sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Kuulumisia Kathmandusta

Viikko jo takana taas Nepalia ja kaikkihan täällä on samalla tolalla kuin ennenkin.

Olen koittanut nyt tämän viikon elää HelsinkiPaleon Hyvintointihaasteen mukaisesti ja samalla olen tunnollisesti tehnyt Bodyrock.tv:n haastetreenejä. Kaiken kaikkiaan mahtavaa olla takaisin täällä ja Hyvä fiilis!

Paleohaasteen haastavin osuus on ehdottomasti ruokailu. Kuten viimeksi kirjoittelinkin, Nepalissa ollessa iski ruoka-ahdistus siinä vaiheessa kun päätin yrittää ottaa itseäni niskasta kiinni ja oikeasti syödä mahdollisimman järkevästi. Voivoi, olisi niin helppoa ja ihanaa jos vaan voisi ravintoloissa syödä mitä tahansa... lasagnea, pastoja, sandwitcheja, nuudeleita yms. Mutta ei, nyt se sama ahdistus iski jo viidennen päivän kohdalla. Ikävöin niin paljon Suomen helppoa syömistä, kauppojen valikoimia ja itsetehtyjä raakaleipiä, luomulihaa, luomuvoita, salaatteja ja Järvikylän tuoreyrttejä.... Olli postasi joitain päiviä sitten Hyvän Olon Kauppalistan. Sitä katsellessa, asiat, joita täältä saan ostettua on aika vähissä. Ei marjoja, ei (hyvää) voita, tuoreyrttejä harvoin, salaatteja hyvällä tuurilla, avocadoa en ole löytänyt (tai sitä pitäisi hakea taksilla kauempaa...), ei juustoja, ei hapankaalia... ei helposti tehtäviä lihoja. Tällä hetkellä hankaloittaa vielä se, ettei meillä ole jääkaappia.

Ruokapäiväkirjasta voi vilkaista mitä olen täällä nyt syönyt. Ja vinkkejä varsinkin kotona näissä olosuhteissa tehtävistä ruoista otan erittäin mielelläni vastaan ! Olen kovasti yrittänyt saada syötyä säännöllisesti ja syödä mahdollisimman aikaisin aamulla jo "aamupalan" Biosignaturen ohjeiden mukaan, eli siis jotain proteiinipitoista. Hankalaa on se, että ravintolassa käymiseen menee aina se 1,5 tuntia kävelymatkoineen. Ja sinne monta kertaa päivässä niin tuntuu ettei tässä muuta ehdi ajatellakaan kuin näitä syömisiä. Jos haluaisin syödä aamupalan tunnin sisällä heräämisestä, olisi sängystä lähdettävä siis suoraan kävelemään kaupunkiin. Valitettavasti yrityksestä huolimatta aika tuntuu jotenkin vain katoavan, ja aina illalla huomaan, etten taaskaan "ehtinyt" käydä syömässä kuin yhden varsinaisen lämpimän aterian..

Noh, onneksi täällä olemisessa on hyviäkin puolia tämän hormonitoiminnan tasapainoittamisen kannalta. Stressinaiheita on tasan yksi: tuo yllämainittu ruoka. Sitä lukuunottamatta elämä on leppoisaa kuin mikä. Aika on täällä ihan erilainen käsite. Ehkä se tekee syömisen säännöllisyydestäkin isomman ongelman. Jos sanon tuolle poikaystävälle, että lähdettäisiinkö syömään, niin lähtöön voi mennä tunti-kaksi. Täällä ei kyllä tule kelloa kauheasti katseltua. Vaikka ymmärrän ja tunnistan itsessäni eri tavat olla täällä ja Suomessa, niin silti en osaa täysin välttyä siltä, että heti Suomeen tullessa elämästä tulee kovin aikataulutettua. Kavereiden tapaaminen pitää aina sopia ennakolta, kaikki pitää kirjoittaa kalenteriin ja tarkistaa ehdinkö sitä ja ehdinkö tätä. Täällä voi vaan olla, ilman mitään tarkkoja suunnitelmia. Esimerkiksi huomenna ajattelimme lähteä luonnonläheisempään Pokhara-cityyn chillailemaan ja takaisin voi tulla sitten kun alkaa tuntua siltä.

Nukkuminen on yhtenä osahaasteena myös HelsinkiPaleon Hyvinvointihaasteessa, ja siihen olen yrittänyt panostaa, sillä se vaikuttaa vahvasti kaikkeen hormonitoimintaan. Tästä voisin kirjoittaa ihan oman blogauksen.

Liikunta hoituu tekemällä Bodyrock.tv:n treenejä, joihin olen jäänyt ihan koukkuun. Niiden lisäksi olen yrittänyt venytellä iltaisin. Ja muuten täällä aika kuluukin vain lukemalla kirjoja (tällä hetkellä menossa The Secret), hengailemalla ystävien kanssa, istumalla ulkona tai kävelemällä kaupungilla. Nettiä tulee käytettyä aina silloin kun sattuu päivisin olemaan sähköä, mutta aika paljon vähemmän kuin Suomessa ollessa. Olen tehnyt myös paljon affirmaatioita, ja käyttänyt aikaa kaikenlaiseen mietiskelyyn. The Secret on inspiroinut kiinnittämään jatkuvasti huomiota omiin ajatuksiin ja miettimään, mitä oikeasti haluan.

Siinäpä tämänhetkiset mietteet. Nyt on tietokonekin täällä mukana, joten yritän blogailla aina kun inspiraatiota ja sähköä riittää :)

Ei kommentteja: