maanantai 11. huhtikuuta 2011

Juomisongelma

Parin viikon kiinan reissu on nyt ohi ja paluu Nepaliin tuntuu hyvältä. Ainut asia mikä varjostaa tätä onnea on juomisongelma. Täällä ei kraanavettä voi juoda, joten eniten tulee juotua kaupasta ostettua pullotettua vettä. Jostain syystä pullovesi tuntuu kurkussa karhealta ja saa huonon tunteen suuhun. Sitä ei siis todellakaan tee mieli "nauttia" ja siksi tuleekin juotua välillä liian vähän. Täällä kotona yritän nyt parantaa veden laatua keittämällä siitä pakuriteetä tai käyttämällä Supergreensiä (mikä kyllä ei myöskään oikein meinaa upota lämpimän veden kanssa).

Ravintoloissa ainoat juomavaihtoehdot tuntuvat olevan erilaiset limpparit tai kalja, tee tai kahvi. Kiinassa oli ihanaa kun ravintoloissa pystyi aina tilaamaan erilaisia teevaihtoehtoja (jasmiinitee on suosikkini siellä..), tai tuorepuristettuja hedelmämehuja (esim. vesimelonimehu on ihanaa) mutta täällä teekin on aina tavallista maitoteetä, eikä raikasta valkoista teetä saa.

Juon siis nyt pakuriteetä gojimarjoilla ja haaveilen Tammisaaren lähdevedestä... Ja mietiskelen, että mikä voi saada pulloveden tuntumaan kurkussa niin pahalta?

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Hei,

valitettavasti Kiinassa feikkiongelma on myös laajentunut vesiin, eli pullotettu vesi saattaa olla ihan muuta mitä kyljessä lukee. Kun asuimme siellä, jouduimme juomaan "automaatti-vettä" ja monet kerrat piti vesilähetys palauttaa kauppaan sen karmivan maun vuoksi. Suurin syy oli mudan maku vedessä. Johtui todennäköisesti myös liian pitkään seisoneesta vedestä.Kaverini bongasi kerran turistialueella ukkelin joka pullotti vettä myyntiin suoraan vessan hanasta ja naureskeli partaansa kun
kaveri yritti kysellä että mitäs helvettiä oikein teet??!

Lohdutukseksi, koskaan emme vedestä sairastuneet, niinkuin emme mistään muustakaan suusta alas laitetusta :-)

Karoliina kirjoitti...

Ok, jännä kuulla. Meillä ei ole Pekingissä, eikä muuallakaan Kiinassa ollut mitään ongelmia pulloveden kanssa, ihan hyvältä on maistunut, eikä siellä pullovesi aiheuttanut mitään kurkkutunteita... Ja kotona tulikin juotua vaan vedenkeittimellä keitettyä kraanavettä Pekingissä.

Täällä nepalissa suositellaan juomaan vaan sellaisia pullovesiä joissa on korkin päällä muovit, eli ilmeisesti sillä todistetaan, että se on jossain tehtaassa pullotettua... Mutta tosiaan, aiheuttaa silti oudon tunteen suuhun, joten jotain erilaista siinä on Kiinan tai Suomen pulloveteen verrattuna.