keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Teetä

Silloin kun tuli vielä juotua niitä perinteisempiä teelaatuja, niin muistan kun aina oli enemmän tai vähemmän pettynyt siihen, miten se tee tuoksui aivan ihanalta mutta maussa ei sitten ollutkaan mitään siitä hajusta jäljellä. Esimerkiksi metsämarjatee, tai vaniljatee jne. saattoi tuoksua aivan ihanalle. Silloin tuli käytettyä teessä aika lailla maitoa ja sokeria/hunajaa, jotka "maustoivat" sitä.


Kiinassa ollessani opin juomaan vihreää teetä, jasmiiniteetä ja muita kukkajuomia, jotka eivät tosiaan mitään maitoja tai sokereita kaipaa. Niinkuin eivät myöskään nykyisin juomani Yogi-teet tai monet muut ekokaupoista saatavat teejuomat. Esimerkiksi Yogi Detox -teetä juodessa joutuu usein miettimään, että voiko mitään näin hyvää ollakaan? :)

Luin tänään Heidin blogista Pitta teestä, ja soitin samantien poikaystävälle, että tulee Ruohonjuuren kautta kotiin. Nyt istun teekupin äärellä, ja tämä tosiaan on juuri niin hyvää kuin arvasin. Mutta eikai nyt mikään voi ollakaan pahaa, jos se sisältää kanelia ja kardemummaa? Tämä Pitta Tee tosin maistuu aika paljon samalta kuin Detox! Eikä ihme, kun molemmista löytyy kaneli, kardemumma, lakritsi ja inkivääri. Ja molemmissa kaneli ja kardemumma on aika hallitsevia.


Tällä hetkellä teehyllystä löytyy nämä kolme: Organic Ginkgo Green tea, Yogi Detox ja Pitta Tea. Voi olla, että ekokauppojen hyllyiltä löytyisi vielä paljon muitakin ihania makuja, taidan olla vaan aika arka kokeilemaan, ellen saa esimerkiksi suosituksia. Tai löydä tarjouksia! Nimittäin sekä tuon Ginkgo-teen että Detoxin olen ostanut alunperin Ruohonjuuressa olleiden alennusten houkuttelemana.

Onko lukijoilla antaa suosituksia muista kokeilemisen arvoisista teemauista? :) Sen voin kertoa, että lakritsiteestä en pitänyt! Vaikka lakritsi kuulostaa siltä, että se voisi olla oikein hyvääkin. Erehdyin kerran kokeilemaan Yogi Liquorice teetä, ja se jäi yhteen huikkaan. Ei pystynyt edes juomaan kupillista, oli nimittäin sen verran karmaiseva maku!

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

joo, no se laku ei oo ihan maailman parhain, ainakaan paljaaltaan... mut sit ku laittaa maitoo niin se on ihan juotavaa, samoin myös suklainen versio mut ilman maitoo:( mun lemppareihin kuuluu tällähetkellä Yogi sweet chili, ku on niiiiin pirun kylmä, toinen mistä tykkään kovin on greentea with jasmin, kiinakaupoista tms saa ehkä halviten ja kivan purkin kaupan päälle, ja sit tykkään semmosesta ky pyhän olavin prinsessan piriste, namia hunajan kanssa... no yogiteethän ja toi prinsessan piriste ei nyt varsinaista teetä olekkaan, vaan yrttejä joita haudutellaan....;) antoisia tee hetkiä!

Karoliina kirjoitti...

kiitos vinkeistä! pitää katsella noita kaupasta kun edelliset vähenee :)

Anonyymi kirjoitti...

http://tee-blogi.teekauppa.fi/blogi/?tag=mata-hari

matahari..nam...

Karoliina kirjoitti...

mmm... kuulostaa hyvältä! kiitos vinkistä :)

Outi kirjoitti...

Yogin Stomach Ease on mun suosikki. Kun oikein pitkään liottelee sitä teepussia, niin mielestäni tee maistuu ihan nestemäiseltä toffeelta!

Karoliina kirjoitti...

kiitos suosituksesta! kuulostaa tosi hyvältä, tässä riittääkin nyt hetkeksi kokeiltavia :)