sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Mansikoita poimimassa

Tänään vietettiin äidin kanssa aamupäivä Mattilan luomutilalla mansikkaa poimimassa. Saaliina 13 kiloa marjoja pakastimeen talvea varten. Tarkoituksena on säilöä tänä vuonna myös metsän marjoja, oman pihan omenat ja luumut sekä mahdollisimman paljon villejä kasveja.



Tänä kesänä on noussut tosi vahvaksi kaipuu luontoon ja Suomen kesästä nauttimiseen vapaasti. Nyt tuntuu vaikealta ymmärtää miten olen jaksanut olla viimeiset neljä kesää töissä sisätiloissa, ilman lomaa, ilman kunnollista mökkeilyä!

Nuoruudessa tuli vietettyä kaikki kesät (tai vähintäänkin iso osa kesästä) hevostalleilla töissä tai muuten vain. Myös mökillä vietin vähintäänkin muutaman viikon joka kesä. Viimeinen kesä, jonka vietin tallilla oli kesä 2005. Mietinkin, että pitää varmaan palata perinteeseen ja viettää ensi kesä tallilla! Myös kaipuu hevosten luo vain kasvaa koko ajan. Olen nähnyt viime aikoina todella usein unia entisestä hevosestani, ja ikävä on kova. Myös muut eläinjutut houkuttavat, ja nyt kun mietin, niin en oikeastaan enää muista tai ymmärrä, miten edes eksyin siltä polulta, jonka olin kaavaillut itselleni lapsesta saakka, eli työstä eläinten parissa. Ehkä jonkunlainen paluu juurille on käynnissä...


6 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Miten aiot säilöä omenoita? Minullekin tulee niitä paljon, enkä ainakaan mitään sokerilla halua säilöä. Kuivaus olisi yksi, tosin vie sähköä taas sitten jos isoja määriä kuivaa.

Karoliina kirjoitti...

Moi, en ole vielä varma mitä omenoista tänä vuonna tulee mutta viime vuonna kuivasin niitä saunassa. Tässä postauksessa oli kuvakin: http://pieniajuttujaelamasta.blogspot.com/2009/08/oma-koti_31.html

Meillä on siis heti lämpenevä sauna, eli siellä on koko ajan n. 30 asteen lämpötila, jossa ne kuivaa aika hyvin! Toisaalta ajattelin kyllä myös rakentaa jonkunlainen kuivatustelineen tasoista ja valkoisesta kankaasta...

Pellon pientareella kirjoitti...

Kiitos, kas kun en ajatellut, minäkin voisin virittää saunaan naruja. Tosin mulla on puulämmitteinen sauna, mutta eihän se mitään, sellaista huonoa puuta on kyllä poltettavaksi.

Ihana hevonen muuten kuvissa ja kissakin.

Karoliina kirjoitti...

Kiitos, täydellinen hevonen tuo olikin ja näen nykyään melkein viikottain unia, joissa kadun sen myymistä :/

Kissoja on kuvissa kaksi :) Vanhempi on jo edesmennyt ja nuorempi on päässyt tallikissaksi.

emilia kirjoitti...

Kiitokset vinkistä, käytiin tänään keräämässä pakkanen täyteen :)

Anonyymi kirjoitti...

Mullakin on ikävä Nöpöä ja haaveilen jatkuvasti omasta kissasta. Voi olla, että hankinkin semmoisen. Sun ehkä kannattaisi ruveta käymään tallilla taas, se oli sun "koko elämä" pienenä! :)
-Kaisa