sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Tempur tyynyn yllätys

Mulla on ollut jo vuosia selkäongelmia. Ensimmäisen kerran olen käynyt niiden vuoksi terveydenhoitajalla yläasteaikaan. Sain silloin suositukseksi opetella tekemään hevostalleilla töitä molemminpuoleisesti. No, en opetellut. Olen siis tehnyt talleilla töitä 13-vuotiaasta asti, eli lihakset kasvaneet aika epätasaisesti kun en harrastanut muuta urheilua. Siitä ne ongelmat varmaan lähti.

Mulla on siis ollut hermopinnetyylistä kipua alaselässä, joka on hoitotyön myötä pahentunut nyt varsinkin tämän syksyn aikana, ja tämän lisäksi enenevissä määrin myös yläselkäjumituksia, käsien puutumista, lihaspistoksia jne. Nämä yläselkäjumit meni tässä syksyllä niin pahaksi, että rupesin olemaan epätoivoinen ja oli pakko mennä hierojalle. Hierojani suositteli Tempur-tyynyä, jonka ostinkin.

Odotin yläselkäkipujen häviämistä, koska ne selkeästi johtuvat nukkumisesta, tai ainakin niin kuvittelisin, sillä jumit ovat aamuisin selkeimpiä. No, yläselkäjutut jatkuvat mutta yllätys, yllätys, tyynyn oston jälkeen alaselän hermopinteet loppui kuin seinään!! Niitä ei ole ollut kertaakaan sen jälkeen, vaikka oon ollut paljon töissä ja tehnyt useita 13 h päiviäkin. Aivan mahtavaa. Itseasiassa tämä onkin parempi vaihtoehto, yläselkään kun pystyn vaikuttamaan kipukoukulla, venyttelyllä, lämpötyynyllä jne. ja alaselkään taas en ollut keksinyt yhtään mitään apuja. Ja yhtäkkinen jalat alta vievä vihlaisu alaselässä + nukkumaanmenon mahdottomuus alaselkäsäryn kanssa on huomattavasti vaikeampia ongelmia kuin pistot yläselässä :)


Tempurilla on tällä hetkellä kampanja, jossa tyynyn ostaja saa kaupan päälle jonkun lehden puoleksi vuodeksi. Itse sain myös Tallinnan risteilyn. Ostin kuvassa näkyvän Tempur Millenniumin, joka on tarkoitettu selällään tai kyljellään nukkuvalle. Hierojani sanoi, että jollain ihmisillä voi mennä tottumiseen jopa kuukausi, ja sinä aikana saattaa joutua vaihtamaan tyynyä kesken yön. Itselläni ei ollut kuin muutama yö jolloin heräsin tyynyn vuoksi. Muuten olen nukkunut oikein makeasti :)

4 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Fysioterapeutti suositteli myös tempurin ostamista. Pitäisi kuulemma vähentää mahallaan nukkumista ja oon nyt opetellutkin nukkumaan kyljellä. Nukkumistakin näyttävästi pitää opetella... :)

Mistä mahdoit ostaa tämän?

Karoliina kirjoitti...

Mullekin suositteli tuo mun fysioterapeuttihieroja opettelemaan kyljellä nukkumista kun yleensä nukun selällään :) Juuri tuon alaselän vuoksi, mutta tosiaan, kuten sanoin, tuo Tempur vei ne alaselkäongelmat täysin! Vaikka edelleen nukun selällään.
Tuolla Tempurillahan on se toinen tyyny joka on tarkoitettu nimenomaan mahallaan nukkuvalle, tai ehkä se on maha/kylkinukkujalle, en muista tarkkaan.

Ostin tuon Terveys-messuilta, ehkä siksi siinä oli lisätarjouksena se risteily :)

redshift kirjoitti...

Noita Tempur-tyynyjä on tosi monen hintasia, ainakin Jyskissä joskus katselin olevan. Toimiikohan ne halvemmat yhtä hyvin vai onko niissä vaan laadussa ja kestävyydessä eroja?

Hei, kun mainitsit tekeväs hoitotyötä, niin voisitko kertoa siitä vähän. Mä yritän miettiä mitä alaa haluaisin opiskelemaan, nykyinen kaupan alalle suuntaava ammatti tai siivoojan työ mitä tällä hetkellä teen, ei tunnu siltä mitä haluaisin loppuikäni tehdä. Mielessä on pyörinyt hoitoala ja ympäristöala, mutta valinta ei tunnu helpolta. Kerro ihan mitä vaan mitä koet kertomisen arvoiseksi! :)

Karoliina kirjoitti...

En muuten tiedä noista tyynyistä sitten sen enempää! Kävin vaan pyytämässä itselleni tyynyn, ja se mies kysyi miten nukun ja sit katseli että se näytti sopivalta kun kokeilin sitä tyynyä näytesängyllä :) mitä ympäristöalan koulutusta olet ajatellut? Oon itse lukenut ympäristötekniikkaa ja voisin ihan mielelläni kertoa omia kokemuksiani noihin liittyen, mutta siitä saattaa tulla pitkä tarina et ehkä sähköpostilla helpompi? Tai puhelimella jos haluat. Mun nro on 0443471791 tai såpo karoliina.helle@student.diak.fi