sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Ihmiset tekee tunnelman

Wau, uskomattoman hyvät fiilikset taas kiinalaisen lääketieteen viikonlopun jälkeen. Älyttömän inspiroivaa ja hyvää mieltä tuottavaa olla sellaisessa seurassa, jossa yleinen fiilis on rakkaudellinen, eteenpäinpyrkivä, salliva, energinen, kiinnostunut kaikesta uudesta, suopea, positiivinen, kunnioittava, utelias... millähän ylistyssanoilla tätä vielä kuvailisi?
On niin helppoa olla oma itsensä ja puhua täysin vapautuneesti, kun ympärillä on ihmisiä, joiden tiedän haluavan vain parasta sekä minulle että kaikille muille. Ehkä tähän vaikuttaa se, että koulu on ilmainen, ja toimii siltä pohjalta, että kiinalaisen lääketieteen perintö kuuluu kaikille, eikä sen opettamisesta tule ottaa hintaa. Tämä koulu ei myöskään mainosta itseään, ja sitä kautta sinne löytäneet ihmiset ovatkin ehkä jollain lailla "valikoituneet" ja tulleet sinne jostakin tarkoituksesta.


Koko viikonlopussa ei ole hetkeäkään tunnetta kiireestä, ärsyyntyneisyydestä, kateudesta tai muista niin valitettavan tavallisista tuntemuksista, joita ihmisistä välittyy. On ihanaa kun voi aloittaa puheen mistä tahansa aiheesta; oikeasta ruoasta, superfoodeista, astrologiasta, reikistä tai vaikka enkeleistä, ja heti ihmiset yhtyvät aiheeseen tai osoittavat aitoa kiinnostusta, sen sijaan että joutuisi kohtaamaan epäuskoa tai ivailua.
Kiinalaisessa lääketieteessä korostuu ihmisen yhteys korkeampaan voimaan, universaali, pyyteetön rakkaus kaikkea kohtaan ja sen tunnistaminen ettei kukaan täällä ole toista arvokkaampi tai parempi. Jo pelkästään kurssilla olevassa porukassa näkyy selvästi tämä asenne ja halu pyrkiä parempaan. Ehkä maailmassa on sittenkin toivoa. Tämän voimalla jaksaa taas hetken aikaa niiden vähän negatiivisempien perussuomalaistenkin kanssa puurtaa eteenpäin ;)

5 kommenttia:

~heidi kirjoitti...

Kuulostaa todella ihanalta :)

Pellon pientareella kirjoitti...

Voih, kurssi kuulostaa aivan loistavalta! Ihana kun sait kokea sen.

Karoliina kirjoitti...

kiitos, ja vielä kolme vuottahan tämä jatkuu samanlaisina viikonloppuina :) odotan todella innoissani kaikkia tapahtumia, joita tällä koululla on tarjottavana! mahtavaa, että löysin tämän mahdollisuuden.

Anonyymi kirjoitti...

Saako kysyä että missä opiskelet?

Karoliina kirjoitti...

Nei Jing koulu Helsingissä :) pääkoulu on espanjassa, ja tämä on ikäänkuin suomalainen sisarkoulu. googlettamalla löytyy.