lauantai 12. lokakuuta 2013

Terveysmessuilla

Eli nykyiset I love Me -messut ovat varmaan edelleen päällä ja vauhdissa. Itse vietin siellä eilisen illan ja tämän aamun ja päivän. Mukava huomata, että superfood-tuotemerkkejä, kojuja ja myyjiä oli taas paljon lisää verrattuna viime vuoteen. Ja myös, että vaikka edelleen tätä "skeneä" seuraan niin en ole enää kärryillä näistä kaikista uusista myyjistä, kun aiemmin tiesi kaikki uudet merkit ja niiden takana olevat henkilöt ainakin nimeltä netin kautta.

Muuten oli taas melko samat kuviot kuin aiemminkin, terveysluentoja pitivät ainakin Jaakko Halmetoja, Paula Heinonen ja Hanna Skyttä ja jooga- ja meditaatiokeskukset tarjosivat omia hiljaisen alueen tuntejaan. Uutta mikä minulla pisti silmään oli se, että kaikki pussijauhelaihdutusfirmat olivat napanneet 5/2 -dieetin omaan markkinointiinsa ja mainostivat omia jauhepussejaan hyvänä tapana toteuttaa näitä viikon kahta vähäkalorista päivää... Arvata voi, etten itse oikein usko tuohon :)


Kävimme vauvan kanssa katselemassa omaa kuvaamme Frantsilan kojun seinällä. Kuva otettiin tänä kesänä Frantsilan Hyvän Olon keskuksen pihalla. Eniten aikaa taisin viettää Cocovin kojulla syöden raakakräkkereitä ja avocadomössöä ja kuunnellen Jaakko Halmetojan miniluentoja, joita hän piti melkein kaikkina tasatunteina. Jaakkoa kyllä jaksaa kuunnella aina, vaikka suurin osa kaikesta jutusta oli toki tuttua aiemmilta luennoilla, nettivideoiden ja uutiskirjeen kautta.

Hirveän laadukas kuva. Ainakin siitä näkee, että oli suosittu puhuja :)

Ainakin yksi juttu jäi kuitenkin mieleen! Nettikeskusteluissa on viime aikoina annettu ymmärtää, että pakurikääpää kotona keitellessä sen ei pitäisi antaa kiehua kovasti suuressa lämpötilassa, vaan se pitäisi valmistaa hauduttelemalla pienellä lämmöllä tai esimerkiksi pistämällä kuuman veden kanssa termariin yöksi. Pöh, en innostunut tuosta tiedosta, sillä olen sen verran mukavuudenhaluinen, etten nyt muissa kiireissäni ole jaksanut uhrata asialle sen enempää ajatusta, kuin että olen alkanut pitää pakuriliettä vähän pienemmällä lämmöllä. Halmetoja vastasi tähän muistaakseni yleisökysymykseen, että kaikki tutkimukset pakurikäävästä on tehty nimenomaan kuumassa tapahtuneella uuttamisella ja että olisi turhaa hifistelyä ruveta tarkkailemaan lämpötiloja sen tarkemmin. Kuuma irroittaa pakurikäävästä sen vaikuttavat aineet. Näin yksinkertaistettuna. Joten ei turhaa stressiä lämpötilojen mittauksesta :)

1 kommentti:

hailey kirjoitti...

Hi, Great information! Would you please consider sharing my link to your readers? Please email me back at haileyxhailey gmail.com.

Thanks!
Hailey