perjantai 13. elokuuta 2010

Codex Alimentarius - taas

Viimeksi kun kirjoitin Codex Alimentariuksesta niin valittelin sitä kuinka missään suosituimmissa blogeissa ei ole kirjoitettu siitä, tai vastattu edes kommentoijien kyselyihin siitä. Foodit.fi- foorumillakin aloitettiin keskustelu aiheesta, mutta se keskustelu meni ehkä hiukan ohi aiheen ja tyrehtyi nopeasti. Tuntuu, ettei kukaan oikein tiedä tästä aiheesta mitään ja silti tuota Codexia ollaan kovaa vauhtia puuhaamassa, ilmeisesti tänne Suomeenkin.

Myös tuon Codex Alimentarius - infotilaisuudessa perustetun NHF Finlandin toiminta on tyrehtynyt, tai eikai se oikein päässyt koskaan alkuunkaan. Sähköpostissa kerrottiin heidän hakevan uusia toimijoita kun sekä Puheenjohtaja, että hänen seuraajansa ovat luopuneet hommasta.

Tänään Antti Heikkilä on kirjoittanut blogissaan aiheesta, mikä onkin tosi hyvä. Vaikka Antin tyyli onkin kyseenalainen, niin hänen blogillaan on paljon lukijoita, joiden kautta tämä asia toivottavasti leviää. Antin blogitekstistä löytyy myös kaksi adressia allekirjoitettavaksi. Nyt kun vaalitkin ovat tuloillaan, niin olisi tosi hienoa, jos tästäkin aiheesta saisi jotain puhetta aikaan.

Täytyy myöntää etten ole kyllä itsekään ollut millään tavalla aktiivinen tämän asian suhteen. En ole saanut edes luettua vielä tuota Scott Tipsin kokoamaa Codex Alimentarius -kirjaa, joka odottaa kotona hyllyssä. Kirjassa on koottu erilaisia puheenvuoroja Codexin toiminnasta, esimerkiksi päättäjille suunnattuja kirjeitä, joilla on pyritty vaikuttamaan Codexin toimintaan. Scott Tips on itse alustanut kirjan kappaleella "What is Codex?". Suosittelen ehdottomasti jos vaan mahdollista saada tätä kirjaa käsiinsä, lukemaan edes tuon alustuksen. Se itsessään selventää jo mistä koko hommassa on kyse.

Ei kommentteja: