keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Kierrätystavarajuttu

Tämän jutun kirjoitin myös tammikuussa, heti äskeisen kirpputoripostauksen jälkeen. Jennin postauksesta nyt muistui tämä luonnos mieleen, joten laitetaan sekin nyt näkyville :)

Kirpputorijutusta tuli mieleeni, että eihän toki vaatteet ole ainoa asia, joita kannattaa ostaa kierrätettynä. Myös esimerkiksi kaiken sisustustavaran saa käytettynä. Nyt kun mietin, niin en ole tainnut nyt kahdeksan vuotta vanhempien luota muutosta vieläkään ostaa yhtäkään huonekalua uutena.

Tavaraa on tullut ostettua sekä Keltaisen Pörssin kautta, kierrätyskeskuksista, että kavereilta. Ehkä tämän vuoksi olenkin omistanut ainakin viisi erilaista sohvaa, useita erilaisia pöytiä ja hyllyjä. On helpompi luopua tavarasta, josta ei ole maksanut kovaa hintaa. Helsinkiin muutettuani huomasin sellaisen ikävän jutun, että täällä kierrätyskeskusten hinnat on varmaankin kolminkertaiset verrattuna Lappenrannan kierrätyskeskuksiin. Myös sisäänotossa täällä on paljon tarkemmat kriteerit, hylkäsivät esimerkiksi pöydän, jonka itse olin samasta paikasta ostanut puoli vuotta aiemmin. Lappeenrannassa asuessa en tainnut maksaa yhdestäkään huonekalusta yli 40 euroa. Täällä sain etsiä alle 200 euron hyllyä pitkään, ja lopulta maksoin 145 euroa Lähetystorilla hyllystä, jonka laatu on ihan sekundaa, mutta ulkonäkö kohdillaan!

Myös perheen kesken meillä kierrätetään tavaroita. Tällä hetkellä nurkassa seisoo vanhempieni vanha Muuramen hylly, ja siskoni haki juuri mummini vanhat tuolit minulta pois, koska kolmas siskoni halusi ne omaan asuntoonsa. Niin ja sänkyni taitaa olla entisen poikaystäväni vanha, ja keittiössämme seisoo pöytä, joka perittiin asunnon mukana, jonka vanhempani ostivat muutamia vuosia sitten.

Ainoa uutena ostettu sisustuselementti tässä huoneessa taitaa olla palmu! Sen ostin suoraan kukkakauppiaalta :) Voi tietysti olla, että jos sattuisin olemaan suurempituloinen, niin uuttakin tavaraa löytyisi. Mutta täytyy ajatella positiivisesti, köyhyyden mukana tulee sentään puhdas omatunto! ;)


Kadehdin Nooran Valtterista löytämää lehtitelinettä, ja surkuttelin miksen itse mennyt kirpparille juuri sinä sunnuntaina. Menin sitten seuraavana, ja löysin heti kaksi lehtitelinettä, joista toinen tässä kuvassa :) Peili löytyi Matinkylän kierrätyskeskuksesta, (lisäys: ja on edelleen kiinnittämättä seinään!) samoin kuin vihreä matto. Peilistä näkyvä lipasto on ollut minulla siitä asti kun sain lapsena oman huoneen!

Timo-poikaystävän kierrätyslipasto, johon oon tosi tykästytynyt ja siskon antamat vanhat kynttilänjalat.

Lipastopöytäkokonaisuus 30 e Matinkylän kierrätyskeskuksesta. (lisäys: taulut ja peili edelleen kiinnittämättä seinään... ei me suinkaan saamattomia olla)

Ryppyiset lempparilakanat yllättäen Valtterin kirppikseltä 4 e. Kulmassa pilkottaa se vanhemmilta tuotu Muuramen hylly.

Se kuuluisa 145 e lipasto. Ehkä kalleimpia ostoksia mitä olen koskaan tehnyt.

2 kommenttia:

kte kirjoitti...

Kirppareilta tosiaan löytää ne parhaat vaatteet, kengät, lelut, tavarat, astiat jne. Itse en oo kirppiksiltä mitään huonekaluja ikävä kyllä löytänyt, mutta lähestulkoon kaikki huonekalut on meilläkin kierrätettyjä kuitenkin. Mulla on kanssa ollut huonekalu/astiapostaus jo pitkään mielessä, samoin jo osittain kirjoitettuja postauksia on luonnoksissa lojumassa.. jospa sitä saisi aikaiseksi niitä jatkaa ja postailla huonekaluistakin jossain vaiheessa ;)

Karoliina kirjoitti...

Mäkään en taida kirppareilta olla huonekaluja löytänyt, mutta tosiaan noi kierrätyskeskukset kyllä toimii siinä. Täällä helsingissä ne vaan tuntuu olevan mahdottoman kalliita!