maanantai 4. lokakuuta 2010

JuustotiskiltäOstettiin äidin kanssa tänään Prismasta Luomu Oltermannia. Tästä olinkin kuullut jo etukäteen, mutta ylläri oli, että samassa hyllyssä oli myös Juustoportin Luomu Kermajuusto. Näissä peruskaupoissa kun välillä kiertää sellaisia hyllyjä, joita ei yleensä käytä, niin tuntuu, että luomutuotteet lisääntyy kovaa vauhtia! Juustohyllylläkin on näiden lisäksi jo vähintään luomusinihometta, luomubrieta ja luomuedamia.

Ihmeellistä ja tylsää on vaan se, että ton Oltermannin pitää olla 17%:sta ! Ei oikein maistu ainakaan itselleni. Olisin ottanut mieluummin tuon Juustoportin 33% kermajuuston, mutta äiti kauhistui siinä olevaa yhtä lisäainetta (E252) ja valitsi mieluummin Oltermannin. En tiedä kumpi on pahempi, E252 natriumnitraatti, vai 16 rasvaprosentin puuttuminen?

Toinen yllätys juustotiskillä oli pastöroimaton Brie (Brie de Meaux lukee paketissa). Ihan normaalin Brien makuista, en osaa oikein enempää sanoa kun Brie ei kuulu oikeastaan omiin lempijuustoihin.

Ostan yleensä juustoja Hakaniemen hallin Lentävästä Lehmästä, ja suosin lampaan- ja vuohenjuustoja luomuna. Niitä löytyykin tosi paljon ja taidan ottaa aina eri juustoja, en nimittäin koskaan muista laittaa juustojen nimiä ylös ja unohdan ne saman tien :) Syön ne yleensä aina pelkiltään ja suoraan paketista. Joskus jo ennen kuin ehdin kotiin saakka :P

Ei kommentteja: