisi olla aivan kätevä. Aika mielenkiintoista, ettei suodattimeen ole niinkään tullut kertymää.
https://www.pumppulohja.fi/category/4/vedensuodattimet