maanantai 22. elokuuta 2011

Et ole mitä syöt, vaan mitä imeytät - Suolahappotesti

Biosignaturessa kaikille asiakkaille annetaan tehtäväksi suolahappotesti.

Jos vatsan oma suolahappotuotanto on heikentynyt, ruoka ei hajoa vatsalaukussa tarpeeksi, eivätkä ravintoaineet pääse imeytymään niin hyvin kuin olisi tarpeen. Tällä voi olla monia vakavia vaikutuksia, niistä lisää tietoa löytyy esim. ylläolevasta linkistä. Diagnosoimaton alhainen suolahappotuotanto on liitetty esim. moniin neurologisiin sairauksiin kuten Alzheimerin tautiin.

Testiä varten tarvittavan 200 mg suolahappotablettitestipakkauksen saa ostettua Optimal Performancelta 10 e hintaan. Testi suoritetaan seuraavalla tavalla:

1. Syö paljon proteiineja sisältävä kiinteä ateria (ei pirtelöitä tms.). Käytetään esimerkkinä 350 gramman pihviä ja vihanneksia.
2. Syö noin puolet proteiinipitoisesta ruoasta, eli noin 175 g pihviä.
3. Nielaise 200 mg:n kapseli suolahappoa.
4. Syö ateria loppuun.
5. Odota 15 minuuttia.
6. Jos vatsahappotasosi on normaali, sinusta tuntuu kuin olisit juonut lämmintä teetä (tai tunnet pientä närästystä). Jos et tunne mitään, tarvitset suolahappoaravintolisän.

Mitä teet seuraavaksi? Toista kohdat 1-6 jokaisen aterian kohdalla. Lisää annokseen aina yksi kapseli ateriaa kohden kunnes tunnet lämpimän tunteen vatsassasi tai pientä närästystä. Jos sinulla menee siihen viisi ateriaa, tarvitset jatkossa neljä kapselia ateriaa kohden.

Biosignaturelta kerrottiin, että tuntemus voi olla myös kuumotusta, tai muu outo tunne. Oman suolahappomaksiminsa tunnistaminen on tärkeää, koska liiallisen suolahapon ottaminen tablettina voi myös olla haitallista!

Minä pääsin aina 7 tablettiin saakka, enkä vielä siinäkään vaiheessa tuntenut mitään!! Olen nyt sitten ottanut Ultra HCl-valmistetta, eli vahvaa suolahappoa jokaisella aterialla. Jos vatsahappotasoni on tosiaan hyvin alhainen, niin ehkä tämäkin on vaikuttanut siihen, että aiemmin turvotti ja nyt ei enää yhtään. Oman suolahappotason olisi tarkoitus palautua pikkuhiljaa tuota valmistetta käytettäessä normaalimmaksi, ja tuon ylimääräisen suolahapon käyttöä voi sitten sitä mukaa vähentää. En tiedä kauanko siinä menee, mutta muistelisin lukeneeni jostain, että jopa kaksi vuotta voi olla mahdollista.

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tiedätkö mulla meni kanssa seitsemään tablettiin asti.. Ja aloinkin syömään niitä suolahappotabuja ruokailujen keskellä aina kaksi kerralla jo aikoja sitten.. En tosin osaa sanoa, onko parannusta tapahtunut vielä omalla kohdallani.

Karoliina kirjoitti...

Makin syon edelleen sita kahta tablettia, eika ole mitaan muutosta tuntunut. Mutta olo tuntuu kyll tosi paljon paremmalta ilman hiilareita, ja noiden suolahappojen kanssa.

Ja entsyymeja otan myos joka aterialla!

Tino kirjoitti...

Mielenkiintoinen asia ravinnossa tämä suolahappo ja sen puute. Toiset suosittelevat emäksistä ruokavalioa - kuinkahan se vaikuttaa suolahappotasoihin? Mitä entsyymejä muuten syöt?

Missulis kirjoitti...

Epäilen ittelläni suolahapon puutosta mutta testin tehtyäni aloin heti röyhtäilemään. Tosin mitää lämmöntunnetta ei tullut. Otin toisen tabletin ruokailujen välissä ja silloin myös tuli pientä röyhtäilyä.

Karoliina kirjoitti...

Hei Missulis,

tuliko sinulle tuo röyhtäily heti ensimmäisestä tabletista, jonka otit proteiinipitoisen ruoan yhteydessä keskellä syömistä?

