torstai 16. syyskuuta 2010

Kuivurini Rommelsbacher DA 750


Kuivurista kyseltiin, se näyttäisi olevan mallia Rommelsbacher DA 750. En ole aiemmin kuullutkaan tällaisesta, enkä löytänyt googlauksella ainakaan mitään suomenkielistä tarinaa. Stockmannin käärepapereissa tuo saapui :)

Kuivurissa on kolme lämpösäätöä, joista itse käytän varmasti eniten matalinta, eli n. 40 asteen lämpötilaa. Lämpötilavaihtoehdot ovat 1= n. 20 astetta huoneilmaa lämpimämpi, 2= n.40 astetta huoneilmaa lämpimämpi ja 3= n. 60 astetta huoneilmaa lämpimämpi. Kuivata voi neljässä eri reikäleivän muotoisessa tasossa, mikä tietysti tarkoittaa, että kuivattavien asioiden tulee sopia tähän muottiin. Kuivurin valmistajalle ei ehkä ole pelkähtänyt mieleen, että joku saattaisi tehdä tällä esimerkiksi raakapitsaa, ohjeissa mainitaan nimittäin ainoastaan sienet, kasvikset ja yrtit.

Hyvin tuo tuntuu kuivattavan, olen tähän mennessä tehnyt raakapitsan lisäksi itse improvisoitua raakaleipää, johon heitin kaapista muistaakseni ainakin auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, porkkanaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja hiukan pellavansiemenrouhetta. Nämä blenderillä pienen vesimäärän kanssa sekaisin ja kuivumaan. En muistanutkaan enää kuinka helppo eväs ja aamupala on leipä! Nämä siemenleivät jää varmasti ainakin hetkeksi jokapäiväisiksi nautinnoiksi :)

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kuinkas sattui, sain ko. kuivurin synttärilahjaksi. En itsekään ollut kuullut siitä aiemmin mutta nyt olen sitten testaillut. Vaikuttaa muuten oikein näppärältä, mutta lämpötilan kanssa on kyllä säätämistä. Se nimittäin kipuaa alhaisimmallakin teholla herkästi aika korkeaksi. Ratkaisin sen niin, että siirsin kuivurin asunnon viileimpään paikkaan ja sain lämpötilan pysymään alle 40 asteen.

Karoliina kirjoitti...

ahaa, en ole huomannut vielä tuollaista ongelmaa, tosin en ole tarkastellut kuivuria pahemmin sen ollessa päällä. mistä tiedät tuon lämpötilan, oletko mitannut sitä jollain?

Unknown kirjoitti...

Mittailin lämpötilaa eri tasoilla kuivurin ollessa päällä. Kuten manuaalissa sanotaan, se todella lämmittää ilman 20 astetta korkeammaksi kuin huonelämpötila (alimmalla teholla siis) eli jos kämpässä on 24 astetta, kuten meillä tuppaa keittiössä olemaan helposti, kuivurilämpötila on 44.