perjantai 25. joulukuuta 2009

Joulu edelleenAatto on ohi, mutta joulu jatkuu :) Tässä edelleenkin kokkaillaan, itse tein eilen Nooran ohjeen mukaan halvapiparijäädykkeen, ja hyvää oli!Jouluaattona tehtiin kaikki laatikot itse, täysin luomuna ensimmäistä kertaa. Siirapin tilalta käytössä oli agave, ja riisin tilalta quinoa. Rosolli syntyi myös luomutarpeista. Minä tein meille "tofukinkun" (kuvassa edessä), joka ei kyllä ollut kinkkua nähnytkään. Laitoin sen liian laajalle vuoalle paistumaan, joten se kuivui ja vähän kärähtikin. Sisko kuitenkin pelasti tekemällä siihen hyvän sipulikastikkeen. Näiden lisäksi joulupöydästä löytyi älytön määrä erilaisia juustoja. Aina meillä on juustoja syöty, mutta tänä vuonna niistä täyttyi puoli lautasta kun otti palasen jokaista.

Raakapipareitakin tein, ne onnistuivat hyvin. Kuulemma vaan enemmän mausteita olisi saanut laittaa, vaikka laitoinkin ohjeen mukaan.

Joulun trendit myös lahjoissa taisi olla superfoodit ja muut ruokajutut. Lahjaksi saatiin ja annettiin erilaisia superruokia puolin ja toisin. Muita lahjoja oli mm. sprouter ja idätysohjeet, ohjekirja terveelliseen kasvisruokavalioon (siskon kanssa koottiin tämä yhdelle siskolle, joka sitä toivoi), luomunallekarkkeja, intiaanilakritsia, alumiinisia juomapulloja puolin ja toisin, yksi blenderi ja vedensuodatin minulle (jes, tämä oli toivottu :).

Tein myös itse raakaa minttusuklaata ystävälleni lahjaksi. Lisäsin kotiin jäävään osuuteen vielä hasselpähkinöitä. Lahjoiksi tein myös muutaman kestovihannespussin, ja yhden keittokirjan.Eilen käytiin sitten lumen kunniaksi vähän pulkkamäessä siskojen kanssa ja hauskaa oli siihen asti kunnes nuorin sisko onnistui laskemaan puuta päin ja murtamaan jalkansa. Sen siitä saa kun yrittää aikuisena leikkiä ;)
4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Tuo vedensuodatin jäi kiinnostamaan. Minkälaisen vedensuodattimen sait ja minkälaisia käyttökokemuksia siitä on?

Karoliina kirjoitti...

Hei, en ole valitettavasti vielä saanut sitä suodatinta konkreettisesti, ainoastaan ilmoituksen, jonka mukaan se on postissa tulossa. odottelen sitä saapuvaksi tammikuun alussa, ja postauksia siitä on taatusti luvassa!

Anonyymi kirjoitti...

Ok. Jään mielenkiinnolla odottelemaan kokemuksiasi. Onko muuten paikkakuntasi vesi jotenkin erityisen pahanmakuinen?

Täällä missä minä asun, on veden laatu vähintään kohtalainen. Ei maku- tai hajuhaittoja. Se vain huolettaa kun taloyhtiön vesiputket on jostain 60-luvulta... Ei tiedä mitä niistä irtoaa.

Karoliina kirjoitti...

En ole kuullut valituksia enkä ole itse niin tarkka veden maun suhteen, mutta sen puhtaus kiinnostaa..
Yksi syy siihen on se, että kärsin migreenistä ja ruoan vaihtaminen puhtaampaan on jo selvästi vähentänyt ja lievittänyt kohtauksia. Vettä kuitenkin tulee juotua se pari litraa päivässä, niin haluan nähdä, että olisiko veden puhtaudella myös jotain avustavaa vaikutusta migreenin ennaltaehkäisyssä :)