keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Sairaslomalla

Töissä on ollut koko syksyn kipeänä sekä asukkaat että työntekijät, eli altistumista riittää. (Sen takia niitä töitä onkin sijaiselle riittänyt niin paljon kuin on jaksanut tehdä :) Lisäksi vielä homeongelma, joka ei varmaan tee hyvää sekään.

Olin ollut tuossa viime viikolla jo viikon ihan järjettömän väsynyt, olisin nukkunut helposti 12 tuntia joka yö jos olisin voinut ja monena yönä nukuinkin. Yleensä nousemisen jälkeen olen virkeä ja valveilla noin 10 sekunnissa, en siis ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä, jotka tarvitsevat "käynnistyäkseen" jotain herättelyä, kahvia tai mitä ikinä. Jos on hereillä on hereillä! Mutta ei viime viikolla, silloin saatoin olla äärettömän väsynyt jo tunti heräämisestä ja pitkin päivää. Meinasin jo ruveta kyselemään netissä vinkkejä syysväsymykseen kun en ymmärtänyt mistä oli kyse.

Sitten torstaina aloin tuntemaan kurkkukipua töissä ollessa, ja perjantai päivän olinkin sitten "sairaslomalla" kotona kipeän kurkun kanssa. Ei se nyt älyttömän kipeä ollut, välillä ei tuntunut mitään ja sitten toisena hetkenä taas tunsin itseni kipeäksi. Ja edelleen väsytti. Vielä perjantai-lauantai välisenä yönä heräsin kurkkukipuun muutaman kerran, mutta aamulla tiesin olevani terve kun heräsin ensimmäistä kertaa yli viikkoon 7.50 ITSE, ilman kelloa, ilman kurkkukipua ja täysin virkeänä!

Koko väsymysepisodi taisi siis olla kehon taistoa sitä tautia vastaan. Ja aika helpolla kai selvisinkin, ei kuumetta, ei nuhaa, ei yskää... ainoastaan tuo kurkkukipu.

Paitsi, että nyt taistelen ehkä TAAS kipeäksi tulemista vastaan. Syynä se, että olen nyt ollut suunnilleen viikon kotona, jossa on päivä päivältä kylmempi, sillä patteri ei lämpene. (Veikkaisin 14 astetta aikaisempien kokemusten perusteella). Päällä kahdet housut, kolme paitaa, kylpytakki ja villasukat ja sormet ihan jäässä koko ajan kun ei sentään lapasia viitsi sisällä laittaa :P Öisin heräsin monta kertaa siihen, että peiton alle oli päässyt ilmaa ja olin ihan jäässä. Viimeisenä yönä sitten rupesi tuntumaan siltä, että nyt kroppa ei jaksa enää ylläpitää lämpöä ja samalla taistella niitä flunssapöpöjä vastaan vaan tunsin taas pientä kurkkukivun häivähdystä ja nenässä pientä nuhaisuutta. Huonekasvien lehdetkin alkoi jo mustumaan niin tulin evakkoon tänne Kirkkonummelle vanhempien luo lämpimään :) Tänään olisi pitänyt huoltomiehen käydä, joten toivon, että kotiin mennessäni siellä on jo lämmintä.

Ei kommentteja: