keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Ruokamyrkytys + superyrttejä

Huh huh, en ole aiemmin kokenut ruokamyrkytystä, mutta eilen tulikin sitten kärsittyä oikein kunnolla!

Juuri kun pääsin sanomasta, etten ole ollut täällä lainkaan kipeä, niin eilen sitten nousi todella nopeasti korkea kuume ja oksensin voimakkaammin kuin koskaan. Joitakin tunteja iltapäivästä iltaan makasin toppatakki päällä kolmen peiton alla enkä löytänyt mitään asentoa missä ei olisi oksettanut koko ajan. Joskus alkuyöstä olo vaihtui ikäänkuin pahaksi krapulaksi, eli paikallaan ollessa oli vaan pala kurkussa, mutta ei oksentanut enää, ja nyt aamusta enää vähän heikottaa.

En oikein tiedä mistä tämä tuli, enkä tiedä mitä tässä uskaltaisi ruveta syömään. Olin juuri ajatellut tehdä suolahuuhtelun tänään, mutta se suunnitelma taisi nyt jäädä.

Ostin muuten juuri eilen erilaisia luontaistuotteita; cordycepsiä, ashwagandhaa, neemiä, tulsia (holy basil) ja karelaa (bitter gourd) . Muiden hinnat olivat aika kohtuulliset 1,30 - 1,50 euroa, mutta cordyceps sinensis maksoikin yllättäen 13 euroa. Melkein säikähdin kassalla kun huomasin, täällä kun kaikki maksaa niin vähän, että sitä rupeaa laskemaan jo senttejä, ja kallein ostos täällä on varmaan ollut 4 euron luokkaa :)

En ole aiemmin tutustunut kahteen viimeksi mainittuun, enkä löytänyt googlettamalla edes niiden nimiä suomeksi. Terveysvaikutuksia sen sijaan löytyy runsaasti...

1½ viikon päästä lähdetään Kiinaan, ja sieltä täytyy ostaa ainakin ginsengiä ja Hou Shu Wu:ta (eli fo-ti, mitä olen tilannut aiemmin iHerbistä). Olen yrittänyt etsiä täältä Hou Shu Wuta, mutta en ole vielä löytänyt...

Nyt täytyy varmaan yrittää päästä liikkeelle, syödä vähän jotain ja sitten lähden ostamaan kitaran! Tuli nimittäin sellainen fiilis, että voisin opetella soittamaan :)

6 kommenttia:

Mikko Lahtinen kirjoitti...

Voi ei! Luin juuri edellisen kirjoituksesi, ja ajattelin, että hyvä, ettei mitään tällaista ole sattunut. No, toivottavasti menee nopeasti ohi. Paranemisia!

Karoliina kirjoitti...

Hehe, kiitoksia! Nyt olo on jo paljon parempi, söin jo yhden banaaninkin :) Oli kyllä sen verran karmivaa tosin, että toivon välttyväni moisilta jatkossa...

Aaro Löf kirjoitti...

Bansku on ihan jees tollaseen tilanteeseen. Se kosteuttaa ja kosteudesta on usein pulaa kun on örkätty. Makea myös kohtuudella nautittuna vahvistaa maa-elementtiä eli Perna/Mahalaukkua ja rauhoittaa Maksaa joka yleensä on oireilevana tekijänä voimakkaissa oksennus jutuissa. Maksan Yang nousee ja vie mukanaan Mahalaukun tavarat ylöspäin.

Hyvä, että ei pidempi prosessi ollut :)

Karoliina kirjoitti...

Joo, mahtavaa, että meni yhdessä päivässä ohi! Tänään heikotti vielä aamulla, mutta nukuin 12 asti, ja sen jälkeen ollut ihan normaali olo :) Oon syönytkin jo normaalisti, eikä maha sano mitään :)

Itseasiassa koko viime viikon aina välillä närästeli jonkun verran, mutta nyt sekin on poissa :) Ehkä tää suoliston tyhjennys oli ihan hyvä juttu ;)

Anonyymi kirjoitti...

Sain juuri tänään kuulla Kiinan suunnalta(apteekkki alalla töskenteleviltä tuttavilta) että suurin osa liikkeellä olevista yrteistä siellä on väärrenöksiä/tosi huonolaautuisia. Aito cordyceps maksaa kuulemma Kiinassa tällä hetkellä ihan sikana eli tuo 13€ oli aika halpa hinta, jos sattui olemaan ehtaa tavaraa.

Karoliina kirjoitti...

Anonyymi: ostin tämän cordycepsin täältä nepalista, ja se on jenkkiläinen valmiste, tai siis ainakin purkki on jenkeistä. Katselin iHerbistä, että hinta näytti olevan samaa luokkaa siellä olevien valmisteiden kanssa :)

Kiinasta ei tullutkaan ostettua nyt tällä reissulla mukaan mitään yrttejä.