torstai 10. helmikuuta 2011

Nepalin suunnitelmia

Olen koittanut tässä mietiskellä, että mitä kaikkea täältä Suomesta kannattaisi roudata mukana Nepaliin. Lähinnä ruoka-asioita siis. Voisin kuvitella, että siellä raakaruoan syöminen ei oikein onnistu vaan enimmäkseen tulee syötyä lämpimiä kasvisruokia. Oon siis ajatellut kantaa mukana sinne kaikennäköisiä peruslisiä, tietysti vain sen verran, ettei mitään tarvitse kantaa takaisin :)

Mukaan lähtee ainakin MSM, Supergreens + PH-tipat, pakuria, entsyymejä, probiootteja, chlorellaa, spirulinaa, fo-ti, marine phytoplankton, zeoliittia, macaa ja chiaa.

Lisäksi ajattelin ottaa mukaan vanhan sauvasekoittimen, ja idätyspussin. Näin voin ainakin syödä ituja ja vääntää chia-hedelmäpuurot sauvasekoittimella :)

Oon viimeaikoina myös ruvennut harrastamaan liikuntaa taas paljon enemmän kuin viimeiseen pariin vuoteen, ja se onkin tuntunut tosi hyvältä!! Nyt olen käynyt fiiliksen mukaan lähes päivittäin salilla (Lady Line Hakaniemessa) tai erilaisissa jumpissa, ja kotona tehnyt jonkun verran Bodyrock.tv:n kotitreenejä (tai miksi niitä nyt pitäisikään kutsua). Nepalissa ajattelin hankkia jonkunlaiset painot (tai kahvakuulan, jos siellä sellaisia on??) ja jatkaa ainakin Bodyrock.tv:n treenejä. Lisäksi ajattelin lenkkeillä, ja Suomeen tullessa sitten perinteisesti heti Naisten Kympille äidin, tädin + siskojen kanssa < 3

Pessin ja Ollin innoittamana tavoitteena on nyt oikea kuntokuuri ennen kesää ;) Muistui mieleen, kuinka entinen poikaystäväni joskus puolitosissaan vitsaili, ettei voi arvostaa miestä, joka ei pysty tekemään yhden jalan kyykkyjä. Vaikken mies olekaan, niin siinä on yksi tavoite: yhden jalan kyykyt molemmilla jaloilla ennen kesää!!

10 kommenttia:

Juhani Palttala kirjoitti...

Yhden jalan kyykyistä puheenollen, testailimme eilen Silverclubilla sitä ja huomasin, että pystyin tekemään yhden jalan kyykyn 20 kilon kahvakuula käsissä (omamassa n. 67 kg) tuosta noin vaan, ilman mitään treenailua, paitsi muutama kilometriä päivässä polkupyörällä töihin ja takaisin. Sitten taas leukoja saan edelleen vain 2-4 kerrallaan, vaikka olen jo pari viikkoa sitä treenaillut. Ilmeisesti ruuminrakenteissa on eroja.

Karoliina kirjoitti...

Joo, olen kyllä huomannut tuon saman jutun, että toisilla ihmisillä vaan kroppa on ihan eri kohdista vahva kuin toisilla.
Ja joitain tiettyjä liikkeitä on vaikea saada edes treenaamalla sujumaan ainakaan ihan helposti :)

redshift kirjoitti...

Miten se kyykky pitäis tehdä, siis mihin toinen jalka laitetaan? Ihan koukkuun vaan vai kuinka?

Karoliina kirjoitti...

En tosiaan tiedä onko tolle kyykylle jotain virallista määritelmää, että miten sen pitäisi mennä :D Mutta itse olen kyykännyt ihan niin, että toinen jalka suorana eteen kädet sivulla tasapainottamassa vähän ja sitten vaan yhdellä jalalla kyykkyyn ihan peppu maata viistäen.

Olen miettinyt, että pitäisikö siinä pysyä kantapään ilmassa (jolloin tasapainon pitäminen vaikeampaa) vai pitää se kantapää ihan maassa kiinni. Itse olen pitänyt sen maassa, se tuntuu oikeammalta.

Tässä videossa Pessi tekee ainakin nättejä kyykkyjä :)
http://www.youtube.com/watch?v=vrvZ24Vx75E&feature=player_embedded

Karoliina kirjoitti...

