keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Lihaton viikko 1: Lakto-ovo-vegetaristi

Otetaan nyt kevyt aloitus tähän Lihattomaan lokakuuhun pitämällä ensimmäinen viikko lakto-ovo-vegetaristista linjaa. Eli maitotuotteet ja kananmunat vielä tällä viikolla sallittuja.

Täytyy kyllä myöntää, että tämä aloitus olikin yllättävän hankala. On tosi vaikeaa muistaa olevansa kasvissyöjä näin yhtäkkiä! Ehdin jo syödä meetwurstia eilen ja tänään nappasin kaupassa lihatiskillä maistiaisiksi sekä lihaa, että kalaa ennenkuin tajusin mitä tein. Olen kuitenkin ostanut kotiin nyt vain kasviksia, tosin vielä tämän viikon myös kermaa ja munia.

Mietinpä tässä, että jaahas on ilmeisesti myös kahvivieroituksen aika, koska ajattelin pitää seuraavat viikot tai ainakin jonkun niistä vegaanisena, eikä kahvia voi juoda ilman kermaa!

3 kommenttia:

Hanna-Riikka kirjoitti...

Soijamaito tosiaan muhjuuntuu kahvissa oudon näköiseksi, mutta jos haluat juoda kahvia, pähkinämaito ja kauramaito käyvät hyvin! Esim. alprolla on pähkinäjuttuja hyvin pienissä juomapaketeissa.

Karoliina kirjoitti...

Juu, mutta ongelma onkin siinä, että en voi (eli tykkää) juoda kahvia maidolla ;) Siinä ei ole tarpeksi rasvaa.
Kermaa siis tai ei mitään, ja sitäkin pitää olla reippaasti. Kookoskerma tosin ei myöskään käy kun siinä on joku pistävä maku kahviin pistettynä vaikka sitä muuten käytänkin ruoassa :)
Kiitos kuitenkin hyvästä yrityksestä :D

Karoliina kirjoitti...

Parempi muutenkin lopettaa tuo kahvin juonti kun eihän se mikään terveystuote ole. Ilmankin pärjää :)