Tarkoititko tuolla "ruokailujen välissä" sitä, että otit tabletin kesken aterian kuten kuuluu, vai sitä, että otit sen tosiaan ruokailukertojen välissä, eli ns. tyhjään maahan? Tuo tablettihan kuuluu siis tosiaan ottaa kesken sitä ruokailutilannetta, esimerkiksi kun olet syönyt pihvistä puolet, ja jatkaa tämän jälkeen syömällä ateria loppuun :)

Tuossa artikkelissa tuo röyhtäyttäminen on sanottu olevan liian alhaisen suolahappotason oire, ja kapselin ottaessa (jos suolahappotaso on normaali) pitäisi tuntua kuumotusta tai polttoa vatsassa. Jos nyt muistan oikein, niin minulle kuitenkin kerrottiin BioSignaturessa, että noita sen suolahapon oton jälkeen tulevia oireita voisi olla todella monenlaisia, eli kannattaa kiinnittää huomiota mihin tahansa tuntemuksiin.

Suosittelenkin, että laitat vaikka mailia tästä Optimal Performancen ihmisille, he varmasti osaavat kertoa paremmin, että mitä tuo kohdallasi tarkoittaa :) Ei kannata jäädä yksin miettimään, tai lähteä liikaa kokeilemaan, sillä liiallinen suolahapon ottaminen on myös vaarallista vatsalle!

Tsemppiä, toivottavasti löydät ratkaisun ja saat apua :)

Karoliina kirjoitti...

Ja nyt huomasinkin, että minulta on mennyt kokonaan ohi Tinon kommentti, anteeksi !!

Olen syönyt näitä Quantum Labsin entsyymejä: http://www.iherb.com/Quantum-Nutrition-Labs-Quantum-RX-Digest-60-Veggie-Caps-Discontinued-Item/23336?at=0

jos olisi tilaushetkellä ollut rahaa, niin olisin tilannut Enzymedicaa: http://www.iherb.com/Enzymedica-Digest-Gold-240-Capsules/16790?at=0

Missulis kirjoitti...

Heips ja kiitos kommentista :)
Eli tein testin ensin niinkuin kuuluu eli söin annoksen puolessa välissä tabletin. Tästä tuli heti röyhtäilyjä, mutta ei mitään kuumotusta.
Muutaman päivän päästä ajattelin testata kuin käy jos nappaan suolahapon tyhjään vatsaan ja silloin tuli pientä röyhtäilyä.
Olin ymmärtänyt että jos röyhtäyttää niin silloin pitäisi hapot olla kohdillaan...pitääkin vielä tutkia asiaa.

Karoliina kirjoitti...

Kannattaa tutkia miten asia on, mutta älä vaan ota tabletteja tyhjään mahaan enää! Vatsalaukku erittää suolahappoa vain silloin kun sinne tulee ruokaa, saadakseen sen ruoan sulamaan. Väliaikoina vatsalaukun pitäisi saada olla rauhassa joten ei sinne happoa kannata laittaa, se tekee varmasti haittaa siellä jos ei siellä ole mitään sulatettavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Pystytkö vielä täsmentämään,että oliko kyseinen tuote tämä http://euro.cpoliquin.com/product_p/6193.htm

Pitänee tilata jos on oikea tuote

-Pete-

Karoliina kirjoitti...

MOi Pete!

Juuri toi tabletti mulla on käytösä. Mulla tosiaan meni se suolahappotesti 7 tbl:iin asti ja söin noita aluksi aina 2 per ateria. Nykyään 1 tai 1½ per ateria.
POliquinilla on se toinenkin, vähän miedompi suolahappo. Oletko tehnyt sitä testiä?

Anonyymi kirjoitti...

Niin aikomuksena olisi tehdä testi. Onko tuo kyseinen tuote hyvä siihen? Jos ei niin mitä suosittelet? Kiitti vinkeistä,Karoliina.
-Pete-

Karoliina kirjoitti...

Joo tuota vahvempaa Ultra Hcl ei suositella testin tekemiseen koska se on liian vahva. Optimal Performancelta (Helsingissä Runeberginkadun alussa) saa 10 eurolla testipaketin, ja heillä on myös miedompi suolahappo, jolla voi tehdä testin ja myös aloittaa käytön. Tuo Ultra Hcl kannattaa ehkä ostaa vasta jos käy ilmi, että sun happotasot on tosi alhaalla kuten mulla oli :)
Voihan olla, ettei sun tarttekaan ottaa kuin pari niitä miedompia tabuja ja silloin et tarvitse noin vahvaa :)
Suosittelisin siis tilaamaan sitä miedompaa tai hakemaan ensin pelkän testipaketin :)

Onnea matkaan ja toivottavasti saat happoasiat kuntoon !

Anonyymi kirjoitti...