Niin, siis että toinen jalka tulee eteen suoraksi, kun laskeutuu alas kyykkyyn. Kyllä se tuossa videolla taitaa aika selvästi näkyä miten homma menee :)

inkeri kirjoitti...

Moi!
Mieleen tuli tässä taannoin Eevin raw-illassa käymämme keskustelu e-pillereiden lopettamisen jälkeisestä hormonitoiminnan herättelystä :) Mulla on nyt ihan vastaava tilanne kun sulla oli joskus ja ajattelin kysyä, millä ruoka-aineilla sait kropan taas normaali"rytmiin" :D

Karoliina kirjoitti...

Moikka!

Mullahan silloin oikeastaan kaikki oireet viittasi kilpirauhasen vajaatoimintaan. Toisaalta vaikutti, että kaikki hormonit vaikuttaa toisiinsa, kun ne oireet oli niin moninaiset.

Rupesin syömään silloin reippaasti Fo-ti-kapseleita (hiustenlähdön vuoksi!), Thyroid Energyä (kilpirauhasen tukemiseksi), leviä (kilpirauhanen), parapähkinöitä (seleeniä kilpirauhaselle), macaa (hormonitoiminnan tukemiseksi), kookosöljyä ja yleisesti vaan reilusti kaikkea superia.
Macaa aloin ottaa niin paljon kuin pystyin, mikä oli suunnilleen 4 rkl per pirtelö. Silloin se kyllä maistui jo vähän liikaa :D

Sen jälkeen kun kuukautiset alkoi, niin kaikki muutkin oireet hävisi. Tuntuu, että silti aineenvaihdunta kehossa on jämähtänyt aika lailla paikoilleen, mutta muuten kyllä fiilis on erittäin paljon normaalimpi tällä hetkellä :) Mutta melkein vuosi siinä meni minulla.

Kaikki mun kirjoitukset liittyen tähän asiaan löytyy tästä blogista tunnisteella "hormonit", jos haluat katsoa!

Tsemppiä! Kyllä se keho siitä korjaa itsensä pikkuhiljaa :)

Karoliina kirjoitti...

Jos muuten sulla on mahdollista niin suosittelen vyöhyketerapiaa tai akupunktiota vielä avuksi. Itselläni oli valitettavasti juuri tuohon aikaan pelkkää velkaa, joten en päässyt käymään silloin hoidoissa.

Kävin tosin kerran energiahoidossa, ja kaksi kertaa holistisella psykoterapeutilla, jotka molemmat hoitivat tätä asiaa. Kävin heillä suunnilleen samoihin aikoihin kun aloitin nuo yllämainitut ruoat. Ja pian tämän jälkeen tosiaan tuli ne ekat kuukautiset (7kk tauon jälkeen), vaikea sanoa mikä vaikutti mitenkin :)

inkeri kirjoitti...

Kiitos Karolina neuvoista! Saattaa olla kilpirauhasen vajaatoiminta, mutta en haluis alkaa popsimaan tyroksiiniä, ennen kun olen kokeillut oikeita foodeja sen elvyttämiseen.
Pitää varmaan ostaa tota Thyroid Energyä, macaa ja parapähkinöitä. Leviä ja kookosöljyä mulla onkin. Mistä tota Thyroid Energyä voi ostaa?

Karoliina kirjoitti...

inkeri: Thyroid Energyä saa iHerbistä (http://www.iherb.com/Now-Foods-Thyroid-Energy-Thyroid-Support-90-Vcaps/843).
En tiedä muita paikkoja mistä sitä saisi, mutta suosittelen tilaamaan tuolta, se on halpa, luotettava ja helppo :) Jos et ole tilannut aikaisemmin niin mun koodilla PUY591 (tai jos sinulla on kenen tahansa koodi) saat 5$ alennusta . Silloin yhdelle purkille jää hintaa 8 euroa postikuluineen, eli aika vähän :) Oon saanut tuotteet nopeimmillaan alle viikossa, yleensä alle kahdessa viikossa tulevat Suomeen.

Macaa kun ostat niin suosittelen Detox Your World merkkiä, sitä saa Ruohonjuuresta ainakin :)

Jos jaksat ja muistat niin tuu myöhemmin kertomaan kuulumisia, että miten on mennyt!

P.S Teen tänään illalla oman sivun tähän blogiin iHerb suosituksille/tuotearvioille, jos haluat vilkaista myöhemmin :)