keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Jouluvalmisteluja ja perhefiilistelyjä


Nyt on sellainen fiilis, että on kunnon vanhanaikainen, tunnelmallinen joulu tulossa. Ulkona on reilusti lunta, olen tullut vanhempien luokse ja pidän tässä kuusi vapaapäivää töistä. Jouluruokia on valmistettu jo kaksi päivää, mutta huomisesta tulee silti varmasti kiireinen!

Joulu saattaa olla meidän perheessä ainoita hetkiä vuodesta kun me neljä sisarta ja vanhempani olemme kaikki kunnolla koolla ja vietämme yhdessä aikaa. Parhaimmillaan jopa kolme viikkoa, kuten tänä vuonna aion viettää vanhempieni luona. Odotan joulua innolla kuten joka vuosi. Monen kuulee kertovan kuinka vanhempien luona jaksaa olla vain tietyn aikaa ennen kuin raja tulee vastaan ja täytyy päästä pois. Minulle taas kotiin meneminen on aina mukavaa, ja sieltä lähteminen vaikeaa, viettäisin mielelläni enemmänkin aikaa perheen kanssa.


Jouluvalmisteluihin kuuluu lahjojen väkertäminen yhdessä siskojen kanssa, ja joulumenun suunnittelu. Ideoita on otettu aiemmin esimerkiksi Härkäpapua sarvista -keittokirjasta, ja tänä vuonna kokeiluun tulevat erilaiset netistä löydetyt raakareseptit, kuten nämä raakapiparit. Koko perheen ruokailu on kääntynyt jo melko kasvispainotteiseksi, ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa ei joulupöydästä löydy kinkkua, eikä kalkkunaa. Kalaa taitaa vielä kuitenkin olla.

Jouluruoka-aineksia ollaan hankittu luomupiiritilauksesta (lähikasvikset, juurekset jne.), tosin Makrobios sössi kuiva-ainetilauksen ja mm. cashew- ja parapähkinät jäivät saamatta! Isä ja sisko on tuoneet Virosta erilaisia tummia suklaita, esimerkiksi Vivania, ja erilaisia tahnoja sun muita vironkielisiä luomuhässäköitä näyttäisi jääkaapista löytyvän.

Oli aika hauskaa tulla kotiin ensimmäistä kertaa niin, että jääkaappi on täynnä luomua, pakastimessa luomumarjoja ja suklaata ja kaapit täynnä pähkinöitä, kaakaopapuja, -voita, -jauhetta ja pöydällä smoothieainekset :) En tuonut edes mitään superfoodeja kotoa mukana. Vanhemmat on ruvennut Jukka Harjun -luennon jälkeen syömään smoothieita, ja tilanneet jopa Puhdistamolta suklaantekotarvikkeita.

Ai niin, hauska joululahja minulle; Voitin Highly Effective -arvonnassa yhden ilmaisen luennon :) Energiaa elämään -luennolla olen jo käynyt, joten nyt arvon Motivaatio-luennon ja Löydä uusi taso -luennon välillä.


Ihanaa ja rentouttavaa joulua kaikille!

5 kommenttia:

kte kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä teidän joulu! Ja valloittavia tonttuja :D Rentouttavaa joulunaikaa!

Karoliina kirjoitti...

kiitos kiitos, itsellesi myös :)

Anonyymi kirjoitti...

noi muuten on karo tosi lutusen nakoisia, toi tonttu ja sen hippifaija :) kuvakin on aarimmaisen taydellinen, kun kaksikko katsoo toisiaan huojentuneen onnellisin ilmein ja valissa palaa kynttila. jouluinen fiilis.

unohtui sahkopostissa sanoa, etta toivottavasti olette laulaneet joululauluja.

Daniela kirjoitti...

Meilläkin oli paljon luomua joulupöydässä, ja kyllä maistui :) Toivottavasti aattosi oli ihana!

Karoliina kirjoitti...

kiitos, oli erittäin onnistunut aatto. ja joulu jatkuu vielä, mukavia joululomapäiviä sinullekin :)