tiistai 11. tammikuuta 2011

Suositus: Maitorahkaa laatutietoiselle

En muista olenko kertonut, mutta jostain syystä on tehnyt kauheasti mieli maitorahkaa tässä jo jonkun aikaa. Päätin siis sitä ostaa, ja yritin metsästää jotain vähän parempaa sellaista kuin Valion rasvaton rahka. En kuitenkaan löytänyt luomua mistään, joten olisin tyytynyt kaupan täysirasvaiseen, jos edes sellaista olisi ollut, mutta ei. Jostain syystä kaikki maustamattomat rahkat ovat rasvattomia, ja vain maustetuissa (lue: sokeroiduissa) on rasvaa yli 1 %.

Tänään kuitenkin ostaessani taas niin ihanaa luomumanchegoa Hakaniemen Lentävästä Lehmästä, kysäisin maitorahkaa, ja heillähän sitä oli! Kuulemma luomuakin on joskus ollut, mutta tällä hetkellä ei. Vaihtoehto oli kuitenkin oikein mieluisa, tämä versio on tehty vuohenmaidosta, joltain pientuottajalta, kuulemma vuohet elelee vapaana jossain... en muista mutta hyvältä kuulosti ;) Ja rahkakin on valmistettu vanhan ajan tyyliin valuttamalla niin, että siitä on vesi siis poistettu kuten oikeasti kuuluu. Valiolla homma hoidetaan jotenkin vispaamalla(?) niin, että vesi jää siihen tuotteeseen...

Ja eron kyllä huomaa! Tämä uusi rahka on paksua kuin mikä, mutta niin ihanan samettisen pehmeää suussa. Valion rahka taas valuu vettä ja maistuu suussa happamalta, jättäen vielä päälle sellaisen oudon kuivan tunteen suuhun. Ei sitä edes pysty syömään ilman kunnon Stevia-makeutusta, ja silti se kuiva tunne jää suuhun...

Tätä vuohenrahkaa taas syö ihan mielellään pelkiltään, ei viitsi edes laittaa marjoja, kun haluaa nauttia tästä arvokkaasta elämyksestä täysin :) Suosittelen kokeilemaan !!

4 kommenttia:

S kirjoitti...

Ui vitsit! Pakko sännätä heti tänään lentävään lehmään!:)

Daniela kirjoitti...

Itse maistoin syksyllä Saloniemen kutunrahkaa, jossa vissiin 8% rasvaa. Hyvää oli, mutta itse kyllä pidän ihan 'tavallisestakin' maitorahkasta. Loraus maustamatonta luomujugurttia sekaan jos koostumus häiritsee :)

Karoliina kirjoitti...

koostumuksen suhteen en ole niin tarkka (paitsi kun noi vettä valuvat paketit aina tuppaa leviämään laukkuun..) mutta mun suuhun se tavallinen rahka on vaan tosi hapanta. joudun laittamaan tosi paljon makeutusta enkä silti saa sitä maistumaan yhtään niin hyvältä kuin mitkään ihanat valmisrahkat, joita saa siis koulussa jälkiruokana tai missä ikinä...

Anonyymi kirjoitti...

Voi! Niin ne ihmisten mielipiteet eroavat. Mun mielestä ei Valion rahkan voittanutta ole! Kaikki muut on niin ällön pehmeitä, joghurttimaisia. Valion rahka on ihanan "tanakkaa" - ja syön kyllä sitä ihan sellaisenaan. Kaikki makeutukset, Steviat ym. vaan pilaisivat maun. Tuoreita marjoja joukkoon, ja suurin herkku on valmis.

Mutta makunsa kullakin - ja onneksi niin! :)