maanantai 7. syyskuuta 2009

Ruokavaliolla muutosta elämään?

Olen nyt viime aikoina lueskellut paljon erilaista asiaa ruokien puhtaudesta, terveellisyydestä ja vaikutuksesta ihmiseen. On alkanut tuntua täysin loogiselta, että ihmisen kuuluisi syödä vain luonnosta suoraan peräisin olevaa tavaraa. Ei torjunta-aineisia kasviksia vaan luomua. Ei pitkälle jalostettuja tuotteita, joista ravintoaineet on hävitetty, kuten perussokeria tai jauhoja. Ei lisäaineita täynnä olevia "perusruokia" kuten kaupan leipää tai margariineja. Ei natriumglutamaatilla maustettuja koulun ruokia. Vaan tuoretta ja luonnollista.

Olen yrittänyt ruveta korvaamaan esimerkiksi karkkeja luonnollisilla herkuilla kuten marjapirtelöillä, valkoista sokeria palmusokerilla tai hunajalla, perusruokia luomukasviksilla, salaateilla ja vihreillä pirtelöillä.

Sitä on jotenkin niin tottunut pieniin epäkohtiin omassa kropassa ja olossa, että niitä pitää normaaleina. Nyt kun asiaa alkaa miettiä, niin on kuitenkin asioita, joita haluaisin "parantaa" itsessäni. Katsotaan mitä puhtaampi ruokavalio saa aikaan. Toiveita olisi ainakin:
- Väsymys kuriin. Saatan nukkua nykyään 9 tuntia yössä ja lisäksi 3 tunnin päiväunet. Vapaapäivinä voi uni venähtää 13 tuntiin, vaikka olisin viikolla jo nukkunut edellä mainitut määrät...
- Samaan kai liittyy sekin, ettei välillä jaksaisi tehdä mitään. Ei jaksaisi mennä edes sellaisiin harrastuksiin, joista oikeasti pitää. Vaikka olisi nukkunut kuinka eikä oikeaa väsymystä siis voi olla.
- Muisti pätkii. Välillä pahasti.
- Ihon saisi olla terveemmän näköinen, ilman epäpuhtauksia ja epätasaisuuksia.
- Turvotus ja vetämätön olo syömisen jälkeen pois, ja energiaa tilalle!
- Päänsärky ja selkäsärky saisi loppua. Miten ruokavaliolla voisi vaikuttaa näihin, en tiedä. Ehkä voi, ehkä ei.

Aikaa tähän uuden paremman ruokailun oppimiseen olen antanut itselleni jouluun saakka. Minkälainen ruokavalioni sitten tulee olemaan? Se varmaan selviää tässä syksyn kuluessa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kun huomasit muutostarpeen jo nuorena, ja jaksat siitä innostua, älä vaan lannistu.
Itsekkin olen kärsinyt vastaavista ongelmista, mutta huomattavasti vanhemmaksi.
Täältä tullaan energinen elämä, minäkin ajattelin jouluun asti antaa itselle aikaa tottua uusiin juttuihin.
Tsemppiä
T:Soilikki

Karoliina kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta Soilikki!
Voimia sinullekin ja iloista syksyä. Nautitaan aurinkoisista hetkistä, syksyn kauneudesta ja sen tarjoamista luonnonantimista. Unohdetaan se kaamosmasennus tänä vuonna ;)