torstai 31. joulukuuta 2009

Upeaa Uutta Vuotta 2010!

Vuosi 2009 on ollut hyvä ja antanut paljon, paljon ilonaiheita ja onnea mukanaan. Toisaalta se on sisältänyt myös muutamia raskaampia ajanjaksoja, ei kuitenkaan mitään kovin vakavaa.

Parhaita asioita, joita minulle vuonna 2009 tapahtui oli varmasti uuden ruokavalion myötä tapahtuneet muutokset, ja ehkä näiden juttujen ja tiettyjen blogien kautta löydetty henkisen hyvinvoinnin merkityksen tiedostaminen. Iso kiitos kaikkiin ruokakysymyksiini vastaamisesta ja myös niissä henkisen puolen asioissa auttamisesta kuuluu Olli Postille. Hän auttoi minut laatuajattelun alkuun. Kuva Eve&Adam's luomusalaattikahvilasta Berliinistä.


Onnellisuuden kannalta tärkeää oli varmasti myös kommuuniin muutto, ja sen myötä omasta kodista nauttiminen. Varsinkin kesällä oma piha ja tila oli uskomattoman hienoa.

Myös reilausreissu Euroopassa ja muut matkat toi kaivattua vaihtelua ja irtioton arjesta.


Seuraavasta vuodesta toivon tulevan vielä paremman ja onnellisemman sekä itselleni, että kaikille muille.

Tietysti pyrin itse vaikuttamaan toiveeni toteen käymiseen. Aion vaikuttaa tähän omalla kohdallani pyrkimällä järjestämään asiat niin, että teen vain niitä asioita, joista oikeasti nautin. Muiden elämään, ainakin lähimmäisteni, pyrin vaikuttamaan olemalla itse positiivinen ja ystävällinen, ja pyrkimällä olemaan purkamatta omaa pahaa oloani muihin. Ja keinoni täksi vuodeksi onnellisen ja hyvän olon saavuttamiseen:

- Olen kirjoittanut affirmaatioita Heidin jutun innoittamana ja nämä sivut luettuani. Olen huomannut jo tämän kuluneen syksyn aikana, kuinka valtava voima omilla ajatuksilla on, ja aion hyödyntää tätä jatkossakin.

- Koitan parantaa itsessäni niitä ominaisuuksia, jotka koen ongelmallisimmiksi oman henkisen hyvinvointini kannalta. Näitä ovat äkkipikaisuus ja ärsyyntyminen pieleen meneviin asioihin, negatiivisuus ja kritiikin esittämisen tarve. Olen jo pyrkinyt parantamaan tapojani ja työ jatkuu uuden vuoden puolella.

- Aloitan todella kiinnostavat uudet opinnot Kiinalaisen lääketieteen parissa, kuten kerroin muutama päivä sitten. Odotan tältä kurssilta paljon. Odotan innolla varsinkin muiden kurssilaisten tapaamista ja kurssin henkistä sisältöä. Jokainen kurssipäivä alkaa tunnin meditaatiolla, ja päättyy tunnin rukoukseen, sillä koulussa koetaan Kiinalaisen lääketieteen henkinen perintö erittäin tärkeäksi.

- Jatkan edelleen sairaanhoitajaopintoja, ja vaikka koulussa opiskelu ei aina tunnu motivoivalta niin haluan kuitenkin saada tutkinnon, ja mielenkiintoisiakin juttuja on keväälle luvassa, kuten työharjoittelu Porissa kirurgisella osastolla, ja sisätautiosastolla Helsingissä.

- Päätin jo viime kesänä, että seuraavana kesänä en mene kesätöihin. Olen tehnyt kaikki kesät kesätöitä varmaankin yläasteikäisestä ja varsinkin hoitoalalla töissä oleminen tarkoittaa sitä, että on töissä viikonloput ja jää paitsi kaikista viikonloppureissuista sun muista hauskuuksista. Myöskään juhannusta en ole saanut moneen vuoteen viettää mökillä, joten ensi kesänä ajattelin rentoutua mökillä vähintääkin muutaman viikon, kenties tehdä jonkun ulkomaanmatkan, ehkä tehdä keikkatöitä jonkun verran (ilman sitovaa työsopimusta siis!) ja yksinkertaisesti nauttia kesästä! Kaipaan niin paljon kunnon lämpöä, enkä halua menettää Suomen lyhyttä kesää istumalla töissä. Rahasta kieltäytyminen on aina vaikeaa, mutta nyt yritän opetella arvostamaan omaa aikaa sitä työstä saatua rahaa enemmän!


- Yritän vähentää entisestään turhia ajanviejiä, kuten tietokoneella oloa, ja keskittyä oikeasti hyvää oloa tuottaviin asioihin, kuten akrobatiaan, nypläämiseen, joogaan, piirtämiseen, maalaamiseen tai lukemiseen.

- Yksi hyvän mielen tuoja uudelle vuodelle on varmasti tämä pieni ystävä, joka tuntuu jo parissa päivässä kasvaneen hurjasti, ja muuttuvan koko ajan vallattomammaksi ja hullummaksi <3 Pienen Niilan ja jalkansa murtaneen siskon kanssa täällä vietetään kolmistaan uuden vuoden aattoa :)


Tämän blogin tarkoitus oli alunperin olla päiväkirjanomainen keino välittää kuulumisia perheelle, ja tutuille. Nyt kun tuntemattomia lukijoita on kertynyt niin tarkoitus on kuitenkin muuttunut. Erilaisissa ohjeissa suositun blogin perustamiseksi neuvotaan aina keskittymään tiettyyn aihepiiriin. En ole kuitenkaan pyrkinyt tietoisesti keräämään lukijoita, enkä myöskään pyri siihen tulevaisuudessa. Pidän siis myös blogin aihepiirin täysin määrittelemättömänä, jotta voin kirjoittaa mitä tahansa mieleen tulee. Kun teitä lukijoita nyt kuitenkin on siunaantunut, niin kertokaa ihmeessä, jos on joku erityinen aihepiiri tai aihe, mistä kiinnostaisi erityisesti lukea. Aina ei keksi kirjoittaa aiheista, jotka esimerkiksi saattavat olla itselle jo "vanhoja" juttuja, mutta jotka saattaisivat kiinnostaa muita :)

Näiden tunnelmien kautta toivotan kaikille lukijoille
Ihanaa vuodenvaihdetta ja ilon täyteistä vuotta 2010!

Ei kommentteja: