keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Victoria Boutenko ja vihersmoothiet

Koska olen itse täällä Porissa edelleen, niin en päässyt valitettavasti osallistumaan Victoria Boutenkon eiliselle Helsingin luennolle. Vinkkasin kuitenkin poikaystävälle, että voisi käydä ottamassa raportin vastaan meidän molempien puolesta, ja hänhän sitten kävi.

Olin jo täällä käymässä illalla nukkumaan (aikaisin) kun puhelin sai tekstiviestin. Järkeilin päässäni, että nyt se luento on varmasti ohi, ja viesti liittyy siihen. Otin puhelimen käteen ja viesti alkoi: "Nyt alkoi smoothietauko!". Jotenkin onnistuin käsittämään sen sitten suurinpiirtein niin, että "Nyt loppui smoothieiden syönti" ja mietin kuumeisesti että mitä ihmettä! Onko se Victoria nyt tehnyt täyskäännöksen ja luennoinut jotain tosi mullistavaa kun smoothiet on kerran pannassa! Noh, tajusin sitten seuraavan viestin myötä, että kello on vasta kahdeksan ja tuohan tarkoittikin vain sitä, että luennon keskellä pidettiin smoothietauko :D Näin oudosti voi ihmisen mieli toimia, kun sitä kuvittelee asian olevan jotenkin ja muokkaa sitten kaiken uuden tiedon tukemaan sitä omaa vanhaa oletusta. Pienessä tai suuressa mittakaavassa.


Ilmeisesti mitään näin mullistavaa tuolla luennolla ei sitten tosiaan ollutkaan käynyt. Kuulemma iso osa luennosta oli Victorian oman taipaleen läpikäymistä, ja loppu lähinnä vihersmoothiehehkutusta :) Paljoakaan uutta informaatiota siellä ei oikeastaan tullut, vaan luento oli suunnattu enemmänkin alkutaipaleella näissä jutuissa oleville ihmisille ja inspiraatioksi. Tämä siis poikaystävän kokemuksena. Mielenkiintoista päästä (toivon mukaan) lukemaan muiden bloggaajien kokemuksia tästä luennosta!

Jos te, tämän blogin lukijat, satuitte olemaan tuolla luennolla niin kertokaapa minkälainen kokemus oli ja mitä saitte siitä irti :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eka ajattelin, et harmi kun en ollut paikalla. Mutta vaikuttaa kuvailemasi perusteella tyypilliseltä rahastus-luennolta.

Enpä nyt tiedä miksi viherpirtelöistä ylipäätänsä pitää luennoida, ei sen tekeminen vaikeaa ole ja terveysvaikuksista ja reseptejä on netti täynnä.

Vai maksaako jengi siitä, että pääsee näkemään raw food "guruja" livenä, vähän niin kuin bändit on pakko nähdä livenä jos on tosi fani... :D

Karoliina kirjoitti...

Mietin vähän samaa, että ehkä hyvä ettei tuonne tullut mentyä (tai päässyt), koska ainakin poikaystävä oli sitä mieltä, ettei siellä olisi ollut minulle mitään uutta tietoa. Ja että siihen Victorian oman tarinan kertomiseen käytettiin paljon aikaa.

Ehkä tuossa on vähän tollainen bändiaspekti, antaahan se aina jotain tiettyä inspiraatiota ja fiilistä nähdä samanhenkisiä ihmisiä ja kuunnella innoittavia luennoitsijoita, vaikka asiat olisikin ihan tuttuja :)

Daniela kirjoitti...

Itsekään en päässyt paikalle, mutta eipä näköjään kannata harmitella jos ei kerta mitään mullistavaa olisi ollut tarjollakaan =)

Anonyymi kirjoitti...

No ainakin smoothietauolla älyttömyyksiin kasvanut nimmarijono(!) tukee tuota Jennin mainitsemaa bänditeoriaa. Toisaalta jos ihmiset saivat tuosta luennosta virikkeen aloittaa - tai voimaa jatkaa terveellisemmän ruokavalion metsästystä niin kai ilta plussan puolelle silloin jäi.

Kiinnostavin osio luennolla oli lopun avoimet kysymykset, jossa olisi kyllä päässyt selvittämään kaikki mieltä askarruttaneet ongelmat, sikäli mikäli sellaisia olisi ollut - itse en ole vielä asiaan niin vihkiytynyt, että omaisin niitä oikeita kysymyksiä. Olisi pitänyt pyytää Karoa tekemään etukäteen lista :)

Vielä yksi mainitsemisen arvoinen asia: Viktoria sanoi työstävänsä tutkimusta vegaaniudesta luennoillaan haastattelemiensa ihmisten kokemuksien pohjalta. Artikkeli valmistuu kevään aikana ja ilmestyy Viktorian kotisivuille.

-Timo