torstai 21. tammikuuta 2010

Kuntosalifiilistelyä

Kävin tänään Fysiopallo-jumpassa Sörnäisten Blue Fitness -salilla. Voitin nimittäin kahden viikon käynnit mille tahansa Blue Fitness-saleista, ja täytyyhän kaikki ilmainen toki hyödyntää... Oikeastaan olen kyllä muutenkin kaivannut jotain pientä ekstraa liikuntaan akrobatian ja joogan lisäksi. Juoksemassakaan en voi käydä kun on kylmä! Naisten kympille "treenaus" alkaa sitten heti kun säät tulevat taas siedettäviksi, plus 15 niin voin jo juosta :)

Mutta siitä kuntosalilla käymisestä... ah, jotenkin legendaarinen fiilis kun en ole vuoteen salilla käynyt. Aiemmin olen käynyt paljonkin saleilla, sekä pienillä että isoilla ketjusaleilla (SATS, CMS, LadyLine), jossain vaiheessa jopa parikin kertaa päivässä(!). Ehkä olen hiukan materialisti, mutta isoilla saleilla olen viihtynyt parhaiten, siellä missä salilaitteiden lisäksi tarjolla on siistit ja esteettiset tilat, huonekasveja, venyttelytilat, infrapunasaunat ja hierontatuolit :)

Salilla käymisessä on oma rituaalinsa, jonka suorittamisesta nauttii. Kauniiden salivaatteiden vaihto (ei mitään nuhjaantuneita verkkareita), saliohjelman suorittaminen, venyttely, sauna tai infrapunasauna ja viimeisenä hierontatuolissa istuminen ja lehtien lukeminen hiusten kuivumista odotellessa. Ja mukavaa vaihtelua tuo erilaiset jumppatunnit, kunhan niillä ei käy liian usein. Tosin olen kyllä sellainen rituaali-ihminen, että nautin minkä tahansa toiminnan järjestelmällisestä suorittamisesta, kaikkein parasta jos on vielä lista josta saa vetää tehdyt asiat yli, tai taulukko johon kirjata jatkuvia toimintoja.

Välillä sitä vanhaa salirutiiniakin kaipaa, mutta toisaalta siellä käyminen ei kuitenkaan ole sellaista, joka sillä lähtöhetkellä tuntuisi aina ehdottoman innostavalta ja mielekkäältä, ja sellainen "pakko-mennä-tuntuu-se-jälkeenpäin-kuitenkin-hyvältä"-liikunta ei enää tunnu oikealta. Siksi tuskin tulen enää mitään salikorttia hankkimaan.

Näin pitkän tauon jälkeen innostusta vapaaehtoiseen (ilmaiseen) salille lähtöön kuitenkin riittää, toivottavasti koko kahdeksi viikoksi ;)

Ei kommentteja: