lauantai 27. maaliskuuta 2010

Erilaisia energioita

Olin taas kiinalaisen lääketieteen kurssilla koko tämän viikonlopun. Välissä kävin ystäväni lapsen ristiäisissä lauantaina illalla.

Kurssilla tuli meditoitua, rauhoituttua, pohdittua taolaisuuden perusteita ja henkisyyttä sekä yhteyttä maailmankaikkeuteen. Sitten bussilla ristiäisiin, jossa tanssimusiikki soi lujaa ja nauru raikui, ihmiset olivat energisiä, kauniita ja äänekkäitä. Kulttuureita oli edustettuna ties kuinka monta, ja varsinkin tummaihoisilla tanssi tuli luonnostaan. Oli ihanaa nähdä vanhoja tuttuja, ja jutella ystävien kanssa.

Lähdin ristiäisistä mennäkseni takaisin koululle yöksi, mutta kontrasti oli liian suuri. En vaan pystynyt pysäyttämään energiavirtaa ja palaamaan takaisin tyyneyden tyyssijaan. Siltä tuo Nei Jing -koulu ainakin sillä hetkellä tuntui :) Päätin siis mennä kotiin yöksi.

Molemmat maailmat tuntuvat tosi läheisiltä, tutuilta ja kutsuvilta. Toisessa ollessani kaipaan toista. Mutta miten hoitaa tuo siirtymä? On vaikea pysähtyä hektisen ilonpidon jälkeen. Kavereiden seurasta ei haluaisi palata kotiin eikä ainakaan mihinkään täysin rauhalliseen tilaan, kun virtaa riittäisi liiankin kanssa. Toisaalta rauhalliseen rytmiin ja yksinäisyyteen totuttuaan kavereiden näkeminen helposti jää, koska on niin tyytyväinen olotilaansa yksin. Miten tasapainottaa nämä kaksi?

Tuntuu, että elämässä aiemmin nämä olotilat ovat vaihdelleet kausittain, jopa vuosittain. Välillä on ollut jatkuva meno päällä ja välillä elämä pysähtynyt pidemmäksikin aikaa. Ehkä olen ikäänkuin jäänyt kiinni yhteen kaveripiiriin ja elämäntilanteeseen pidemmäksi aikaa, ja energia on pysynyt koko ajan samana. Nyt ensimmäistä kertaa tunnen jotenkin olevani tilanteessa, jossa nämä erilaiset maailmat elävät rinnakkain, ja pitäisi pystyä siirtymään nopeastikin toisesta toiseen. Toisaalta ehkä se edeltävä tunne vain tuntuu vaikealta, ja tosiasiassa sitten tiettyyn paikkaan tai porukkaan asetuttuani pääsen kuitenkin aika nopeasti kiinni vallitsevaan vireeseen ja sopeudun.

Kaikenlaisia juttuja sitä tuleekin nykyään pohdittua :)

Ei kommentteja: