tiistai 28. helmikuuta 2012

Aloita meditaatio nyt !

Vaikka meditaation ehkä alkuperäisenä, perimmäisenä tarkoituksena voi olla niin sanottu valaistuminen, tietoisuus, niin kaikki ovat varmaan lukeneet jo jostain naistenlehdestä tai vastaavasta, että meditaatiota voi harjoittaa ihan kuka tahansa peruspentti rentoutusharjoituksen tapaan ja sillä on lukuisia ihan tieteellisestä todettuja vaikutuksia fyysiseen terveyteen :) Eikä sen mainekaan ole nykypäivänä edes meillä lännessä niin kyseenalainen enää.

Ei tekisi siis kenellekään huonoa sijoittaa 20 minuuttia päivästään omaan hyvinvointiinsa pienen meditaation merkeissä. Halusin nyt vinkkinä postata tässä yhden mahdollisuuden lähteä mukaan Deepak Chopran 21-päivän meditaatio haasteeseen, joka on kyllä jo alkanut, mutta kaikki meditaatiot on haettavissa sivulta joten voit helposti aloittaa 1.päivästä, kuten itse juuri eilen tein :) Tämä meditaatio on ILMAINEN, eikä vaadi kuin kirjautumisen facebook-tunnuksilla, tai rekisteröitymisen.


Jos haluat lukea lisää meditaatiosta, niin googlella löytyy paaaljon asiaa :) Ensimmäisinä löydöksinä esimerkiksi tämä meditaatio-opas.

Meditaatiolla voidaan tarkoittaa monia asioita. Toisille se voi olla keino löytää sisäinen rauha ja hiljaisuus. Toisille taas se voi olla tapa kokea olemisen ja rakastamisen hurmio. Joillekin toisille se voi olla henkinen tie valaistumiseen ja totuuden oivaltamiseen.

Tai tämä huuhaavapaa (! :D) meditaatio-opas

Meditaatio ehkäisee masennusta ja vähentää pelokkaita ja kielteisiä ajatuksia. Meditaation lisähyötyihin kuuluu ahdistuksen väheneminen, rentoutuminen ja tyytyväisyyden lisääntyminen. Meditaation on todettu parantavan myös itsetuntoa, myötätuntoa, nykyhetken havainnointia ja luottamusta sekä parantavan muistia. Meditaatio on ilmaista, vie vähän aikaa ja sitä on helppo harrastaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Onko tuo 21 päivän meditaatio maksullinen?

Eva

Karoliina kirjoitti...

Moikka Eva

pitääkin lisätä tuohon tekstiin, että se on tosiaan täysin ILMAINEN :)

Ja facebookissa jos olet kirjautuneena niin niillä tunnuksilla pääset suoraan tuonne sisään, ja näet kaikki tähänastiset meditaatiot :)