tiistai 31. tammikuuta 2012

Hormonidieettiini päivitystä

Olen nyt vihdoin päättänyt satsata oikein tosissani tähän hormonipuoleen ja kropan kuntoon saamiseen, ja olenkin noudattanut koko täällä Kathmandussa olon ajan BioSignature ohjeita nyt vihdoinkin aika tunnollisesti :)
Viimeiset 3 viikkoa olen siis:

- käyttänyt kuitua joka aamu, ensimmäisenä tyhjään vatsaan, 30-60 min ennen muuta ruokaa. (Riittävän kuidunsaannin on havaittu parantavan veren rasva-arvoja, ja etenkin alavartalon rasvalla voi olla yhteyttä kuidun saantiin: suolistossa estrogeenit nimittäin kiinnittyvät kuituihin ja poistuvat niiden avulla tehokkaasti elimistöstä. Jos kuitua saadaan liian vähän, kuten tutkimusten mukaan suomalaisilla käy, riski, että estrogeeni imeytyy takaisin suolen pinnan läpi suurenee.)

- Lisännyt reippaasti proteiinin saantia, syömällä jokaisella aterialla proteiinia lähinnä lihan muodossa ja käyttämällä lisäksi sekä hera- että riisiproteiinia palautusjuomina

- Yrittänyt syödä aamuisin mahdollisimman pian, tosin tästä olen lipsunut kyllä ja olen jopa tehnyt aamutreenejä pelkkä kuitu (tai kuitu, glutamiini ja msm) mahassa

- Olen ruvennut harrastamaan vähän liikuntaa Bodyrock.tv:n 30 päivän haasteen merkeissä. Minun suurin ongelmapisteeni oli insuliiniherkkyyspiste, eli insuliininsietokykyni on erittäin heikko. Hormonidieetti-kirjan mukaan

Ensisijainen syy insuliiniresistenssille on vähäinen lihaskudoksen määrä! Mitä enemmän lihasta, sitä enemmän insuliinireseptoreita.

Tavoitteena siis nyt kasvattaa lihasta, ja tämä ei varmastikaan vaikuta ainakaan negatiivisesti myöskään ulkonäköön tai näihin kertyneisiin kiloihin ;)

- Olen myös jättänyt kokonaan viljat pois, ja sokeria olen saanut vain hedelmien muodossa

- Myös unenlaatuun olen satsannut kuten jo kerroinkin, käyn joka ilta nukkumaan n. 22 aikaan. Ja magnesium + muut lisäravinteet ovat edelleen käytössä.


Tällaisella "dieetillä" olen siis ollut nyt nämä 3 viikkoa, ja eilen pidimme Optimal Performancen Anne Hämäläisen kanssa Skype-palaverin, jossa sain tarkentavia ohjeita kuinka jatkaa eteenpäin.- Suurin muutos on se, että hankin eilen salikortin ja alan käydä täällä salilla. Aloitusohjelman otin suoraan Hormonidieetti-nettisivujen lisämateriaaleista, "treeniohjelma aloittelijoille ". Treenaaminen tapahtuu mahdollisimman "kovaa" eli isoilla painoilla, käyttäen vapaita painoja, ei siis laitteissa istuskelemalla ;) Tätä saliohjelmaa teen noin kuukauden, jonka jälkeen katsomme asiaa uudestaan. Salitreenin lisäksi aion tehdä myös intervallitreenejä.

- Lupasin satsata aamupalaan niin, että ennen treeniä vähintäänkin juon proteiinia + L-glutamiinia alle, enkä treenaa enää tyhjällä vatsalla. Riisiproteiini soveltuu aamu- ja välipalaksi hyvin, sillä sen liukeneminen kestää hiukan kauemmin kuin heraproteiinin.

- Palautusjuomaksi juon heti treenin päätyttyä heraproteiinia, joka liukenee nopeammin kuin riisiproteiini. Sekoitan sen ananas-, mango- tai rypälemehuun.

- Alle kahden tunnin sisällä treenistä syön aterian, joka saa nyt sisältää niitä pelottavia hiilihydraatteja, eli joko bataattia tai riisiä pienen määrän. Hyvin pienen määrän tosin, koska minulla tuo insuliiniherkkyys oli se suurin ongelma-alue. Mutta saan kuitenkin lisätä treenipäiviin nämä hiilihydraatit, sillä Annen mukaan parempia tuloksia on saatu ottamalla pieni määrä hiilaria kuin, että vedettäisiin täysin hiilarit minimiin. Kun otan nämä hiilarit kahden tunnin sisällä treenistä, niin elimistö hyödyntää ne parhaiten. Olinkin hiukan huolissani vhh-dieetin vaikutuksista kilpirauhaseeni, niiden ongelmien vuoksi, joita kilpparissani ilmeni pillerien lopetuksen jälkeen, ja koska tästä aiheesta on ollut juuri puhetta esim. Monkeyfood-blogissa. Anne kuitenkin sanoi, että kun ruokavaliooni kuuluu nämä pienet palauttavat annokset hiilareita (palautusjuoman mehu + riisi/bataatti) niin tästä ei tarvitse olla huolissaan.

- Lupasin myös opetella itse valmistamaan jotain lihaa kotona. Nyt siis luotettavaa lihalähdettä etsimään, ja toivotaan, että onnistuu paremmin kuin se yksi ja ainut kerta kun yritin Suomessa valmistaa pihviä pannulla...Ai niin, ja mitä tuloksia tällä kaikella on ollut. Ainakin vyöhön pitäisi käydä tekemässä yksi reikä lisää, peiliin katsomalla erotan jo vähän vatsalihaksia, ja käden rasva taitaa olla jo vähän liuennut :) Vielä suurempi ero on fiiliksessä. Minä, joka olen aina ollut ns. syöppö, en tunne enää mitään himoja ruokaa kohtaan, ei ole nälkä, eikä tunnu pakottavaa tarvetta saada mutustella jotain. Aika vapauttavaa.

Ei kommentteja: