perjantai 5. maaliskuuta 2010

Ota kantaa hyvän ruoan puolesta!

Urbaanin orangin blogista bongasin oikein mielenkiintoisen keskustelun liittyen Suomen ruokastrategiaan. Kävin antamassa mielipiteeni, jonka sisällön voitte varmasti suurinpiirtein arvata; tulisi suosia suomalaista, tärkeintä on ruoan puhtaus ja prosessoimattomuus ja että mielestäni esimerkiksi Suomen mediassa annettu tieto ja "asiantuntijalausunnot" eivät ole luotettavia, koska niissä ovat niin selkeästi teollisuuden intressit vaikuttimina.

Käykäähän kommentoimassa! Nyt ainakin näyttää siltä, että meillä kuluttajilla olisi oikeasti pieni mahdollisuus vaikuttaa :)

Keskustelun avaus sivuilta:

Mitä meillä huomenna syödään?
Maa- ja metsätalousministeriö

Huomisen ruoka – kansallinen ruokastrategia on työn alla. Pääministeri Matti Vanhanen on nimittänyt työryhmän pohtimaan ruuan tulevaisuutta Suomessa. Ryhmälle on annettu tehtäväksi miettiä, millaista ruokaa Suomessa syödään ja millaista pitäisi olla tarjolla tulevina vuosikymmeninä ja miten homma hoidetaan. Ennen kuin kirjoitamme raportin, me työryhmän jäsenet haluisimme tietää, mikä juuri sinulle on huomisen ruuassa ja siihen liittyvissä asioissa tärkeää. Lue lisää

Keskusteluun johdattavat kysymykset:

1.Onko suomalaisten ruuan oltava suomalaista? Perustele vastaustasi lyhyesti.
2.Mikä sinusta on tärkein ruokaan liittyvä asia tai ominaisuus? Miksi? Miten arvelet oman tai perheesi ruokalistan ja syömisen muuttuvan seuraavan 10-15 vuoden aikana?
3.Saatko tarpeeksi tietoa ruuasta? Mistä sitä saat? Pidätkö tietoa luotettavana? Millaista tietoa haluaisit lukea pakkauksista?

Ei kommentteja: