perjantai 1. lokakuuta 2010

KATASTROF! - Blenderi poksahti.

Kun oli blenderin valinta alla viime syksynä niin Kitchen Aidia kovasti suositeltiin halvista blendereistä parhaana. Olenkin ollut kohtuullisen tyytyväinen sen jauhamistehoon, mutta muuten en kyllä tiedä suosittelisinko sitä kenellekään.
Pahimpana ongelmana on ollut vuotaminen, nesteet vuotaa läpi vaikka kuinka yrittäisi kiristää. Ikävä kaataa smoothieta kannuun kun yllättäen alapuolelta lorahtaakin sekaan harmaata nestettä. Aivan, harmaata. Mistä se väri tulee? En tiedä. Olen epäillyt välillä kumiosia, välillä metalliosia. Ei ole selvinnyt.
Toinen huono puoli on, ettei teriä saa irti kannusta (ks.kuva). Peseminen tapahtuu siis tosi fiksusti näiden osien roikkuessa kiinni... Ei aina helppoa.


Se viimeinen pisara sitten oli tietysti se, ettei blenderiä voi enää käyttää, koska teriä pyörittävä muoviosa (miksi se on muovia??) kului pikkuhiljaa niin, ettei nyppylöitä ollut jäljellä kuin pari ja toissapäivänä ne pamahtivat kerralla katki. Hemmetti, ei siis vähään aikaan mitään pähkinäjuttuja, siemensörsseleitä tai isompia satseja mitään kuivaa... Vanha sauvasekoitin oli jo pakattu muuttolaatikoihin, mutta kaivettiin tietysti esiin. Kyllähän sillä perussmoothien tekee.


Laitoin jo palautetta Pixmanialle, ja sain vastauksen:

Olet ilmoittanut haluavasi palauttaa meille tuotteesi KITCHENAID Blender Ultra Power 5KSB52EGR seuraavasta syystä: tuotteessa on vika.

Tiedoksi, että koska kyseessä on ensimmäinen vuosi, tuote on suoraan valmistajan vastuulla, mikä tarkoittaa lyhyempää käsittelyaikaa.

Ole hyvä ja ota suoraan yhteyttä
KITCHENAID, joka neuvoo sinua tuotteen palautuksessa.


En kyllä halunnut palauttaa tuotetta, vaan korjauttaa sen, mutta katsotaan nyt mitä KitchenAidilta sanotaan.

3 kommenttia:

Hex kirjoitti...

Hei Karoliina!
Mä ostin kanssa ko. blenderin viiem talvena. Myyjänä oli Lasikoiso-niminen liike Tampereella. Juttelin myyjän kanssa ja hän kertoi oman koneensa olleen käytössä jo useamman vuoden. Ainoana huoltokohteena puhdistuksen lisäksi hän mainitsi tuon sulla hajonneen muoviosan vaihtamisen noin vuosittain.
Olen insinöörimäisellä mielenkiinnolla yrittänyt nopeasti tutkia, miten osan saa irti -en ole keksinyt. En myöskään tiedä, mistä niitä saa ja mihin hintaan, mutta täältä vois päästä alkuun: http://www.lasikoiso.fi/yhteydenotto/

Tammikuusta lähtien oon suristellut omalla blenerilläni ahkerasti, mut mun koneen hampaat on vielä ehjät. Taidan sittenkin olla laiska käyttäjä :)
Toivottavasti apua löytyy!

Pellon pientareella kirjoitti...

Voi nenä. Luin tuosta blenderistä arvosteluita, oliko se nyt Amazonista tai eBaystä, ja siellä oli tosi paljon huonoja kokemuksia, osalla samoja kuin sinulla. Tuote ei montaa tähteä saanut. Olin aika yllättynyt. Ajattelin, että se olisi ollut joku tietty vanha malli, mutta näyttävät samat ongelmat jatkuvan. Höh. Toivottavasti saat laitteen pian kuntoon tai uuden tilalle.

Karoliina kirjoitti...

Kiitos kommenteista, yritän saada nyt vaihdettua tuon osan /blenderin tuon Pixmanian kautta. En tietenkään haluaisi mitän itse maksaa kun heillä pitäisi olla 3 v takuu sille :) Katsotaan miten käy!