keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Lounaalla Silvossa < 3

Viimeksi kun kirjoitin Silvopleesta, olin tehnyt sen virheen, että lounasajan ruuhkassa istuin lastenpöytään ja sain melkein oksennukset päälleni :)

Nyt valitsin sitten toisesta ääripäästä ja koinkin aika ihanan juttutuokion erään 75-vuotiaan rouvan kanssa. Vanhat ihmiset puhuu niin ihanasti menneiden aikojen Suomea, että itsekin pitää vähän hienostella kielen kanssa ettei kuulostaisi tylyltä. Esimerkiksi kysymykseen "Onko tämä paikka vapaa?" sain vastauksen "Olkaa hyvä". Olkaa hyvä!! Olen aina rakastanut vanhoja suomalaisia kirjoja, ja ihan mahtavaa, että joku oikeasti vielä puhuu sitä kieltä < 3

Siinä syödessä tuli juteltua ruoka-asioista pitkä tovi, ja tämä rouva kertoi olevansa iloinen, kun hän on kuullut ystäviltään, että nykyään nuoret ovat ruvenneet kiinnostumaan ruoan terveellisyydestä ja oikeasta ruoasta. Hän kertoi itse syövänsä paljon salaatteja ja keittoja, ja aiemmin kun vielä oli perhettä, niin tuli idätettyä itse paljon ja mehusteltua vehnänoraita jne.

Rouva yritti kysellä, että tiedänkö miksi nykyään vehnänalkiot on niin haperoja tai, että minkälainen soijalesitiini olisi hyvää. Suosittelin häntä käymään Eat&Joy Maatilatorilla, tai Ruohonjuuressa, itse kun en tiedä viljoista mitään. Ja selitin tietysti oman (muilta opitun, tietysti) ruokafilosofiani laadun merkityksestä, luomusta ja halvimmalla valmistetun ruoan huonoudesta. Olisin myös suositellut muutamia mahtavia blogeja, mutta valitettavasti rouvalla ei ollut internettiä käytössä :)

Nyt vielä tekemään muutamia viime hetken ostoksia, Ateneumiin äidin kanssa katsomaan Arjen sankareita ja ystävien näkemisiä. Ja ylihuomenna sitten Nepaliin !

Ei kommentteja: