torstai 23. syyskuuta 2010

23 päivää - 5 vaatetta

Syyskuu lähestyy jo loppuaan, samoin siis Kuuden vaatteen haaste. En ole edelleenkään ottanut mukaan kuudetta vaatetta, mutta sen aika taitaa olla käsillä...

Pääasiassa kuukausi on mennyt erittäin sujuvasti viidellä vaatteella. Helpoksi asian on tehnyt se, että olen ollut viimeiset kolme viikkoa työharjoittelussa, joten omia vaatteita tulee käytettyä oikeastaan vain työmatkojen ajan. Kotona vaihdan aina samantien yöpaidan päälle. Tämä on hassu tapani; vaikka muualla pärjään erittäin hyvin farkuissa ja hiukset auki, niin kotona on pakko saada heti ensimmäisenä hiukset kiinni ja päälle legginsit ja yöpaita.

Työharjoitteluni loppuu 1.10, joten haasteen kannalta tämä kuukausi on ollut melkeinpä liian helppo. Itseasiassa näistä viidestäkin vaatteesta olen käyttänyt yhtä paitaa ainoastaan kerran ja toista vain muutaman. Olen siis käytännössä mennyt koko syyskuun yhdellä paidalla, farkuilla ja hameella! Miten sitä kuvittelikin, että tämä kuukausi tulisi olemaan jotenkin vaikea, ja vaatteet oli valittava oikein huolella, hah.

Ainut vastoinkäyminen onkin siinä mitä vaatteiden tehokäyttö on aiheuttanut, jo kahdesti paikatut lempifarkkuni ovat nimittäin kuluneet taas puhki! Tässä syy miksi joudun ehkä ottamaan vielä kuudennen vaatteen käyttöön, nämä farkut täytyy saada paikattua ennen kuin ne repeävät käyttökelvottomiksi!

Haasteen tarkoituksena oli herättää jotain ajatuksia, ja kenties muuttaa ihmisten kulutuskäyttäytymistä. Ainakin itselläni tämä on toiminut. Käytin aiemmin esittelemääni ajatusta "Pääsisikö tämä vaate kuuden vaatteen kokoelmaan?" ohjenuorana käydessäni läpi vaatekaappiani, ja sain tällä kertaa aiempaa paljon reilummin vaatteita vietyä kirpputorille saakka. Oli ihanaa käydä pitkästä aikaa Valtterissa myymässä viime viikonloppuna, ja tuototkin oli mukavat :) Olen alkanut pikkuhiljaa oikeasti pääsemään eroon materian hamstraamisen tarpeestani, eikä tavara tunnu enää yhtä tärkeältä kuin aiemmin! Luopumisesta on tullut helpompaa samalla kun mieli on tehnyt ainakin pienen liikkeen takertumisesta kohti vapautumista.

Ei kommentteja: