sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Pulahda magnesiumkylpyyn.

Tosi moni ihminen on kysellyt viime aikoina magnesiumista, lähinnä suosituksia parhaasta valmisteesta. Tuli sitten selvitettyä asiaa hiukan, lueskeltua tiede.fi keskustelupalstan ketju aiheesta ja kysyin Olliltakin mielipidettä tähän.

Laitan nyt tähän hiukan mitä asiasta juteltiin. Itse käytän Poliquinin Topical Mag:ia, joka on rasva ja imeytyy siis iholta. Sitä polvitaipeisiin illalla ennen nukkumaanmenoa, koska magnesiumin rauhoittaa uneen.

Miksi käyttää magnesiumia?

Tässä lainauksia suoraan Kaisa Jaakkolan Hormonidieetti -kirjasta:

"Magnesiumin puute on yleinen syy uniongelmiin"
"Magnesium osallistuu yli 300:aan elimistössä tapahtuvaan kemialliseen reaktioon ja se on yksi kehon tärkeimmistä mineraaleista"
"Länsimaissa asuvat ihmiset saavat ravinnosta magnesiumia vain noin 70% päivittäisestä minimitarpeesta. Minimitarpeeksi on kaiken lisäksi määritelty hirvittävän pieni määrä - sellainen, joka pitää mahdolliset puutosoireet poissa"

Tohtori Tolosen artikkelista poimittuna magnesium

"...lisää yleistä vastustuskykyä ja suojaa ihmistä monilta aineenvaihdunnan häiriöiltä, sairauksilta, rappeutumiselta ja vanhenemiseen liittyviltä muutoksilta. Erityisesti magnesium rauhoittaa hermoja, ehkäisee ja hoitaa stressiä, suojaa sydäntä rytmihäiriöiltä, sepelvaltimotaudilta ja infarktilta. Magnesium ehkäisee myös syöpää, erityisesti rintasyöpää. Magnesium parantaa urheilijoiden ja kuntoilijoiden suorituskykyä ja kestävyyttä. Magnesiumin imeytyminen vaatii B- ja D-vitamiineja, magnesiumin ja B-vitamiinien yhdistelmä on ollut avuksi myös autismin hoidossa.

Mikä valmiste valita?


Kaisa Jaakkolan mukaan magnesiumhydroksidi tai -oksidi ei imeydy, magnesiumin olisi parempi olla jossain magnesiumin kelaattimuodoista, joista kannattaa valita esim. -aspartaatti, -malaatti, -fumaraatti, -glysinaatti, -sitraatti tai -glyserofosfaatti.

Nämä muodot vaikuttavat eri kudoksissa, joten magnesiumia on hyvä käyttää eri muotoja samaan aikaan.

Suoraan suolavedestä tehdyistä (haihdutetuista?) magnesiumvalmisteista nimitys tuoteselosteessa on magnesium chloride, eli magnesiumkloridi. Nämä ovat varmasti laadukkaimpia magnesiumvalmisteita, sillä ne eivät sisällä mitään ylimääräistä.

Magnesium imeytyy tehokkaimmin kylpyvedestä tai jalkakylvystä. Seuraavaksi parhaiten imeytyvät öljyt iholta. Sen jälkeen varmaankin kapseleissa olevat ja viimeisenä vasta yleisimmin käytetyt jauhopillerit, joiden imeytyvyys taitaa olla aika minimaalista. Suun kautta imeytyvistä tehokkain tiede.fi-palstan pohdintojen mukaan pitäisi olla sitraatti muotoinen.


Suosituksia

Iherbistä

Health and Wisdom, Magnesium Oil. Öljymuotoinen, merivedestä konsentroitua. Voi käyttää sekä iholle, että kylpyihin.

Health and Wisdom, Magnesium Bath Crystals. Näistä magnesiumkylpy!

Suomesta (ainakin Ruohonjuuresta)

Better You - merkin Magnesium öljysuihke, Magnesiumöljy unisuihke, Magnesiumöljy nivelsuihke ja Magnesium tehokylpy. Näissä ei verkkokaupan sivuilla lue kuin "luonnon magnesium" mutta kyse on myös samalla tavalla merivedestä valmistetusta magnesiumista.

Poliquinin magnesiumvalmisteita saa Optimal Performancelta.

Ei kommentteja: