perjantai 24. helmikuuta 2012

Paleoplätyt - päivän kevennys

Noissa keittiöhommissa on kyllä jotain mitä en vaan hallitse. Yleensä kun sanon kavereille, että olen huono kokki, niin vastauksena on joko "Ei se niin vaativaa ole, heität vaan jotain tollaista ja tollaista sekaisin, se on ihan helppoa" tai sitten "Joo niin mäkin! En yhtään osaa kokata!" - ihmiseltä, joka vääntää perusruokia keittiössään jatkuvasti.

Entisen poikaystävän kanssa tämä keskustelu oli jatkuvaa. "Kyllä sä osaat oikeasti tehdä, teet vaan, kyllä mä syön sitä" ja sitten kun aloitin niin hänen piti kuitenkin joka kerta tulla viimeistelemään/pelastamaan tilanne ennen katastrofia. Tai "Tää resepti on niin helppo ettet voi epäonnistua", ja sama juttu.

Täällä Nepalissa kulttuuriin kuuluu, että nainen tekee kaikki kotityöt ja tietysti ruoan. Täällä "hellan ja nyrkin välissä" ei ole vitsi, vaan todellisuus. Onnekseni oman poikaystäväni perhe on ihan toista maata, eikä minun oleteta tekevän ruokaa täällä. Yhden kerran tein lettuja synttärikakun sijasta ja "appiukko" on jaksanut hehkuttaa sitä kyllä aika pitkään :D

Tämä kirjoitus meinaa nyt vähän venähtää, pointtina oli oikeasti se, että yritin taas eilen. En oikeasti ymmärrä mikä meni vikaan, mutta melkein meinasi nousta pieni suuttumus päälle..

Olen nimittäin nähnyt viime aikoina tosi monessa eri blogissa reseptin "paleoletuista" eli siis letun tapaisista, joiden raaka-aineina on pääasiassa kananmunan valkuaiset, kookosjauho + mausteet. Kuulostaa helpolta, ei kai tällainen voi mennä pieleen?

Ilmeisesti voi. Ainut mitä sovelsin tässä oli, että heitin sekaan lusikallisen nokkosta. Sekä sen junan sitten heitti raiteiltaan?? En ymmärrä. Tässä kuitenkin nolohko lopputulos:


Se on ihan höttöä eikä mitenkään pysynyt kasassa pannulla. Eikä lusikassakaan.


Lisäsin sitten sekaan maitoa + tavallisia jauhoja ja tein normilettuja. Niistäkin eka versio vähän... hajonnut. Oikealla tuo alkuperäinen "paleolettu".


Ja lopulta siis pieniä lettuja, jotta ne pysyi kasassa... Ja joita en sitten itse edes pystynyt syömään kun jouduin lisäämään noita jauhoja ja maitoa sinne... Lisäilin muuten aineita sen verran paljon, että meni sit lopulta joku tunti noita paistellessa, 6 kananmunaakin sinne lipsahti.. :D

Lisäys: Laitoin tuon ekan kuvan Facebookkiin, ja ilmeisesti mun kaveritkin arvostaa mun kokkauksia, pakko pasteta kommentit tähän:

Ei kommentteja: