tiistai 22. syyskuuta 2009

Aamiainen + itukauppa

Olen yrittänyt vähän hyödyntää noita paljonpuhuttuja superfoodeja omassa ruokavaliossa. Olen aina ollut huono syömään aamupalaa, mutta nyt olen tottunut sen syömään, tosin aika kevyen version. Tällä hetkellä ainakin on nyt vakiintunut sellainen tapa, että syön aamulla soijajogurttia, johon sekoitan pienet määrät jauheita; macaa, chlorellaa, ohranorasta, msm-jauhetta, mustikka- tai karpalojauhetta ja ehkä päälle siitepölyä.
Näitä sen mukaan, että jos luultavasti samana päivänä syön marjoja tai laitan niitä tuohon jogurttiin, niin jätän tietysti marjajauheet pois. Tai jos jääkaapista löytyy paljon vihreää, niin ohranoras jää pois. Tai maca, jos meinaan syödä jotain, jonka reseptiin sitä kuuluu muutenkin.

Tässä jogurttina on vielä mustikkasoijajogurtti. Tällä hetkellä tosin jääkaapista löytyy maustamatonta luomusoijajogurttia, joka värjäytyy mukavan vihreäksi ja maistuu hyvältä!

Myös tuo teekupillinen ja siihen lisätty Kevätpuro-yrttiuute on tullut aamuisin tavaksi.

Tuoreet marjat maistuu myös jogurttisekoituksessa.


Tänään tein muuten ihanan löydön. Huomasin Hakaniemen hallissa olevan itukojun! Myynnissä siellä oli erilaisia ituja, tomaattikasveja, hunajaa, siemeniä jne.
Koulussa olen monta kertaa miettinyt kun tarjolla olevat ruoat ei miellytä, että pitäisikö kävellä Silvopleehen ruokatunnilla. En ole kuitenkaan tätä vielä tehnyt, rahan vuoksi. Tuolla itukaupassa on kuitenkin tarjolla itusalaattia kastikkeineen 4 eurolla! Loistava vaihtoehto, jos koulussa sattuu olemaan huono ruokapäivä kun hintakin on vain reilun euron kouluruokaa suurempi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä vastaatko näin vanhoihin postauksiin, mutta mietin ennen tilaamista: miltä nuo superfoodit maistuu? :D Siis nuo jauheet jne. Ja mitä opsikelet? Kiva blogi!

Karoliina kirjoitti...

moikka!

kiitos, ja vastaan toki. opiskelen sairaanhoitajaksi ja siinä sivussa yksityisessä koulussa kiinalaista lääketiedettä. tai no, eihän sitä missään valtion laitoksissa opetetakaan, mutta siis meinaan, että teen sitä viikonloppuopintoina toisen koulun ohella :)

mitä jauheita olet ajatellut hankkia? voisin itse suositella ainakin chlorellaa tai spirulinaa (molempia saa myös tabletteina!) tai msm:ää.
hmm, olen jotenkin tosi huono kuvailemaan noiden makua, kun ne eivät maistu samalle kuin mikään muu, mutta yritetään :)
chlorella ja spirulina ovat ainakin melko vahvan makuisia, ja itse sekoitan ne aina smoothieen, jossa ne eivät oikeastaan maistu. en siis enää syö jogurttia oikeastaan ollenkaan :)
myös ohranoras (ja vehnänoras) ovat mielestäni aika vahvoja itsessään, ja maku oli kyllä todella järkky kun kerran erehdyin sekoittamaan niitä veteen :) mutta viherpirtelöstä eivät maistu läpi.
sen sijaan maca on ilmeisesti aika läpitunkevan makuinen, mihin tahansa sen sitten laittaakaan. itse pidän sen mausta tosi paljon! en osaa kuvailla muuten kuin että se on mielestäni pehmeänmakuinen, verrattuna noihin viherjauheisiin, mutta tosi omalaatuinen maku. suosittelen maistamaan ensin sitä joltain toiselta ennen ostamista. ja jos ei sen mausta pidä, niin en näe mitään syytä miksi sitä olisi pakko silloin syödä. tosin voihan sen makuun tottuakin jos oikein yrittää.
msm:ää juon ihan veteen sekoitettuna, se tekee siihen sellaisen vähän oudon maun. ikäänkuin siinä vedessä olisi jotain metalleja liennut tms. sitä makua säikähtäisi ellei tietäisi, että se on terveellistä, mutta en pidä sitä kovin pahana kuitenkaan :)
Siitepölyhän on myös tosi terveellistä, ja hyvän makuistakin, ei niin makeaa kuin hunaja, mutta vähän samantapaista.