keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Kesän retriitit

Ilmoittauduin juuri Koskelan museotorpalla Suodenniemessä 7-12.7 pidettävään Tietoisuuden voima -retriittiin, tai koulutushan tuo näyttää virallisesti olevan :)

Ohjelmaa kuvaillaan näin:
Tule mukaan tutkimusmatkalle itseesi ja maailmaan. Vietämme viisi päivää mystisen luonnon keskellä joogaten, meditoiden ja tutkiskellen olemassaoloa. Harjoitamme karma-joogaa kokkaamalla ja siivoamalla yhdessä. Opimme tietoisuudesta muinaisten oppien sekä kvanttifysiikan kautta. Harjoittelemme itsemme ja toisten kohtaamista. Käymme Zen-juoksulenkkeillä. Tutkimme yhteiskuntamme tilaa ja ratkaisuja tuleviiin kriiseihin. Ja ystävystymme.

 
Heti tämän perään seuraa Frantsilassa 12-15.7 pidettävä Ananda Sevan kesäretriitti, johon osallistuin myös kaksi vuotta sitten. Retriitistä jäi niin mahtavat muistot, että odotan oikein innolla tämänkesäistä :) Viimeksi ihmiset siirtyivät museotorpalta suoraan Frantsilaan ja nämä kaksi retriittiä liittyivät toisiinsa ainakin ihmisten kautta, vaikka Ananda Sevan retriitissä tietysti korostuu Ananda Sevan tavat ja opetukset.
 
Kesäretriitin kuvaus:

Ananda Sevan jokavuotisen kesäretriitin aika on taas käsillä. Keskellä heinäkuuta, Suomen kauneinta kesää, on ihmisillä mahdollisuus kokoontua yhteen henkisesti nostattavan ohjelman pariin. Ohjelmassa on muun muassa meditaatiota ja joogaa sekä luentoja. Luentojen aiheet käsittelevät retriitin teemaa: Sisäisen Itsen löytäminen. Onpa ohjelmassa sydäntä avaava keskustelupiirikin ja luontoretki. Retriitti tapahtuu Hämeenkyrössä, Frantsilan Hyvän Olon Keskuksella. Yhden päivän vietämme luonnonkauniissa Koskelan museotorpan maisemassa, Sastamalassa. Siellä on mahdollisuus kylpeä satavuotisessa savusaunassa, pulahtaa uimaan järveen ja kuunnella luonnonhenkien suhinoita metsän keskellä, rauhassa muun maailman menosta. Päivät jaksaa ohjelmassa mukana terveellisen kasvisruuan voimin. Retriittien parasta antia on kuitenkin juuri Sinä! Eli me kaikki osallistujat luomme hyvän ilmapiirin retriitille. Tule tutustumaan samankaltaisiin ihmisiin tai kenties tapaamaan vanhoja tuttuja. Jos mukaan tulee lapsia, heille pyritään osaksi aikaa järjestämään omaa ohjelmaa.

Kuten ohjelmassa mainitaan, osallistujat luovat hyvän ilmapiirin. Viime retriitillä oli mahtavaa huomata kuinka usean päivän ajan kaikki negatiivisuus kaikkosi, ilmassa väreili pelkkä rakkaus, ja yhteiset meditaatiot, tanssihetket ja muut tuokiot olivat todella voimallisia! Samanlaisia pakahduttavaa hyvän olon jaksoa en ole koskaan tuntenut muualla :) Isolla porukalla tehtävät ryhmämeditaatiot ovat selkeästi paljon voimallisempia kuin yksin harjoitettavat.
 
 
 
 
Suosittelen siis lämpimästi!
 
 
 
 
 
 
 
Kuva Frantsilan sivuilta.

6 kommenttia:

kte kirjoitti...

Kuulostaapa mielenkiintoiselta :) Joskus meilläpäin kattelin joogaretriitin tyyppistä juttua, mutta ei tosiaan ollut niin paljoa rahaa siihen laittaa.. (tai siis, ehkä olisi ollutkin, mutten millään raaskinut!!)

Karoliina kirjoitti...

Joskus ei raaski kun ajattelee sitä rahaa minkä siinä menettää.. Viime kesänä jätin menemättä tuonne koska piti säästää rahaa, mutta kaduin sitä kyllä. Kuitenkin se elämys kantaa paljon pidemmälle kuin se rahasumma oikeasti :)
Nyt olen päättänyt mennä, vaikka rahat onkin tosi tiukilla! Mutta tarvitsen enemmän nyt sitä hyvää oloa minkä tuolta saan :)

kte kirjoitti...

Tuo on kyllä totta: toisaalta menetän rahaa, toisaalta saan enemmän kuin menetän. Ehkä itsekin sitten vaikka ensi kesänä :D

Soikku kirjoitti...

Voi vitsi, innostuin nyt tuosta Frantsilassa pidettävästä retriitistä, koska luulen että saisin jopa töistä vapaata silloin! :) En ole koskaan ollut retriitissä,haaveillut vain.

Tulikin mieleen kysyä, että kai tuonne voi mennä, vaikkei ole ollut Ananda Seva -toiminnassa mukana?

Retriitin ohjelma vaikutti hyvin kiinnostavalta, ja aion ehkä ilmoittautua tuonne, kunhan saan ensin heinäkuun työvuorolistan.

Kiitos vinkistä!!! :)

Karoliina kirjoitti...

Menin itse sinne kaksi vuotta sitten niin, etten ollut kuullut koko Ananda Sevasta. Silloin tuo retriitti tosin löytyi Frantsilan omasta kurssikalenterista, en tiedä miksei se enää näy siellä.

Ananda Sevaanhan voi kuitenkin tutustua etukäteen heidän nettisivujensa kautta, ottamalla yhteyttä tai menemällä esim. ilmaisiin ryhmämeditaatioihin/tapaamisiin, jos asuu paikkakunnilla, joilla on heidän toimintaansa.

Laita ihmeessä sähköpostia sinne :)

Karoliina kirjoitti...

Ainakin tuo Tietoisuuden Voima retriitti on ihan vapaa kaikille :)