perjantai 18. joulukuuta 2009

Kuukauden ruokamenot = 314,05 e

Äkkiä taas on kuukausi hurahtanut, ja aika listata ostoksia. Yhteensä tässä kuussa meni rahaa 314,05 e. Enemmän kuin viime kuussa, johtuen Cocovin tilauksesta (mistä tilatut kyllä kestää taas kuukausia) ja poikaystävän synttäriyllätyspäivästä, jolloin kävimme syömässä Silvopleessa, smoothieilla Smoothie Hoursissa sekä ostimme leffaevästä Ekolosta :) Osa rahoista meni siis poikaystävänkin suuhun.

Ja mihin sitä rahaa sitten meni?

Poikaystävän synttärisyömiset: 50,97 e

Luomuvihannekset / hedelmät: 37,98 e

Herkut (jäin koukkuun kuiviin aprikooseihin, ja Ombareja on tullut myös ostettua!) : 20,35 e

Juomat (maito, mehu, glögi, yogitee) : 20,15 e

Mysli: 5,50 e

Ravintolat (Smoothie hours, Mountain) : 13,05 e

Lihankorvikkeet (tofu + vegesalami) : 12,94 e

Nori-levyt: 8,42 e

Karpalojauhe : 5,50 e

Vehnänorasjauhe: 12,35 e

Leipä : 9,1 e (Huomasin muuten kuitista, että olen maksanut Maatilatorin ruisleivästä 7,9 e !! Prisman ruisleipä 1,20 e ...)

Juusto (Luomukutunjuusto.. aivan ihanaa! + halloumi) : 10,24 e

Luomuviherherukkahillo: 6,90 e

Pähkinät + siemenet: 24,24 e

Hapankaali: 7,24 e

Taatelit: 5,52 e

Majoneesi: 5,12 e

Cocovin tilaus (lucuma, camu camu, kaakaovoi) : 61,25 e

Hiukan erilaisia juttuja kuin
viime kuussa. Seuraavasta kuukaudesta veikkaisin taas melkoisen halpaa, sillä olen lähdössä vanhempieni luokse kolmeksi viikoksi!

Voi olla, että nyt tulevaisuudessa joutuu muutenkin vähän säästölinjalle, nimittäin elämä taitaa kohta muuttua aika köyhäksi. Opintotuki loppuu pian (olen opiskellut liian kauan), olen suunnitellut muutamia rahaa vieviä juttuja tulevaisuuteen ja lähden keväällä vielä Poriin kuukaudeksi palkattomaan työharjotteluun. Pitää siis tehdä rankasti keikktöitä kun pystyy koulun ohella, ja keksiä säästökeinoja :) Pihistelypostauksia siis luvassa!

3 kommenttia:

kte kirjoitti...

Kiva oli lukea tää ja se edellinen ruokamenopostaus - ja tietty vähän vertailla omiin syömisiin! Mutta niin se vaan on, että vaikka yksittäin nää summat (esim. juustot ja hapankaalit) tuntuu aika pieniltä, niin niistä vaan yhteenlaskettuna sitten tuleekin isompi pauku. Ruoka ON kyllä tässä maassa kallista! Itsestäni tuntuu, että vaikka miten vähän kaupasta ostaa, ja ostaa vain hyödyllisiä tarvikkeita ja sellaisia, mitkä riittää usein pitemmäksikin aikaa, niin aina sitä rahaa menee. Ja kotiin kun tulee, tuntuu, että ei ole mitään ruokaa sittenkään!!

Olli Posti kirjoitti...

thanks, kiinnostavaa luettavaa!
Tuli mieleen, että voisko vegesalami olla yksi päänsäryn selittäjä? Gluteiini + hiivauute + plus rankka teollinen käsittely muovipakkauksineen = vähemmästäkin tulee päänsärky...

Mullakin voi olla luvassa pihistelypostauksia :O

Karoliina kirjoitti...

toi vegesalami on sellainen harvoin hankittava nautinto :) eli joskus kun se sattuu oleman ruohonjuuressa tarjouksessa. yksi sellainen paketti tuli tässä kuussa syötyä, mutta ei tainnut silloin tulla päänsärkyä.

sen sijaan ainut päänsärky kuukauden sisään tuli kun kävin koululla reflektiopäivänä ja vedin peruskouluruoan, natriumglutamaatilla, lisäaineilla, leivällä ja margariinilla ja vielä vehnäjauhosokeripannarin päälle :D siitä tuli 2 päivän särky.

onko ollillakin rahat lopussa? :) mä yritän keksiä uusia juttuja, ilmoittauduin justiin samalle Ayurveda-kurssille, jonka heidi kävi! ja suunnittelen kiinaan lähtöä kiinalaista lääketiedettä opiskelemaan.