perjantai 6. tammikuuta 2012

Haasteita uudelle vuodelle!

Ilmeisesti on muotia aloittaa uuden vuoden käynnistyessä erilaisia 30 päivän haasteita. En ole koskaan oikeastaan tehnyt uuden vuoden lupauksia, mutta nyt on kuitenkin alkamassa kaksi haastetta, jotka minua kiinnostavat ja joihin ajattelin osallistua!


Toinen on Helsinki Paleon hyvinvointihaaste, joka alkaa tiistaina 10.1.

Helsinki Paleon hyvinvointihaasteen pääosassa on ruokavalio. Suositeltu ruokavalio koostuu mahdollisimman laadukkaasta ja luonnonmukaisesta ravinnosta; lihasta, kalasta, riistasta, kasviksista, juureksista, marjoista, hedelmistä, pähkinöistä ja siemenistä. Lisätietoa suositellusta ruokavaliosta voit lukea vaikkapa näistä teksteistä: Mikä ihmeen paleo?, Normipäivä ja muut menut ja Valintojen maailma.

Haasteen osa-alueista löytyy tiivistelmä täältä. Siihen kuuluu ruokavalion lisäksi Uni, Liikunta, Sosiaaliset suhteet, Elämästä nauttiminen ja hauskanpito ja Stressinhallinta. Saavun juuri sopivasti 10.1 aamulla Kathmanduhun, joten elämästä nauttiminen, hauskanpito ja sosiaaliset suhteet onnistuvat ihan luonnostaan :) Stressinhallintaan liittyville asioille kuten meditaatiolle aion antaa aikaa päivittäin ja kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen ja affirmaatioiden säännöllinen käyttö voisi olla vielä hyvä lisä.

Haastavimmat osa-alueet minulle tulevat olemaan Uni ja Ruoka. Aion pitää ruokavalioni niin paleona kuin mahdollista ja huolehtia tällä kertaa säännöllisistä ateriarytmeistä, aamiaisen syömisestä ja muutenkin pitää kiinni minulle BioSignaturessa annetuista ohjeista. Uni on myös yksi asia mitä BioSignaturessa ja Kaisan Hormonidieetti kirjassa kovasti painotetaan. Täällä Suomessa töitä tehdessä minulle on tullut hyvä unirytmi ja olen nukkunut todella hyvin. Yritän päästä tähän samaan myös Nepalissa.

Paleohaasteen liikuntaosuuden aion hoitaa osallistumalla samaan aikaan Bodyrock.tv:n 30 päivän haasteeseen. Bodyrock.tv:llä on lyhyitä, lähinnä kehon painolla tapahtuvia intensiivisiä treenejä. Tähän 30 päivän haasteeseen kuuluu alun "Fit Test" joka toistetaan haasteen loputtua, ja haasteen aikana joka päivälle tulee uusi treeni. Tämä haaste alkoi oikeastaan jo heti tammikuun alusta, mutta joka päiväiset treenit löytyvät netistä ja minulle mukavampaa on aloittaa nämä kaksi haastetta samaan aikaan.

Nepalissa minulla on hyvin aikaa oikein keskittyä näihin asioihin, joten uskon nyt vakaasti, että tämän 30 päivän aikana alkaa tapahtua jotain muutosta kehonkoostumuksessa :)

Haastan nyt kaikki teidät, jotka tämän blogauksen luette, mukaan näihin haasteisiin tai vaikka jompaan kumpaan ! :)

Ihanaa uutta vuotta kaikille, lämpöä ja rakkautta !

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan mahtavia haasteita, itse ainakin tartun näihin! :)

Karoliina kirjoitti...

Jee hienoa ! :D