perjantai 4. syyskuuta 2009

Edistysaskelia

Viime keväänä uutisoitiin mediassa, kuinka Espoo kieltää natriumglutamaatin (E621) käytön kouluruoassa tästä syksystä alkaen. Nyt Helsinki saattaa seurata perässä sillä kaupunginvaltuutettu Terhi Koulumies ehdottaa E621:sen, sekä muiden tarpeettomien lisäaineiden poistamista lasten ruoista.

Itse vaihdoin viime keväänä muutaman sähköpostin Fazer Amican ravitsemusasiantuntijan kanssa tuosta asiasta, ja esitin siis toivomuksen lisäaineettomasta ruoasta meidänkin koulullamme Diakilla. Kuulemma sielläkin testaillaan lisäaineettomia liemiä, ja tarkoitus on vähentää lisäaineiden käyttöä. Toivottavasti näin tapahtuu! Nyt nimittäin suurimpana osana päivistä koulun ruokalassa ei ole tarjolla yhtäkään lisäaineetonta vaihtoehtoa syötäväksi.

Loistavaa, että näihin asioihin on herätty laajemminkin. Toivotaan, että samanlainen kehitys jatkuu. Ja jatketaan päättävien tahojen pommittamista :) Espoonkin päätökseen pisti alulle vanhempien esittämät toiveet lisäaineettomasta ruoasta!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kommentoinpa tätäkin! Miun hyvä kaveri on/oli kesätöissä terveysministeriössä laatimassa ohjeistusta kuntien, koulujen ym. ruokaloille, koskien nimenomaan rajoituksia suolan, rasvan ja muiden epäterveellisten ainesten käytöstä ruoissa. On siis tulossa ihan ministeriöltä selkeet rajat, kuinka paljon tällasia "epäterveellisiä aineita" saa annoksissa olla. Samoin on tulossa ilmeisesti pakolliseksi sellainen ilmotus, että mikä annosvaihtoehdoista on terveellisin/vähäkalorisin/ravintorikkain. Edistystä tämäkin :) -Anni P.

Karoliina kirjoitti...

Siitä se pyörä lähtee pikkuhiljaa rullaamaan ;)