sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Suomalaista luonnonkosmetiikkaa!


Nykyään kun on kaikenlaisia säädöksiä erilaisten sanojen käytöstä markkinoinnissa, niin mietin, että onko sallittua myydä luonnonkosmetiikkana tuotetta, jolla ei ole sertifikaattia?

Törmäsin nimittäin tänään suomalaiseen, Suomessa valmistettuun tuotesarjaan nimeltä Lily Alexandra. Tuotteiden kerrotaan täyttävän esimerksi Ecocertin kriteerit ja veikkaisin, että näin voi ollakin.

Kävin nimittäin itse läpi kaikkien noiden tuotteiden INCI-listat, ja Rita Stiensin Totuus Kosmetiikasta -kirja ainakin antoi niille kaikille kaksi tai kolme tähteä. Muutamaa ainesosaa en löytänyt, esim. sellainen kuin Sodium Phytate, ja sitten muutama turvallisen kuuloinen kuten Plantago Lanceolata Leaf Extract.

Olen etsinyt uutta puhdistussarjaa aiemmin käyttämäni kalliin Danné:n tilalle, ja olin suunnitellut ostavani ensi viikolla Nizzan matkalla uudet kasvojenpesutuotteet, mutta nyt kun törmäsin tähän suomalaiseen, ja vielä hyvällä tarjouksella, niin ostinkin nämä kokeiluun. Toivottavasti toimivat!
Sarjassa siis suojaava puhdistusgeeli, uudistava 24-tunnin kasvovoide, silottava silmänympärysvoide ja kiinteyttävä tehoseerumi. Ja tarjouksena seerumin hinnalla koko paketti, 45 euroa.

Kuva täältä.

5 kommenttia:

S kirjoitti...

Varmaan googletitkin tuon sodiumin, mutta tälläinen löytyi: http://www.cosmeticsdatabase.com/ingredient.php?ingred06=723889&nothanks=1

Karoliina kirjoitti...

Itseasiassa en, kun väsäsin toista postausta ;)
Mutta kiitos tuosta, kyllä nuo tuotteet taitaa ihan turvallisia olla. Hyvä ostos siis sanoisin.

Anonyymi kirjoitti...

Luonnonkosmetiikasta kiinnostuneena ostin eilen Lily Alexandra -tuotteet (4 kpl yhden hinnalla) messuilta. Tänä aamuna pesin kasvoni puhdistusgeelillä ja levitin päivävoidetta. Ihoni tuli kirkkaan punaiseksi ja kuumotus oli valtava. Mistäköhän tuo johtuu? Luin muitakin vastaavia kokemuksia netistä. Kannattaakohan jatkaa käyttöä, tottuuko iho? Tällä kertaa pesin voiteen heti pois, ja laitin toista tilalle, jotta sain ihon rauhoittumaan. Tuliko teillä punoitusta tms. reaktioita tuotteista?

Karoliina kirjoitti...

katselin vähän keskustelupalstoja, ja tosiaan joitain samanlaisia kokemuksia löytyi, mutta sen mainittiin olevan ohimenevä reaktio. Toisaalta myös aika paljon positiivisia kommentteja. INCI-listat tosiaan tarkistin ja kaikki ainesosat vaikuttivat hyviltä, joten mistäköhän sellainen reaktio voisi sitten johtua...

Itse en ole vielä päässyt aloittamaan noiden testausta kun olen yrittänyt kuluttaa ensin vanhoja loppuun asti. Ajattelin aloittaa sitten käyttämään anoastaan noita LA-tuotteita, jotta näkisin niiden vaikutuksen paremmin kun en käyttäisi niiden kanssa sitten enää vanhoja sekaisin.

Voin tietysti kokeilla tänään illalla ja huomenaamulla, ja kommentoida sitten tuliko mitään punoituksia!

Karoliina kirjoitti...

Tuli vielä mieleen, että itselläni ainakin kun on (oli?) melkoisen herkkä iho, niin aiemmin huomasin tuon saman ilmiön käydessäni Danné-kasvohoidoissa. Aluksi hoidot aiheuttivat kunnon punoituksen, mutta se väheni kerta kerralla, eikä sama naamio enää aiheuta mitään. Iho tuntuu muutenkin vahvistuneen, eikä ole enää samalla lailla yliherkkä!
Ehkä näissä tuotteissa sama vaikutus?