tiistai 31. elokuuta 2010

Kuukausi kuudella vaatteella - osa 3

Kulutin vaatteiden valintaan arviolta puolisen tuntia. Viisi vaatetta sain valittua kohtuullisen helposti. Sen jälkeen arvoin pitkään, ottaisinko kuudenneksi kolmannen alaosan (farkkuhameen) vaiko jonkun yläosan. Yläosista en osannut kumminkaan päättää sopivaa, joten jätin suosiolla asian auki. Venytän siis sääntöjä vielä sen verran, että jätän tuon kuudennen vaatteen hautumaan, ja otan sen mukaan kun tarve tulee!

Mielenkiintoinen kuukausi tulossa, lupaudun nyt nimittäin virallisesti pärjäämään ilman lyhythihaista paitaa koko syyskuun :) Luotan ilmeisesti siihen, ettei se kesä enää tule takaisin... Toisaalta myöskään ilman kylmeneminen ei ole toivottavaa, muuten valitsemieni pitkähihaisten alle voisi myös sopia se t-paita.

Tämä vaatehaaste on aiheuttanut rutkasti keskustelua, ja spekulointia esimerkiksi haasteen tarkoituksesta tai osallistujien motiiveista. Moni muotibloggari ottaa tämän kuukauden yksinkertaisesti tyylihaasteena, kun joillekin muille se voi olla ekologinen valinta tai kannanotto. Tärkeintä kai on, että se herättää keskustelua ja ajatuksia, myös jokaisessa osallistujassa. Itse, ehkä hiukan yllytyshulluna, otan tämän vastaan haasteena siinä missä muutkin. Täytyykö haasteella välttämättä edes olla sen syvällisempää merkitystä kuin itsensä koetteleminen? Toivon kuitenkin myös kokevani edes joitakin oivalluksia tämän myötä, joista ensimmäinen tarjoiltiinkin jo valmiina. Toistan tuon loistomietteen vielä:

"Arvelen, että tästä lähtien mietin aina vaatekaupassa, pääsisikö kyseinen vaate kuuden vaatteen valikoimaan. Jos ei, harkitsen ostamista tarkemmin. Toivon myös valikoivani vastaisuudessa laadukkaampia, kestävämpiä ja ajattomampia vaatteita."

Tein jo itseasiassa ensimmäisen oman tajuamuksen valitessani näitä vaatteita. Huomasin, etten omista mitään niin sanottuja "luottovaatteita". Neljä viidestä valitsemastani vaatteesta ovat vuoden sisään ostettuja, eivätkä oikeastaan mitkään vanhemmatkaan vaatteeni ole sellaisia, joita olisin käyttänyt vuositolkulla, vaan ne tulevat ja menevät, unohtuen välillä vuosiksi kaappiin. Myöskin se, millaisia vaatteita käytän, vaihtelee paljon. En ole käyttänyt farkkuja suunnilleen vuoteen, mutta silti nyt yhdet sellaiset pääsivät mukaan haasteeseen! Toisaalta ihmettelin itsekin, etten valinnut yhtäkään mekkoa, vaikken ole paljon muita käyttänytkään moneen kuukauteen.

Ai niin, jotten pääsisi liian helpolla, keksin itselleni vielä lisähaasteen tälle kuulle:

Käytän joka päivä eri kenkiä!

Jos ei tämä muuten ole vaikeaa, niin hankaluutta lisää ainakin useiden kenkien kantaminen mukana, silloin kun olen muualla kuin kotona yötä ^_^

Vaatteet julkaisen huomenna.

Ei kommentteja: