torstai 6. elokuuta 2009

Luomua luomua

Ihanaa kun taalla on niin paljon enemman luomua tarjolla kuin Suomessa. Isojen luomukauppojen lisaksi ainakin Ranskassa lòytyi luomua pienistakin kaupoista, ja isoissa sita oli monissa omissa hyllyissaan sen lisaksi, etta sita oli muiden tuotteiden joukossa. Ollaan onnistuttu ostamaan tahan mennessa suurin osa kaikista ruoista luomuna, paitsi patonkit.
Valitettavasti niita patonkeja onkin sitten tullut syòtya ihan liikaa. Vaikea keksia ruokia, jotka sailyisivat lampimassa ja olisi mahdollista syòda ilman valmistamista tai edes pesemista. Useana paivana ollaan siis syòty vain patonkeja (halvin leipa) ja hedelmia.
Tama hostelli Torinossa, jossa nyt ollaan, on muuten ensimmainen paikka matkan aikana, jossa kierratetaan roskat. Taalla on eri astiat paperille, pulloille, pattereille jne. mutta jostain syysta ei silti biojatteelle...
Cagnesin hotellissa oli lappu seinalla, etta kaytathan vain ne pyyhkeet joita tarvitset, saastetaan yhdessa luontoa. Mutta sitten saippuat ja jopa kertakayttomukit(!) oli yksittaispakattu. Taisi se luonnonsuojelu loppua siihen pesulalaskun pienentamiseen.

Ei kommentteja: