sunnuntai 22. elokuuta 2010

Hormoniongelmat jatkuu

Kuten aiemmin keväällä täällä kerroin, lopetin e-pillereiden syömisen joulukuussa ja tästä seurasi erinäisiä ongelmia, joiden kuvittelen johtuvan hormonitoiminnan sekavuudesta. Kaikki jo tuossa edellisessä blogauksessa mainitut ongelmat ovat jatkuneet, mutta nyt uutuutena mukaan on tullut varmasti aina yhtä toivottu hiustenlähtö!

Hiuksia on lähtenyt huomattavan paljon jo keväästä lähtien, mutta vasta tässä muutama viikko sitten rupesin huomaamaan hiusten oikeasti ohentuneen. Pitkät hiukset tuli melkein mahdottomiksi laittaa aamuisin millään lailla siistin näköisesti kun niistä suurinpiirtein näkyi läpi. Kun muutkin läheiset rupesivat huomaamaan tämän, niin kampaajallehan se oli mentävä. Joten nips naps, nyt on 30 cm lyhyempi letti! Huomattavasti paksumman näköiset nämä hiukset lyhyempinä, joten osa hiusstressistä onneksi meni niiden leikattujen hiusten mukana roskiin. Kampaajaystäväni sanoi vielä päässä olevien hiusten olevan hyväkuntoiset ja ettei katkenneita hiuksia ole ollenkaan, joten selkeästi osa hiuksista on vaan pudonnut juurineen pois.

Melkein kyllä jo hermostuin, ja hetken aikaa mietin jopa tosissani keltarauhashormonia. Tulin sitten kuitenkin järkiini, ja kun nämä hiuksetkin nyt ovat taas siedettävät niin taidan jatkaa vaan testaamalla nyt hiukan entistä aktiivisemmin erilaisia luonnollisia menetelmiä, millä saattaisi saada tuon hormonipuolen taas pelittämään. Varasin tosin myös ajan jo lääkäriin, haluan kuulla mitä hänellä on sanottavaa aiheeseen, ja pyytää ottamaan joitakin kokeita.

Jos olisin rahoissani, sen sijaan, että olen veloissani, ensimmäisenä menisin (tai olisin jo mennyt..) vyöhyketerapiaan ja akupunktioon. Mutta koska rahaa ei ole, niin yritän halvempia keinoja. Kävin yhdellä tutulla reikihoidossa energioiden tasapainottamiseksi. Todella mukavana yllätyksenä minulle tarjottiin myös mahdollisuutta päästä "koehoidettavaksi" juuri Virosta Suomeen muuttaneelle holistiselle psykoterapeutille. Ilmaisen tästä mahdollisuudesta teki se, että tämän naisen suomen kieli on vielä hiukan hapuilevaa, ja hän haluaa tehdä muutamia koehoitoja suomeksi, ennen kuin pyytää niistä maksua. Näissä hoidoissa käsittelemme myös muita asioihin, mutta tänään teimme kuitenkin "matkan" tuonne naishormonien syntysijoille :D Erikoisen tästä hoidosta teki se, että minulle tuli ihan äärettömän huono olo fyysisesti kesken hoidon, ja mietin tietysti voiko se johtua ihan siitä, että siellä alueella on tosiaan jotain ongelmaa. Toivon, että näistä hoidoista on apua, mutta pyrin varmistamaan tämän vielä syömällä hormonitoimintaa tukevia aineita, kuten macaa tällä hetkellä 3-4 rkl päivässä. Myös hiusten uudelleen kasvua yritän edistää syömällä piitä, ja käyttämällä hiuksiin nokkosvettä :)

Kun nämä hormonitoiminnan häiriöt tulevat puheeksi niin melkein kaikilla (naisilla) tuntuu olevan näistä jonkunlaista kokemusta. Siksi oletan, että tämä aihe myös kiinnostaa ja raportoin varmasti vielä lisää. Toisille tällaisista aiheista puhumiseen voi olla pieni kynnys, ja se voi nolottaakin, enkä itsekään olisi näitä juttuja jakanut ehkä vielä vuosi sitten. Nyt kuitenkin ajattelen, että eihän tällaisissa jutuissa pitäisi olla mitään hävettävää, ja ehkä myös ylittääkseni oman mukavuusalueeni haluan kuitenkin kirjoittaa avoimesti.

7 kommenttia:

junika kirjoitti...

Minulla on hormonaalisiin ongelmiin tosi hyviä kokemuksia akupunktiosta. Vaikka se maksaa, niin on kyllä sen arvoista. Ei tarvi ottaa myrkkyjä kehoonsa...

Hormonijoogaa myös suosittelen kokeilemaan :-). Lisätietoa löytyy osoitteesta www.joogataan.com .

Karoliina kirjoitti...

moi, tiedän kyllä että se olisi rahan arvoista, mutta valitettavasti nyt olen (ensimmäistä kertaa elämässäni) oikeasti niin köyhä, ettei mulla yksinkertaisesti ole sitä rahaa millä sen maksaisi. Luottokortillakin on katto saavutettu, joten kaikki raha mikä nyt tulee niin myös menee.. Jos ei ruokaan, niin sitten noihin luottokorttimaksuihin :(

Toi hormonijooga kuulostaa mielenkiintoiselta! En ole koskaan kuullutkaan aikaisemmin. Valitettavasti sekin maksaa 110 e /kausi, eikä mulla ole edes noin paljoa tilillä... Ahdistavaa tällainen rahattomuus, vaikeaa suhtautua kun koskaan aiemmin ei ole ollut tällaista tilannetta, etten oikeasti pysty maksamaan satasta :S

Tiedätkö tuosta kirjasta mitään, joka on sivupalkissa tuossa hormonijoogan sivulla? Siinä lukee, että uusi, joten tuskin löytyy kirjastoista...
http://www.joogataan.com/hormonijooga.html

Karoliina kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Mulla kävi sama homma aikoinaan kun jätin hormoniehkäisyn pois. Hiusten tippumisen lisäksi naama alkoi kukkia oikein huolella. Niinpä päädyinkin tohtorin puheille ja....ehkäisyrenkaaseen. Huoh.


Heli

Karoliina kirjoitti...

Heli:

Myönsikö se lääkäri sulla että noi ongelmat voi johtua siitä pillerien lopettamisesta? Tämä mun lääkäri kun ajattelee, ettei esim. tuo kuukautisten poisjääminenkään voi liittyä niihin pillereihin.. huoh.
oon ihan satavarma että nää ongelmat johtuu nimenomaan noista pillereistä, mutta en halua toista hormonaalista ehkäisyä tilalle! kyllä nyt hitto vieköön ihmisen pitää pystyä olemaan terve ilman jotain jatkuvaa lisähormonia >:|

junika kirjoitti...

Minulla on tuo kirja ja olen kuullut, että sitä on saatavilla kirjastoista. Jonotusta kuulema on aika tavalla. Kannattaa siis kysellä.

Kirja kertoo aika ytimekkäästi naisten hormonaalisista ongelmista ja ruokavalion yms. vaikutuksesta siihen.

joogan suhteen siellä on tiettyjä liikkeitä, joilla aktivoidaan esim. kilpirauhasta. Mutta tietenkään koko harjoitusta ei kirjassa käydä läpi. En tiedä miten hyvin tuon brasilialaisen D.R:n (joka hormonijoogan on kehitellyt) nettisivustolta löytyy ohjeita hormonijoogaan tai onko siellä koko harjoitus käyty läpi.

Saamieni ohjeiden mukaan tuo harjoitus tulisi käydä läpi joka päivä ja säännöllisesti KOKO harjoitus, jotta siitä saataisiin se koko hyöty, mitä siitä on saatavilla.

Mutta se siis vaikuttaa kuulema sokeriaineenvaihdunta- ja kilpirauhashäiriöihinkin. Olen kuullut ihmisten kertovan, että aloitettuaan em. joogan ovat voineet/joutuneet vähentää käyttämäänsä lääkitystä (kilpirauhasen ongelmiin).

Karoliina kirjoitti...

Sain varattua tuon kirjan kirjastosta, kiitos vaan vinkistä.

Tuolta sivuilta en löydä mitään harjoituksia, joten se taitaa jäädä... Youtubestakin löytyy vaan muutaman minuutin pätkiä. Pitää katsoa mitä siitä kirjasta saan irti.