torstai 23. joulukuuta 2010

Kierrätysjoulu

Hmm.. niin mistäköhän olen perinyt sen hamstraamistottumukseni? En ollut koskaan miettinyt tätä aikaisemmin, mutta kun joku mainosti blogissa, ettei joulukoristeita tarvitse ostaa (ne voi tehdä itse..) niin kävin miettimään, että milloinkohan meille on viimeksi ostettu mitään uutta jouluksi? Rupesi naurattamaan lahjoja paketessani, että meillä tosiaan käytetään lahjapaperitkin viimeiseen asti. Kuinkakohan monessa muussa perheessä lahjoja avatessa kaikki paketit avataan varovasti saksilla ja ehjät lahjapaperit kasataan ja säästetään seuraavaa vuotta varten? Näin meillä on aina tehty. Siksi lahjat saattavat näyttää tältä:
Myös pakettikortit on tapana säästää. Ne kerätään jouluboksiin, ja pääsevät uusiokäyttöön. Ainakin osa pääsee. Hassua on nimittäin, että osa lahjakorttien lähettäjistä tai saajoista ovat poistuneet keskuudestamme jo lähes kymmenen vuotta takaperin. Joka joulu niitä kortteja tulee kuitenkin katseltua ja muisteltua menneitä jouluja, jotka on aina olleet tärkeä osa meidän perheen yhteisyyttä.Äsken koristeltiin kuusi. Äiti rupesi siinä miettimään, että on muuten hyvin kestäneet noi kuusenvalot. Vuodelta -83, samoin kuin latvatähti (jota on nyt tosin korjailtu toisen tähden avulla) ja kuusenjalka, joka valitettavasti näki viimeisen joulunsa vuosi sitten. Tehdäänkö edes nykyään enää käyttöesineitä, jotka palvelevat lähes 30 vuotta? Siskon kanssa mietittiin, että meidän kuusi on ollut aina samannäköinen. Aina. Koska koristeet on aina olleet samoja. Äidin tekemät tontut (kuvassa oikealla), vuodelta -83, luonnollisesti, perhejoulujen alusta. Vasemmalla olevia tonttuja on kolme, ne oli lahja meille kolmelle ensimmäiselle siskolle ennen kuin nuorin siskoni (tällä hetkellä 21 v.) oli syntynyt.


Tämä joulu on aina toiminut meille, ja miksi mennä muuttamaan toimivaa konseptia? ;) Valitettavasti nyt ruvetaan olemaan tilanteessa, jossa joulu tässä muodossaan, tässä talossa, saattaa olla viimeinen. Tarkoituksena siis ottaa siitä kaikki irti. Nyt siis tietokone kiinni ja seuraavat kaksi päivää on pyhitetty joululle.


Rauhallista joulua kaikille! Nauttikaa!

Ei kommentteja: