keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Proteiinismoothie

Onnistuin juuri tekemään oudoimman makuisen smoothien ikinä. Olen ruvennut liikkumaan enemmän, ja yritän nyt saada voimaa varsinkin ylävartaloon, ja kuntoa ylös joten siksi yritän myös lisätä proteiinin saantia.

Tässä proteiinismoothiessa aineksina oli banaani, Sun Warrior -proteiini, maca, guarana, kaakaojauhe, kauramaito, Spirulina manna, kookosöljy, hampunsiemenet, Rice Bran, hunaja, vanilja agave ja lucuma.

Maku on erittäin mielenkiintoinen. Kunnon tujaus spirulinaa teki pirtelöstä melko väkevän, ja maustamaton proteiinijauhe jauhoisen ja raakakaakaojauhetta lipsahti hiukan liikaa joten yritin sitten korjailla makua lisäämällä makeutta agavella ja hunajalla. Lopuksi yritin vielä paikkailla kaikkea lucumalla :D Ja sitten vielä laimentaa keitosta lisäämällä kauramaitoa...


Ensimmäinen huikka oli pienoinen järkytys, eihän tätä voi juoda ja sitä on yli puoli litraa! Sitten toisen ja kolmannen huikan jälkeen se alkoikin maistumaan ja sehän on oikeastaan hyvää!! Samassa keitoksessa maistuu maustamaton proteiinijauhe (rakastan proteiinijauheen makua!), spirulina ja kaikki makeat!

Huippua millaisista ihmeellisistä makuelämyksistä sitä on oppinut tykkäämään :)

4 kommenttia:

Linda kirjoitti...

Kuulostaa kieltämättä jännittävältä makuyhdistelmältä :D
Mutta jotenkin makuaisti vaan muuttuu. Olen aina vihannut hapankaalia, mutta aloitin pastöroimattoman hapankaalin syömisen maitohappobakteerien takia muutama kuukausi sitten. Ensin nieleskelin sitä väkisin pari rkl päivässä, nykyään olen suorastaan hapankaaliriippuvainen.. :)

Karoliina kirjoitti...

hapankaalissa on tosiaan oma viehätyksensä, ja hassu juttu näissä "pahoissa" ruoissa on, että mitä enemmän niitä syö sitä paremmalta ne maistuvat :)

Dragofix kirjoitti...

Jos haluaa sekoituksesta myös hyytelömäisen niin chia-siemeniä sekaan. Opittu Jaakko Halmentojalta. =)

Oma smoothie koostuu kutakuinkin näistä: hamppujauhoa, vehnäorashauhetta, spiruliinaa/chlorellaa, hunajaa/riisinlesejauhetta, mahdollisesti kaakaojauhetta, maca/lucuma, nokkosta ja hmm olikohan muuta..

Toi riisinlesejauhe antaa aika hyvän maun siihen kans. =)

Karoliina kirjoitti...

Dragofix: joo, chiaakin tulee käytettyä ja se tekee kyllä (yön yli liotettuna) mukavan ilmavan koostumuksen pirtelöön!

Mullakin on vielä tota vehnänorasjauhetta ja käytinkin aiemmin aina pirtelössä oraita (vehnän tai ohran) ja sekä chlorellaa että spirulinaa. Mutta nyt olen saanut mehustimen (josta pitääkin postata pian :) niin pyrin tekemään sillä vehnänorasmehuja :)