maanantai 22. maaliskuuta 2010

Kaksi loistovinkkiä

Niin simppeli vinkki, että oishan tän voinut itsekin tajuta. Mutta kun ei tajua, niin hyvä, että joku viisaampi vinkkaa ;) Eli Ommian blogitekstin luettuani pistin salaatit kuppeihin, joissa noin desi Pimagilla suodatettua vettä. Nuo ruukuthan imaisi aika nopsasti sen vesimäärän, ja sen jälkeen en ole laittanut lisää kun multa on pysynyt märkänä. Hyvin näyttää salaatit voivan vielä viikon päästä ostamisesta! Ja kasvavatkin koko ajan. Samoin melko pienenä ostettu ruukkupersilja näyttää kasvavan mukavasti :) (Miten noi luomuyrtit aika usein onkin niin onnettoman pieniä?)


Olen tullut niin skeptiseksi muovin suhteen kaikkien lukemieni juttujen jälkeen (esimerkki) että koitan parhaani mukaan vältellä sitä. Muovikuppiin en noita salaatteja siis viitsi pistää ja nuo kahvikupit toimivatkin mielestäni hyvin ja ovat siistin näköisetkin. Suosittelen Ommiallekin kokeiltavaksi :)

Itseasiassa tarkoitus oli tehdä pieni testi ja laittaa joku noista kasvamaan tavalliseen veteen, mutta tätä en vielä saanut aikaiseksi :) Pimagin mainoksissa kun kehutaan kuinka kasvit kasvavat sillä suodatetussa vedessä huomattavasti vesijohtovettä paremmin.


Ja se toinen vinkki, salaatti, jonka avocadojen päälle ripoteltu Fiesta Molea. Ihanaa! Tietysti sen voisi sekoittaa kastikkeeksikin (kuten Heidi ainakin tekee), mutta jos sattuu olemaan laiskaakin laiskempi ruoanlaittaja (minä!) niin helpompaa on vaan ripotella suoraan päälle.


Loppuun vielä bonuksena yksi negatiivisempi vinkki: Ei enää ananaksia talvella! Mikä siinä on, että se alaosa aina lähtee homehtumaan ennen kuin yläosa on edes alkanut kellertää? Tulkitsen jonkun yrittävän viestittää minulle, ettei suomalaisen kuuluisi syödä ananaksia keskellä talvea! ;)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä, pitänee käyttää osa lomasta etsimällä kirpputoreilta kunnollisia kuppeja salaatin alusiksi. Vuoroin vieraissa näköjään ))

Pellon pientareella kirjoitti...

Minä olen tehnyt tuota yrttikasvatusta jo kauan. Tosin poistan muovit yrtit ympäriltä, tuntuu että siten saavat hengittää vapaammin :). Suhtaudun vähän skeptisesti tuohon vedenpuhdistushommaan, mutta olisi tosi mielenkiintoista jos tekisit kokeita!

Karoliina kirjoitti...

JOku sanoi, en nyt muista oliko se tuossa Ommian blogissa(?), että on jättänyt ne muovit siihen suojaksi, joten minäkin jätin :) mutta voisihan ne tietysti poiskin ottaa!

Olen itsekin skeptinen, mutta silti ajattelen, että mieluummin pelaan varman päälle :) eli mieluummin puhdistan veteni, kuin jätän puhdistamatta, jos on pienikin mahdollisuus, että se puhdistamaton on huonompaa/tekee minulle huonoa :)

Mutta kokeita, ehdottomasti. Pitää tehdä ja raportoida sitten!