No terve taas! Testi olis nyt suoritettu. Seiskaan meni,että heilahti. Eikä minkäänlaisia lämpimiä tuntemuksia rinnassa. Hyviä vaikutuksia olen huomannut. Närästystä ei ole ollut.Vatsakivut, kurinat ja mahan löysyys aamuisin katosi=) Toivottavasti nivelsärytkin katoaisi kokonaan,sillä vatsahapoilla on kuulemma yhteys myös nivelvaivoihin. Mites tästä eteenpäin? Tuhannet kiitokset Karoliina jo antamistasi vinkeistä=)

-Pete-

Karoliina kirjoitti...

moikka,
hienoa, että suolahapoista on ollut selkeästi apua :)

sitten vaan odottelet, että alkaa tulla jotain tuntemuksia (siihen voi ilmeisesti mennä aika kauankin..) ja sen jälkeen vähennät hiukan määrää :) Muistathan, että se tuntemus voi olla mikä tahansa tavallisuudesta poikkeva tunne! Ja silloin suolahappojen määrää pitää heti vähentää. Esimerkiksi röyhtäytys tai mulla se oli poskien kuumotus! Tuntui siltä kuin olisin punastunut ja siksi en tajunnut sitä itseasiassa kun vasta tokalla aterialla, olin niin tottunut syömään aina sen kaksi Ultra HCL:ää etten enää muistanut tarkkailla, että outo reaktio voi johtua siitä suolahaposta :)

Jos sulla ei muuten ole vielä käytössä entsyymejä niin suosittelen ottamaan nekin käyttöön! Helpottaa myös tota ruoansulatusta, varsinkin kun syö kuumennettuja entsyymittömiä ruokia... Ne taitaa olla tällä hetkellä ainakin Puhdistamossa tarjouksessa, nuo ehkä maailman parhaat Entzymedican entsyymit!

http://www.puhdistamo.fi/tuotteet/product_details.php?p=349&referrer_id=Nutrix

Anonyymi kirjoitti...

moi!
Miten siis suosittelisit että tekisin jatkossa. Tuossa testipurkissahan oli tabletteja tuohonn 7 asti ja nyt ne loppu. Mitä kannattaisi tilata ja mikä annostus? Pitää muuten tilata noita entsyymejä kanssa. Kiitti, Karoliina ihan älyttömästi vinkeistä. LOISTAVAA!!Aika vaikeeta määrittää tuo "outo tunne" kun mulla syödessä tulee muutenkin röyhtäyksiä. No ehkäpä huomaan sen sitten. Mikä ikinä onkin. Pete

Karoliina kirjoitti...

Hei,

kun sulla siis meni sinne seitsemään tablettiin asti niin varmaan voit aloittaa samalla annostuksella kuin minä. Eli tuolla Ultra HCL:llä ja 2 tbl per proteiinipitoinen ateria. Otin itse sen kaksi aina kun aterialla on reippaasti lihaa, ja jos vähemmän lihaa niin saatoin ottaa yhden, 1½ tai vaikka puolikkaan vain, ihan miten itse arvioi sen proteiinin määrän.

Ja sitten tosiaan kun rupesi tulemaan tuntemuksia niin laskin puoleentoista sen maksimiannoksen :)

Ehdottomasti entsyymit kannattaa myös, ne on tosi hyvä lisä. Ja huomaat kyllä varmaan kun rupeaa tulemaan jotain tavallisesta poikkeavia tuntemuksia.

Mukava kuulla, että tunsit jo noista hapoista olevan hyötyä ja paljon tsemppiä jatkossa, tästä voi nousta vain ylöspäin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Onko siis tarkoitus ottaa suolahappoa aina protskupitoisen aterian kanssa vai ihan joka aterialla, jossa esim. vain rasvaa ja kasviksia?
Itse tein tuon testin Solgarin hcl+pepsin -tabuilla, ja mulla ei tullut mitään muuta ekalla tabletilla kuin pari röyhtäystä, mutta mua on myös aiemmin röyhtäyttänyt ruoalla ilman tablettia tai jos olen ottanut vettä.. Seuraavalla aterialla sitten otan 2 tabua ja katotaan, tuleeko mitään tavallisesta poikkeavia tuntemuksia.. Nuo röyhtäykset ei varmaan kerro tosta suolahaposta, koska niitä mulla on tullut ennen tabujakin.. Ainakin monet oireet mulla passaa suolahapon puutteeseen..

Karoliina kirjoitti...

Moi Anonyymi!

Minä olen ymmärtänyt, että niitä ei kannata ottaa ehkä pelkän rasvan tai kasvisten kanssa, sillä ne sulavat nopeammin ja silloin suolahappoa on helposti liikaa. Itse olen ottanut aina sen mukaan tabletteja, että paljonko on proteiinia aterialla, jos sitä on normaalia vähemmän niin olen saattanut ottaa puolet tai neljäsosan siitä tablettimäärästä minkä normaalisti ottaisin :)

Tsemppiä, toivottavasti tuo HCl auttaa sinua :)