perjantai 21. toukokuuta 2010

Päänsärkyä

Kirjoitin aiemmin keväällä, etten enää noudata niin tiukasti "puhtaan ruoan dieettiä" kuin viime syksynä, mutta en ole huomannut sen vaikuttavan vielä terveyteeni muuten kuin painonnousuna, joka ilmeisesti liittyi e-pillerien lopettamiseen. No, se oli silloin, ja nyt niitä vaikutuksia on sitten havaittavissa.

Harhaudun nyt heti alkuun aiheesta sen verran, että tuohon e-pillerien lopetukseen liittyen kasvojen iho on edelleen vain omituinen, mutta selkään on tullut ikävän paljon näppylöitä :( Koskaan aikaisemmin minulla ei ole ollut finnejä missään kasvojen ulkopuolella. Toivon kovasti, että tämä on ohimenevää. Myös nuo viisi "liikakiloa" ovat edelleen tallella, vaikka toivon etteivät nekään olisi pysyviä ;)

Mutta palatakseni aiheeseen, siis alunperin ainoa selkeä terveysvaikutus joka puhtaalla ruokailulla oli, oli migreenin häviäminen. Ehkä siksi, etten mitään muuta ole "sairastanut". Se ei kuitenkaan heti palannut siirryttyäni takaisin joidenkin "huonompien" ruoka-aineiden pariin, joten erehdyin ehkä lisäämään niitä vähän liikaa ruokavalioon, tai en ainakaan vältellyt niin tehokkaasti esim. sokeria ja nyt se migreeni on taas ilmoitellut itsestään. Täytyi siis tehdä paluu paremman ruoan pariin, koska päänsärkyä en todellakaan jaksaisi ottaa takaisin riesakseni. Yksi syy tuolle migreenin palaamiselle nyt parin viikon sisään saattaa tietysti olla yhtäkkiä reilusti lisääntynyt maitotuotteiden käyttö. Näillä ilmoilla jäätelön vastustaminen on aikamoinen haaste!
Onhan sitä kaikenlaisia banaanijäädykkeitä ja muita, mutta ei ne kyllä korvaa oikeaa jätskiä. Varsinkin kun en ole ikinä tykännyt mistään perus mansikka- tai muista tylsistä mauista, vaan mulle sen pitää olla Ben&Jerry's tai vähintään Carte D'or. Eli maukkaan (ei siis vanilja..) jätskin lisäksi siinä pitää olla vähintäänkin jotain palasia, ja muuta härpäkettä mukana. Pakko se kai silti on vaan yrittää pärjätä ilman, mieluummin kuitenkin pidän pääni kunnossa.

Vähän mietityttää se, että olen lähdössä Kiinaan reilun viikon päästä ja ainakin viimeksi siellä ollessani migreeni vaivasi reilusti tavallista useammin. Olin toivonut, että tällä kertaa tilanne olisi parempi, koska en Suomessakaan siitä enää kärsi(nyt)... mutta mutta. Katsotaan nyt mitä tapahtuu.

P.S. Jos jollain on ehdotetuksia oikeasti toimivista jäätelön korvikkeista niin otan mielelläni vastaan :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiinassa voi olla monessa ruuassa glutamaattia, joka itsellä ainakin laukaisee migreenin. Japanissa ainakin ruuat on sitä täynnä.

annika kirjoitti...

Mulle tuli kans Kiinaan liittyen natriumglutamaatti mieleen.

Me ollaan tehty sellaista jäätelöä, jossa on soijajugurttia, banaania ja mustikoita soseutettuna. Tostahan voi ehkä tehdä raakaversion, jos tekee jugurtin itse ja lisää vaikka kookosöljyä. Kehittelemällä kyllä varmaan löytyy joku herkullinen vaihtoehto.

Tätä voisin kokeilla itsekin, vaikken mikään jäätelön ystävä olekaan: http://raakaruoka.com/2009/10/23/karpalosuklaajaatelo/

Karoliina kirjoitti...

joo, ensimmäinen kerta kun koskaan kuulinkaan tuosta natriumglutamaatista oli kun viimeksi olin 2006 kesällä Kiinassa, ja siellä migreeni vaivasi niin yksi kaveri ehdotti syyksi tuota natriumglutamaattia.

annika: kiitos vinkistä, olen vaan maailman huonoin kokki ja inhoan ruoanlaittoa :D mikään kokeileminen ei siis sovi mulle, ainoastaan valmiit ja tosi simppelit reseptit :) myöskään banaanit ja mustikat ei pahemmin maistu, liian laimeita makuja. Sen sijaan toi linkin jätski voisi toimia koska taatelit, kaakao ja kookos kyllä maistuu!
täytyykin kokeilla sitä, jos vielä ehdin ennen kiinaan lähtöä.