keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Kirpputorijuttu

Kirjoitin tän postauksen jo joskus tammikuussa, jostain syystä en ole vaan saanut sitä lähetettyä. Ehkä nyt on aika pistää se pois roikkumasta luonnoksissa.


En ole tainnut tarpeeksi hehkuttaa kirpputorien ihanuutta, vai olenkohan ollenkaan? Se asia täytyy korjata nyt. Mietin, että onko järkevää kirjoittaa ollenkaan postausta kirpputorilöydöistä, mutta ainakin itse nautin sellaisten lukemisesta, joten ehkä joku saa tästäkin jotain irti :)

Kävin kirpputoreilla jo lapsena vanhempieni kanssa, ja muistan monia mukavia lelulöytöjä niiltä ajoilta :) Näitä lukuunottamatta, taisin "löytää" kirpputorit tuossa neljä-viisi vuotta sitten tosissani. Helsingissä iso suosikki on ehdottomasti Valtterin kirppis, josta on mahdoton olla löytämättä mitään. Tyhjin käsin ei ole sieltä palaamista, ja ilman autoakin on joskus ollut hankala saada kaikki tavara kotiin :D Onneksi olen sentään saanut vähän rajoitettua omaa ostamistani, sillä tajusin jossain vaiheessa, että ehkei olekaan mikään varsinainen ympäristöteko omistaa/ ostaa ylettömät määrät vaatteita, vaikka ne kuinka olisivat kirppareilta.

Myös UFF, Fida, Lähetystorit ja Kierrätyskeskukset voivat olla kiertämisen arvoisia vaikka niiden hintataso on kyllä melko korkea kirpputoreihin verrattuna. Plussana tietysti hyvän asian tukeminen samalla kuin itse saa jotain uutta ja ihanaa. Kaksi kärpästä jne.

Nykyisin pyrin kirpputoreilla käydessäni silmäilemään pöytiä melko pinnallisesti, lähinnä todellisia löytöjä hakien. Ja näitäkin riittää. Aiemmassa postauksessa taisin mainitakin, että on vaikea ymmärtää miksi joku suostuu maksamaan vaikka H&M paidoista täyden hinnan kun samat vaatteet löytää viimeistään puolen vuoden päästä kirpputoreilta eurolla. Välillä kirpputoreilta voi löytää jopa todella laadukasta tavaraa ihan yllättävän halvalla. Esimerkkinä saman talven aikana eri kerroilla löydetyt Camel Bootsit, molemmat omaa kokoa ja hinnat 2 ja 2,5 euroa.

Alla muutamia muita tällä hetkellä käytössä olevia löytöjä.

Marimekon paidat, yleensä 6-10 e. Varsinkin vasemmalla oleva liila paita on kovassa käytössä!


Ritva Fallan ihanan pirteä takki löytyi UFF:ilta.

Syksyn 2009 kenkälöydöt. Eccon kävelykengät, käyttämättömän oloiset, 18e UFF:ista. Hopeiset korkkarit löysin Vintage-messuilta. Yläkuvan takarivin molemmat korkkarit on H&M (huom. ylempi kommentti H&M tavarasta!) Alakuvan keskimmäiset tosi hyväkuntoiset Tapas-saappaat oli myös hyvä löytö, ne on hyvät kengät kävellä!


Lisäys 19.5: Tänä keväänä löydetyt uudet jutut - huopikkaat 5 e Valtterista, mustat korkkarit on tasan samanlaiset H&M:stä kuin ylemmän kuvan ruskeat, nämä ostin Porista samoin kuin nuo toiset mustat, nekin taattua H&M laatua ;)

Ei kommentteja: